Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

WWF: Danske pensionsselskaber bidrager til mere CO2

Danske pensionsselskaber investerer fortsat i verdens mest klimabelastende kulselskaber, viser ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. Det er ærgerligt for miljøet – men også for pengepungen.

Klima, miljø og energi

Regeringens klimamand retter skarp kritik

Regeringens egen klimarådgiver revser regeringen for mangel på ambitioner. For skal den grønne omstilling lykkes, er det et langsigtet projekt slår han fast.

Klima, miljø og energi

Dansk erhvervsliv vil kæmpe for verdens skove

Lange forsyningskæder gør det vanskeligt at vide, om ens soja, oksesteak eller læbestift er et produkt af ulovlig skovhugst. Derfor går dansk erhvervsliv sammen om at sikre gode forsyningskæder.

Supply chain

Norsk rederibranche vil sikre miljø og arbejdsforhold

Når skibe ophugges i Indien, Pakistan og Bangladesh sker det uden nogle aftaler om internationale regler om arbejdsforhold og miljø. Det vil den norske søfartsbranche nu gøre op med.

Klima, miljø og energi

London klar med elektrisk dobbeltdækker

London lancerer en elektrisk dobbeltdækkerbus, der skal køre fra oktober i år. Det er ikke det første grønne bustiltag, som Vesteuropas største metropol har lanceret.

Klima, miljø og energi

Coca Cola lancerer plantebaseret flaske

Multinationale The Coca Cola Company lancerede en 100 procent genanvendelig flaske lavet på plantesukker ved World Expo 2015. Det kan få stor indflydelse for virksomhedens produktion.

Strategi & ledelse

Nye standarder for miljøledelse på vej

Den nye guide til miljøledelse kommer til efteråret i en ny, revideret udgave med øget fokus på topledelsen og risikostyring.

Klima, miljø og energi

Tivoli indgår miljøaftale med Nespresso

Nespresso og Tivoli indgår nu en grøn aftale om at indsamle forlystelsesparkens brugte kapsler til omsmeltning.

Supply chain

Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej

Udviklingsminister Mogens Jensen mener, at der stadig er lang vej igen for at forbedre forholdene for arbejdere i Bangladesh.

Klima, miljø og energi

Crowne Plaza er nomineret til bæredygtighedspris

Hotellet Crowne Plaza i Ørestaden ved København er nomineret til en pris for bæredygtighed. Det placerer hotellet helt i top blandt grønne byggerier.

Klima, miljø og energi

Californien skaber ambitiøs energiplan

USA's folkerigeste stat har vedtaget en ny målsætning om, at halvdelen af strømforbruget skal komme fra vedvarende energi.

Klima, miljø og energi

Heldækkende solcelletag er klar til offentlige bygninger

Et nyt solpanelssystem, der kan dække hele tagkonstruktionen, er klar til offentlige bygninger med højt energiforbrug.

Klima, miljø og energi

Singapore huser grønt hotel

Grønt byggeri er efter sigende fremtiden - også i Singapore, hvor et helt i gennem bæredygtigt femstjernet hotel har huset gæster siden 2013.

Strategi & ledelse

Seksuelle minoriteter oplever diskrimination på jobbet

Arbejdspladser bliver ofte rum for diskrimination af seksuelle minoriteter. Det vil LO's medlemsorganisationer nu gøre op med.

Kommunikation

USA retter officiel anklage mod FIFA for udbredt korruption

Det internationale fodboldforbund, FIFA, anklages for korruption af amerikanske FBI. Amerikansk lov gør det muligt at retsforfølge udlændinge og virksomheder med ulovlige aktiviteter i USA.

Klima, miljø og energi

Danmark fordobler eksport af vandteknologi til Kina

Danmark har øget eksporten til Kina med over 400 mio. kr. - svarende til lidt over 50 procent. Væksteventyret stopper dog ikke her, understreger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed hitter blandt kinesiske forbrugere

Forbrugere i Kina, Thailand og Malaysia tænker mere på bæredygtighed i forhold til rigere naboer i Fjernøsten. Det viser en ny rapport fra MasterCard.

Klima, miljø og energi

Tekstilbranchen vil mindske miljøaftryk

Den danske modebranche vil mindske CO2-aftrykket ved hjælp af en række EU-midler. Gode toner, lyder det fra Danish Fashion Institute.

Klima, miljø og energi

New York og København indgår klimasamarbejde

New York og København har indgået en samarbejdsaftale om håndtering af ekstremt vejr. Det kan betyde vækst for danske virksomheder.

Supply chain

Dansk søfart vil stadig bruge indisk ophugning

Selvom den norske rederibranche nægter at benytte en række landes ophugningsværfter, vil den danske branche ikke gøre det samme. For det er mere kompliceret end som så, siger branchen.

Klima, miljø og energi

Markedet for elbusser i stor vækst

Hvad har London, Luxembourg og Göteborg tilfælles? Alle byer satser massivt på elbusser. Og snart følger Danmark efter, vurderer virksomhed, der producerer energiladere.

Supply chain

Korruption straffes globalt - men hvordan og for hvad?

FIFA-sagen bør minde os om, at korruption straffes på tværs af landegrænser. Gode interne systemer skal på plads for at sikre sig mod denne risiko. Det peger to Plesner-advokater på.

Klima, miljø og energi

Grønne tage oplever stærk vækst

Eurotag Danmark har øget både salg og omsætning af det grønne tagprodukt Derbigum. Adm. direktør Peter Kranz tilskriver politiske krav og og miljøvenlig produktion som årsagen bag.

Supply chain

Modefirmaer bruger færre kemikalier i forsyningskæden

Milliardvirksomheder som H&M og Adidas har forbedret indsatsen, når det handler om at neddrosle brugen af kemikalier i forsyningskæden.

Klima, miljø og energi

Elektrisk asfalt skal lade elbiler

Svenske forskere er klar med en løsning på den besværlige opladning af elbiler: Elektrisk asfalt skal muliggøre opladning under kørslen.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere