Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Fødevareministeren sætter fokus på skov og ansvarlig handel med palmeolie

Fødevareminister Rasmus Prehn besøger Dansk Initiativ for Etisk Handel, hvor den Danske Alliance for Ansvarlig Palmeolie var samlet for at finde konkrete løsninger til, hvordan omstillingen til import af ansvarlig palmeolie kan accelereres.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny guide gør det lettere at styrke arbejdet med bæredygtighed og Verdensmålene i mode- og tekstilbranchen

Trods corona-krise der stor interesse for at øge indsatsen for bæredygtighed i modebranchen. Ny guide samler erfaringer, cases og inspiration til at styrke arbejdet med bæredygtighed og Verdensmålene i hele leverandørkæden.

Indhold fra partner

Samfund

Er det etiske forbrug ved at blive mainstream? – antallet af certificerede varer stiger år for år

Brug af mærkningsordninger er i vækst - både hos forbrugere, virksomheder, offentlige indkøbere og underleverandører. Mærkerne er blandt andet med til at bygge bro mellem producenter og forbrugere.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lancering af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie

Fælles indsats vil gøre det nemmere for danskerne at undgå at bidrage til fældning af regnskov, når de køber ind. Ny dansk alliance med 29 danske virksomheder, organisationer og myndigheder går sammen til kamp mod afskovning fra palmeolie.

Indhold fra partner

Samfund

Nyt studie sætter fokus på konsekvenser af covid-19 for kvinder i den etiopiske beklædningsindustri

Ansatte i produktion af færdige tekstilprodukter repræsenterer en af de mest udsatte grupper på Etiopiens formelle arbejdsmarked. Ny undersøgelse har spurgt arbejderne til, hvordan covid-krisen har påvirket dem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk Alliance for Ansvarlig Soja styrkes med to nye medlemmer

Samarbejdet omkring at skabe afskovningsfri og ansvarlig soja-import til Danmark er blevet yderligere styrket. Dansk Alliance for Ansvarlig Soja har fået to nye medlemmer henover sommeren: Fødevareproducenten HK Scan og Tænketanken Frej

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny rapport giver overblik over corona-krisen i Bangladesh's tekstilsektor

Corona-krisen har sat den globale tekstil-sektor under enormt pres, og de, der rammes allerhårdest er arbejderne i produktionslande som Bangladesh.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Politisk opbakning til dansk indsats for ansvarlig soja

Danmarks import af fx soja skal ikke være medskyldig i afskovning. Men et decideret importstop er ikke nødvendigvis løsningen ifølge fødevareminister Mogens Jensen, der fremhæver Dansk Alliance for Ansvarlig Soja som et vigtigt initiativ.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Det handler om at gå forrest - men ikke i blinde

I sidste uge satte DIEH sammen med Reitan Distribution fokus på et ofte underbelyst område – ansvarlighed i transportsektoren.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Samarbejde er nøglen til Verdensmålene – derfor hepper vi på nr. 17

I år fylder Verdensmålene 6 år. Udfordringerne, vi står over for, er stadig store, og oven på en global pandemi er det blevet endnu tydeligere, at ingen kan sikre bæredygtig udvikling alene.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flere ministre bakker op om dansk alliance der vil bekæmpe afskovning globalt

Godt 20 danske virksomheder har som medlemmer af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie netop offentliggjort handlingsplaner for, hvordan de vil sikre brug af ansvarligt produceret palmeolie i Danmark samt bidrage til en mere ansvarlig produktion globalt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grøn Transport i Værdikæden: Pjece med inspiration og gode råd

Transport er et helt centralt element i enhver indsats for at sikre mere bæredygtig indkøb af varer og tjenesteydelser. Er du indkøber, kan du nu få gode råd og inspiration til grønnere transport i værdikæden fra forskellige cases.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Virksomheder og offentlige indkøbere deler viden om grønne indkøb

I Forum for Bæredygtige Indkøbs temagrupper mødes leverandører med offentlige og private indkøbere for at vidensdele om fx transport, plastemballage og IT samt brug af Verdensmål i udbud. Dialogen skubber de offentlige indkøb i en grønnere retning.

Indhold fra partner

Supply chain

Er vejen til ansvarlige værdikæder brolagt med lovgivning?

Danske virksomheder oplever et stigende fokus på etisk handel fra politisk hold, og det er en stor drivkraft for arbejdet med bæredygtighed. Få overblik over status på lovgivning samt betydningen for de danske virksomheder.

Indhold fra partner

Samfund

Etisk Handel 2020: Stigende forventninger til arbejdet med bæredygtighed

NY PUBLIKATION: Med Etisk Handel 2020 tegner vi et portræt af et Danmark, hvor etisk handel er prioriteret højere end nogensinde, samtidig med, at der er stigende forventninger og krav til virksomhedernes arbejde med ansvarlige værdikæder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danske virksomheder tager vigtigt skridt for stop af afskovning

En gruppe danske virksomheder offentliggør nu handlingsplaner for, hvordan de vil arbejde for, at soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt og ikke bidrager til afskovning. Det sker som led af medlemskabet af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

Indhold fra partner

Supply chain

Få gratis hjælp og rådgivning til de grønne indkøb

Er du ansat i en offentlig institution, der godt kunne bruge rådgivning til at tænke flere miljøkrav ind i udbud? Eller har I behov for på anden vis at klæde organisationen på til at fremme cirkulær økonomi og grøn omstilling gennem jeres indkøb?

Indhold fra partner

Samfund

Fem take-aways fra Folkemødet 2019

Når folkemødet står i Verdensmålenes tegn er vi mange, der ville ønske, vi kunne være 100 steder på én gang. Eller blot 10. For udvalget af relevante arrangementer var overvældende. At samle fem take-aways fra Folkemødet kan derfor aldrig blive repræsentativt. Vi har valgt at prøve at komme bag om nogle af skåltalerne og sætte fokus på der, hvor det er svært at arbejde med verdensmålene, og der hvor vi fik lidt ekstra at tygge på med hjem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny vejledning om respekt for menneskerettigheder i fødevareklyngen

Landbrug & Fødevarer, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Arla lancerer i dag en ny praksisnær hjemmeside om, hvordan virksomheder kan efterleve de internationale standarder om menneskerettigheder og leve op til kundernes forventninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Førende danske virksomheder: Leverandørsamarbejde er afgørende for at sætte ambitiøse klimamål i værdikæden

Flere danske virksomheder øger nu ambitionerne og går fra egne interne klimamål til at have forventninger og mål for reduktion af udledninger længere ude i værdikæden. Få syv gode råd om mål, krav og leverandørsamarbejde fra Ørsted og Novo Nordisk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny direktør i DIEH: ”Vi skal styrke samarbejdet for en mere ansvarlig og bæredygtig handel”

Ny direktør, Nanna Callisen Bang, glæder sig til at trække i arbejdstøjet for arbejdet med ansvarlige globale værdikæder. Hun lægger især vægt på at styrke samarbejder på tværs, men også at tempoet skal op - for det kalder samfundet på. Mød Nanna her.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt grønt indkøbsmål for tekstiler

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) har netop vedtaget nyt indkøbsmål for tekstiler. Målet har fokus på at gøre miljøbelastningen mindre i hele produktets livscyklus fra udvinding af råvarer til genanvendelse eller bortskaffelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bredden af etisk handel er blevet bredere, men de samme problematikker ligger i top

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Her er DIEHs nye formandskab

Vi rigtig glade for og stolte af at kunne præsentere DIEHs nye formandskab, efter at bestyrelsen har konstitueret sig. Formandskabet består som noget nyt af en formand og to næstformænd.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

”Der er ikke mange, der taler klimaets sag i systemet omkring klimakreditter”

Klimakreditmarkedet, som det er i dag, er risikabelt at navigere i, hvis man for alvor ønsker at gøre en forskel. Læs Politiken-journalist Sebastian Stryhn Kjeldtoft og Cares klimarådgiver John Nordbos bud på risici og muligheder i klimakreditjunglen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny dansk alliance går til kamp mod afskovning

Dansk dagligvarehandel, fødevareproducenter, organisationer og myndigheder lancerer sammen ny forpligtende indsats for at sikre ansvarlig import af soja til Danmark.

Indhold fra partner

Supply chain

Nyt partnerskabsprojekt skal forhindre kapløb mod bunden i en spirende tekstilsektor

Den etiopiske økonomi har i de seneste år slået vækstrekorder. Et nyt bomuldseventyr er på vej, men med et lønningsniveau, der ligger under Verdensbankens grænse for fattigdom, er der risiko for, at eventyret går den gale vej, hvor tekstilbranchen bliver ramt af et kapløb mod bunden. På den baggrund er Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) gået sammen med en række internationale samarbejdspartnere om projekt Bottom UP! Projektet blev skudt i gang i juni, og som navnet antyder, tager det afsæt i, at det er nu, der er momentum, hvis man vil gøre det rigtigt fra starten.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere