Nyhedsarkiv

Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM

Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling

Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.

0 kommentarer

Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!

Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.

0 kommentarer

Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium

Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.

0 kommentarer

Supply chain

Coops dyrevelfærd udstilles i ny rapport og kampagne

Dyreværnsforeningen Anima har offentliggjort en rapport om slagtekyllingers velfærd i dansk detailhandel, sammen med en kæmpe kampagne med outdoor skærme, annoncer og reklamefilm, der skal skubbe udviklingen i detailhandlen fremad.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Partnerportræt: Emma er Hultafors Groups bæredygtige kronjuvel

Sikkerhedsskoene fra Emma Safety Footwear har noget helt særligt at byde på. Den passer ikke bare på brugerens fødder, men også på ressourcer og mennesker. CSR.dk har talt med Lasse Folkvardsen fra Hultafors Group.

0 kommentarer

Supply chain

Luftfragt med 80 procent lavere udledninger

Scan Global Logistics tilbyder kunderne at reducere deres luftfragtemissioner med op til 80 procent med bæredygtigt flybrændstof.

0 kommentarer

Samfund

Handlefællesskaber spiser oplysning til morgenmad

Klimapolitikken er begyndt at se på efterspørgselssiden af den grønne omstilling - altså adfærds- og livsstilsændringer. Men traditionelle virkemidler duer ikke til komplekse forandringer som klima-transformation.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Arkitekter etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed

C.F. Møller Architects etablerer Democratic Design som en ny afdeling med fokus på social bæredygtighed og relationen mellem mennesker og det byggede miljø.

0 kommentarer

Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer

BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.

0 kommentarer

Medarbejder

Nyt partnerskab skal gøre det sundere at gå på arbejde

Tolv organisationer har skrevet under på en forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed gennem arbejdet og arbejdsopgaverne.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling

Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.

0 kommentarer

Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne

Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

CO2-beregner kan løse vanskelig klimaknude

Når kommuner, virksomheder og organisationer i dag opgør deres CO2-regnskaber, er det meget ressourcekrævende at rapportere præcist. I løbet af 2022 lancerer KMD et værktøj til at gøre den opgave lettere at løse.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Fra blød til hård øger behovet for klarhed

Grundlaget for CSR-compliance bevæger sig med hastige skridt fra frivillighed mod juridisk bindende lovgivning. Det får virksomhederne til at kræve klarhed og sikkerhed.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

140 millioner flasker og dåser bliver ikke returneret

Selvom Danmark er verdensmestre i at pante er 140 millioner flasker og dåser stadig uden for systemet. Coca-Cola har undersøgt hvorfor. De har nemlig brug for store mængder genbrugsplast.

0 kommentarer

Samfund

Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighedsmål

Hempel A/S har ændret sine kreditfaciliteter og knytter nu låneomkostninger til fire bæredygtighedsmål.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

LOCA Gruppen vil gøre sig selv og branchen bedre til bæredygtighed

LOCA Gruppen, der står bag en række kendte restauranter samt LOCA Kantiner, har skruet op for sine i forvejen høje ambitioner for bæredygtighed.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi

Den nye Esbjerg-erklæring, der skal gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter, er en prægtig plan, og den bakkes op af endnu større planer fra EU. Nu skal de bare udføres.

0 kommentarer

Samfund

Flere C25-selskaberne fortæller mere om skat

PwC’s analyse af C25-selskabernes rapportering om skat viser en stigning i selskabernes transparens på skatteområdet. Der er dog stadig et stykke vej til at alle er med.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet

Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Salling Groups milliardinvestering skærer en tredjedel af CO2-udledning

Milliard-investeringen i grøn omstilling, der blev meldt ud tidligere på året, skærer en markant andel af udledningerne fra egen drift i koncernen. Men den helt store opgave er reduktioner hos leverandører.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Norden skal have grønne skibskorridorer

De nordiske klima- og miljøministre er blevet enige om, at landene i fællesskab skal arbejde på at etablere grønne korridorer til udledningsfri skibsfart mellem havne i Norden.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Compliance kræver nyt niveau af samarbejde

Compliance-delen af CSR-arbejdet er på vej op ad virksomhedens dagsorden. Løsningen på mange nye krav er overblik og samarbejde. Og CSR-folk skal afgive ansvar for at få mere indflydelse.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Hvordan ser fremtidens energilandskab ud?

Energikonference 2022 blev mandag afviklet i Esbjerg, og emnerne spændte bredt fra fremtidens fjernvarme og offshore vind i Nordsøen til CO2-lagring og de nødvendige kompetencer, der skal til. Krigen i Ukraine har understreget fællesnævneren: Der skal fart på.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Nyt accelerator-program vil over grænsen

SMV’er med bæredygtige løsninger og trang til eksport behøver ikke lede længere. Med et nyt program tilbyder Udenrigsministeriet tæt sparring med rådgivere fra ambassader på udvalgte markeder.

0 kommentarer

Supply chain

Skarpere lager kan løfte bæredygtighed

Nordiske virksomheder kan reducere enorme mængder CO2 og forbrug af knappe ressourcer. Hvis de bliver skarpe på deres lager. Det er konklusionen på ”The Unnecessary Report 2021” fra Optilon.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere