Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

L’Oréal spiller på alle de rigtige tangenter i ny strategi

L'Oréal lancerede i dag sit nye bæredygtighedsprogram “L'Oréal for the future”, der fastlægger koncernens ambitioner for 2030.

Strategi & ledelse

Berendsens verdensmålsarbejde er blevet certificeret

Hvordan ved man, om ens arbejde med verdensmålene er ”godt nok”? Hvis man er vaskerigiganten Berendsen, så spørger man Bureau Veritas og bliver den første virksomhed i verden, der bliver Verdensmålsceritificeret.

Samfund

En skattepolitik giver sikkerhed

Et centralt element i åbenhed om skat er at have en skattepolitik. De førende virksomheder i Danmark rykker fra hovedfeltet, hvoraf halvdelen tilsyneladende står helt stille.

Medarbejder

Jobs skal være anstændige både ude og hjemme

Indsatsen for anstændige jobs dækker mange og meget forskellige emner. Men det er ikke et blankt lærred. Arbejdet har været i gang i mere end 100 år.

Strategi & ledelse

Coronaupdate: Din ledelse skal have din hjælp til at revidere strategien

Post-corona skal alle forretningsstrategier revideres. De kloge vil sørge for at få mere bæredygtighed i dem. Her er hvad CSR-folk skal forberede sig på at kunne levere.

Strategi & ledelse

CSR Agendaen #7 on the future for companies, CSR and CSR people

What is the decisive decade, what is the prize and how can companies and you as practitioners make it happen? A world-renowned expert and thinker talks to CSR.dk abot a way forward and how to make yourself relevant.

Strategi & ledelse

I fremtiden kan dit tøj være lavet af CO2 eller vandmands-DNA

For femte gang deler H&M Foundation 1 million euro ud til fem startups. Målet er en cirkulær modebranche, og vinder-ideerne bliver stadig mere avancerede.

Supply chain

H&M Group stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Fast fashion bliver for en stund afløst af personlige værnemidler til sundhedssektoren hos en del af H&M Groups leverandører. Der planlægges lige nu på højtryk. Men coronakrisen tvinger også virksomheden til at lægge andre og knap så motiverende planer.

Kommunikation

Frihed til forskellighed i rapporteringen er vigtig for virksomhederne

Toogtyve parter bed til bolle da Erhvervsstyrelsen bad om input til en revision af reglerne for redegørelse af samfundsansvar. De fleste vil gerne beholde friheden i den nuværende model, men er åben overfor enkelte justeringer.

Strategi & ledelse

Unilever investerer 1 milliard euro i plan for naturen

Bæredygtighedslegenden Unilever tager nye skridt til at værne om natur. Det involverer nye krav til leverandører og landmænd - og en milliard euro.

Strategi & ledelse

Verdensmål i forretningen: Når verdens behov er dit fremtidige marked

Det er stadig ikke nemt for virksomhederne helt at få hold om, hvad og hvordan de skal bruge verdensmålene til. De siger, det handler om viden og værktøjer. Måske handler det om at stille de rigtige spørgsmål.

Menneskerettigheder

Stakeholdere vil have debat og høje ambitioner i EU's due diligence-lov

Fælles EU-regler på due diligence-området har længe været efterspurgt, nu har EU-kommissær Didier Reynders lover EU-lovgivning, der vil stille krav gennem hele forsyningskæden. Danske investorer og NGO’er reagerer med begejstring – og fremhæver behovet for en god debat.

Medarbejder

Hvad er anstændige jobs i hotelbranchen?

Pludselig var der ingen gæster på hotellet. Hvad laver man så? Man får lukket hullerne i sin bæredygtighedsindsats, og prøver at holde fast, så medarbejderne også fremover kan bidrage til at tage ansvar for samfundet.

Strategi & ledelse

Sign up for our webinar - again: Keeping sustainability on your company's agenda post corona

The first attempt at this webinar withered and died from technical malfunction. A new date and time has been set. You can still get insights and inputs from four high-level experts on how to secure sustainability's place on your company's agenda in the coming months and years.

Samfund

Ugens corona-overblik: Det går langsomt og nænsomt den rigtige vej

Der er god grund til at tro, at klima vil blive tænkt ind de øgende offentlige investeringer. God grund til at tro at virksomhederne er begyndt at overveje, hvordan de kan bruge bæredygtighed i genopretningen. Men knap så god grund til at tro, at det internationale samarbejde kan lægge fortidens sammenstød bag sig.

Samfund

Ugens overblik: En plan for fremtiden, tak

I corona-krisens tredje uge handler samtalen om, hvordan en plan for fremtiden skal se ud, men også hvad det er for en fremtid, der tegner sig. Ændrer krisen vores måde at leve på efter den er slut?

Samfund

Klart mønster, pengeposer og ikke som klimakrise

CSR.dk’s udvalgte coronatendenser for den seneste uge handler om en klar linje i analyserne af bæredygtighedsindsatser og corona, om fondsmidler og om sammenligninger med klimakrisen.

Kommunikation

Danske rapporter er lidt bedre end gennemsnittet

34 danske rapporter indgår i en undersøgelse af kvaliteten af 1.000 bæredygtighedsrapporter. De danske virksomheders rapporter har styrker – men også mærkelige svagheder.

Strategi & ledelse

Verdensmålsværktøjet der kommer hele vejen rundt

SDG Action Manager er måske det nærmeste, man kommer et autoriseret bud på en måde at få gang i verdensmålsarbejdet. To danske organisationer har testet det og fået bedre overblik.

Strategi & ledelse

Zalando kræver bæredygtighedsevalueringer af alle partnere

Med krav om at alle, der sælger på deres platform, skal bæredygtighedsevaluere sig selv, tager Zalando et nyt, stort skridt i sin CSR-strategi. Dansk Mode & Tekstil anerkender udfordringer for især SMV'erne, men råder til at man kommer i gang uanset hvad.

Kommunikation

Bliv klar til at gribe chancen

Vi skal holde os skarpe lige nu. Lad os gøre det sammen.

Samfund

Coronaupdate: Build back better er lig med grøn omstilling

Omend coronakrisen på ingen måde er afsluttet, så er samtalen om tiden efter krisen ved at tage form. Den handler om at investere i det, der gør samfund bæredygtige og robuste.

Samfund

Coronaupdate: Kan det blive til mere end ønsketænkning?

Der er i øjeblikket næsten ingen ende på de forhåbninger man kan have til tiden efter corona, og hvor meget vi som samfund kan have lært af denne krise. CSR.dk tager et vue ud over de aktuelle meldinger og handlinger.

Kommunikation

”Det skal være nemmere at finde Holger”

FSR – danske revisorer vil have nem adgang til data for samfundsansvar, bæredygtighed og klima, som desuden skal være nemmere at sammenligne. Det er en vigtig del af opskriften på en vinder-rapport i konkurrencen om CSR-prisen 2020.

Klima, miljø og energi

Klimapartnerskabernes anbefalinger: Mange gode ideer, men ikke de mest effektive

365 konkrete anbefalinger indgår nu i arbejdet med en klimahandlingsplan for Danmark. Der er kritik for ikke at tage fat på de sværeste spørgsmål, men også ros for de mange ideer.

Kommunikation

Forbrugere er trætte af bæredygtighedsbudskaber

Den årlige konkurrence om titlen som Danmarks mest bæredygtige brand er netop overstået. Resultatet tyder på træthed og skepsis hos forbrugerne.

Kommunikation

Europas CSR-rapporter er bekymrende dårlige

Hvad skal rapportering kunne? Et krav er, at det lever op til de lovkrav, der findes. For Europas 1.000 største virksomheder er det bare sjældent, at rapporteringsindsatsen helt når i mål med det. Og hvordan skal vi så vide, om virksomhederne reelt bidrager til at løse samfundsproblemer?

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere