Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm

Det danske selskab European Energy har opfundet en metode, hvorigennem man kan lagre klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder. Metoden kaldes en ”game changer” i energipolitikken.

0 kommentarer

Medarbejder

Møbelforretning sætter socialt udsatte i arbejde

Møbelvirksomheden 3R Kontor, som sælger brugte kontormøbler, har hjulpet sociale udsatte ind på arbejdsmarkedet. Resultaterne har fået to studerende på socialrådgiveruddannelsen til at skrive afsluttende opgave om virksomhedens metoder.

0 kommentarer

Samfund

Coop siger nej til klimamærkning

På trods af tilsagn fra flere politiske partier bliver klimamærkning på fødevarer ikke en realitet i Coop-koncernens supermarkeder. Coop tror ikke, at tiltaget giver værdi for forbrugerne i sidste ende.

0 kommentarer

Samfund

Danske virksomheder bruger mindre palmeolie

Siden 2010 er det danske forbrug af palmeolie faldet med 11 procent - og det er ganske problematisk, lyder det fra flere fronter.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Mange danske industrivirksomheder ønsker at omstille sig til bæredygtig produktion, men de efterspørger hjælp til at føre det ud i livet. Det viser en undersøgelse fra Epinion.

0 kommentarer

Medarbejder

Mænd og kvinder reagerer forskelligt på mobning på arbejdspladsen

Mobning på arbejdspladsen fører til forskellige reaktioner blandt mænd og kvinder. Mænd har større sandsynlighed for at forlade arbejdsmarkedet, mens kvinder melder sig langtidssyge. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet og Aarhus BSS.

0 kommentarer

Supply chain

Ferrero anklages for børnearbejde til Kinderæg-produktion

Legetøjet i de små, gule beholdere i Ferreros Kinderæg bliver samlet af rumænske børnefamilier under uhygiejniske forhold. Sådan lyder anklagen fra den britiske avis The Sun.

0 kommentarer

Supply chain

To nye apps sikrer bæredygtighed i tekstilbranchen

De to nye apps ’Not My Style’ og ‘My EP&L’ er på hver sin måde med til at sikre bæredygtighed i mode- og tekstilbranchen.

0 kommentarer

Samfund

Soldrevne bænke lader mobiler og e-cykler op

Ingeniørfirmaet Newtek har udviklet en bænk til byrummet, som gennem solenergi lader mobiltelefoner og e-cykler op. Bænkene virker også i de mørkeste vintermåneder og registrerer miljødata til online brug.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny rapport peger på biogas til tung transport

Biogas kan forventes at blive et billigere og mere klimavenligt brændstof til tung transport end flydende biobrændstoffer. Det konkluderer en ny rapport fra Ea Energianalyse og SDU.

0 kommentarer

Supply chain

Global modegigant opjusterer sine bæredygtighedsambitioner

Den franske modegigant Kering lancerer en ny etape af sin bæredygtighedsstrategi. Strategien tager tidligere mål til nye højder, hvilket betyder, at virksomheden bl.a. vil reducere sine miljøpåvirkninger på tværs af hele forsyningskæden.

0 kommentarer

Samfund

OPP'er skal skabe udvikling og åbninger for danske virksomheder

Gennem et nyt program nytænker regeringen samarbejdet med dansk erhvervsliv i udviklingslandene. Det betyder, at bl.a. Vestas er blevet valgt til at skulle udvikle nye energiløsninger og hjælpe fattige kenyanere med billig strøm.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimarådet: Alle landbrug bør lave klimaregnskab

Ud fra en ny analyse anbefaler Klimarådet, at landbruget opgør og reducerer sine udledninger. Det skal ske gennem et nyudviklet værktøj, som imidlertid møder kritik fra Landbrug & Fødevarer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny rapport: Større virksomheder gør slet ikke nok mod skovrydning

På trods af forbedringer blandt mange større virksomheder og finanshuse på verdensplan er fremskridtsraten ikke god nok, når det kommer til indsatser overfor skovrydning. En ny rapport konkluderer, at virksomhederne ikke kan imødekomme 2020-mål.

0 kommentarer

Samfund

Juleprojekt mod madspild og fattigdom i Danmark

Stop Spil Af Mad, Dansk Folkehjælp og Rema 1000 er for anden gang gået sammen om at uddele overskudsmad til danske familier, som har behov for julehjælp.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Millionstøtte til fem grønne teknologiprojekter

Miljø- og Fødevareministeriet støtter fem store, grønne teknologiprojekter med i alt 65 millioner kr. Projekterne omhandler bl.a. luftforurening fra færger og bæredygtige boliger.

0 kommentarer

Supply chain

Tøjkoncern vil producere grøn strøm til logistikcenter

Bestseller-koncernen har planer om at opføre en mindre vindmøllepark ved sit logistikcenter i Sønderjylland. Det skyldes, at Bestseller ønsker at gøre centeret mere CO2-venligt.

0 kommentarer

Supply chain

DB Schenker åbner CO2-neutralt logistikcenter

Ved den finske by Vaasa åbner transport- og logistikvirksomheden DB Schenker en CO2-neutral logistikterminal, som er selvforsynende med elektricitet, varme og afkøling.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Danmark får sin første bæredygtige børnehave

Svendborg Kommune har bygget Danmarks første bæredygtige børneinstitution. Flere bæredygtige institutionsprojekter i Københavnsområdet og i Nordjylland er under opsejling.

0 kommentarer

Samfund

Nyt partnerskab vil genanvende byggeaffald til nybyggerier

Et nyt partnerskab mellem private virksomheder og det offentlige skal skabe nye standarder for genanvendelse af byggeaffald til nybyggerier. Håbet er, at projektet kan bane vej for en dansk eksportsucces til eksempelvis Kina.

0 kommentarer

Samfund

Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug

For tredje år i træk går Arla og Bilka sammen om en landsdækkende indsamling af plastiklåg fra mælkekartoner, så de kan blive genanvendt frem for at ende på forbrændingen. Målet er at indsamle en halv million låg.

0 kommentarer

Samfund

Danske virksomheder er blevet bedre til at tage socialt ansvar

Det sociale ansvar er begyndt at fylde langt mere hos danske virksomheder, end det har gjort tidligere. Der er dog stadig plads til forbedringer, lyder det fra ekspert.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Skal Myanmar køre på grøn energi?

I Myanmar har man fået øjnene op for grøn energi. Derfor undersøger regeringen i det asiatiske land nu mulighederne på området samtidig med, at blikket vendes mod dansk know how.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ikea får hurtigladere ved alle norske varehuse

Ikea kan nu tilbyde hurtigopladning af elbiler ved samtlige varehuse i Norge. Flere bør følge Ikeas eksempel, lyder det fra Norges klima- og miljøminister samt Norsk Elbilforening.

0 kommentarer

Samfund

Tøjbrands giver Black Friday-omsætning til velgørenhed

Flere tøjbrands, både herhjemme og i udlandet, vælger at donere deres omsætning fra den store handelsdag Black Friday til velgørenhed.

0 kommentarer

Samfund

SBT Aqua vinder årets Green Tech Challenge

Startup-virksomheden SBT Aqua har vundet Green Tech Challenge 2016. SBT Aqua hædres for udviklingen af en ny teknologi, som måler bakterieindholdet i drikkevand hurtigt og effektivt.

0 kommentarer

Supply chain

Virksomheder kan hjælpe flygtninge ved at fastholde tyrkiske leverandører

Til trods for faren for, at syriske flygtninges arbejdskraft udnyttes på fabrikkerne, opfordres flere modebrands til at holde fast i de eksisterende forsyningsled i Tyrkiet. Formålet er at skabe anstændigt arbejde og rimelige lønninger.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere