Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

’Vi står i overgangen til en ny æra’

De seneste år har budt på meget snak om affald som ressourcer og cirkulære modeller. Snak, der nu er ved at blive til handling. Nu skal der bare skala i både udbud og efterspørgsel.

0 kommentarer

Medarbejder

Manglende diversitet kan nu koste advokater på indtjeningen

Store virksomheder tager nu skrappe midler i brug for at fremme diversitet i advokatbranchen. De er efter den øgede kreativitet, det giver.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Kun regeringen er imponeret af sin klimakøreplan

Handler Danmark hurtigt på klima? Stort set alle andre end regeringen ville ønske det gik hurtigere end dens nye køreplan lægger op til.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Ny bog vil hjælpe de øverste ledelseslag med bæredygtighed

Med de udfordringer verden står over for kommer bæredygtighed til at kræve transformation og omstilling af alle virksomheder. Og transformationen af verden mod bæredygtighed kræver at virksomhederne bliver en drivende kraft. Det gør det til noget de øverste ledelseslag: direktion og bestyrelse skal involveres i. Ny bog forklarer, hvordan netop de to grupper kan anskue og arbejde med bæredygtighed.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Mindre virksomheder med hård kritik af Dansk Industris klimapolitik

Dagbladet Børsen har talt med en række mindre virksomheder om Dansk Industris svar på klimaudfordringen. De er ikke imponerede.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Ulighed skal være lige så presserende for virksomheder som klima

Stigende ulighed har konsekvenser – også for virksomheder. Internationalt projekt vil få emnet gjort klar til at være på niveau med klima i virksomhedernes indsats.

0 kommentarer

Samfund

Dataetik handler også om forretning

Med nyt rapporteringskrav kravler dataetik længere ind på især de store virksomheders dagsorden. Men det vigtigste er, at man får dilemmaerne frem, når man udvikler sin forretning, for nogle gange er der penge, man af dataetiske årsager ikke skal tjene.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Companies are massively important for LGBT+ inclusion

As WorldPride in Copenhagen builds towards the grand finale, companies and NGOs discuss how collaboration can move the needle forward on a hot topic in corporate sustainability: diversity and inclusion.

1 kommentar

Supply chain

Due diligence-krav kræver omstilling

Ikke flere hjemmestrikkede krav til leverandører. Nu handler det om at få styr på sin egen indvirkning på andres rettigheder og at gøre noget ved det.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Dansk møbelvirksomhed i rivende cirkulær udvikling

Mater ser ikke længere sig selv udelukkende som leverandør af møbler, men som en partner der på en gang kan løse dele af virksomheders affaldsproblem og levere designløsninger. Det er der tilsyneladende stort perspektiv i.

0 kommentarer

Samfund

Fond vil gøre sociale indsatser rentable

Private skal kunne investere i løsningen af sociale opgaver og høste et overskud på at stille kapital til rådighed. Den Sociale Kapitalfond vil løbe markedet i gang.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Et vigtigt skridt mod bæredygtige byggematerialer i stor skala

Skal byggesektoren blive mere bæredygtig kræver det adgang til genbrugte materialer i stor skala. Nye ejere af Lendager Up kan være en del af løsningen.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

CSR Agendaen #9 om kunder som partnere

Hvordan kan kunder være med til at få fart i et nyt forretningsområde? Det ser CSR Agendaen #9 nærmere på i denne podcast finansieret af De Forenede Dampselskaber.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Meyers vil være Nordens første, store fødevare-B Corp

Arbejdet mod målsætningerne i Meyers første egentlige bæredygtighedsstrategi skal kunne dokumenteres for medarbejdere og kunder. Derfor vil Meyers B Corp-certificeres.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Hvad driver den sociale dagsorden lige nu?

Langsomt men sikkert sniger den sociale dimension sig længere op ad bæredygtighedsdagsordenen. Det handler om lovgivning. Det handler om grøn omstilling. Og lidt om corona.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Om 10 eller 15 år har Danmark brugt alt sit CO2

Greenpeace har regnet og klimaforskere bakker op om resultatet: Det er alt for sent at blive CO2-neutral i 2050. Klimarådet peger på negative udledninger, som en del af løsningen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Først i Europa: Projekt tester værdikæden for CO2-fangst og -lagring

Et bredt samarbejde vil teste CO2-lagring og fangst hele vejen fra udledningen hos Aalborg Portland til udtømt oliefelt i Nordsøen.

0 kommentarer

Samfund

P+: ESG er nu både ansvar og afkast

Hvordan udvikler investorers arbejde med og krav til information fra virksomheder om environment, social and governance-forhold (ESG) sig? Pensionskassen P+ deler her sine erfaringer.

0 kommentarer

Kommunikation

Verdens første brintanlæg vinder hi-messens bæredygtighedspris

Projektet Brande Brint med Siemens Gamesa Renewable Energy i spidsen blev d. 6. oktober 2021 udpeget som vinder af 'hi Sustainable Development Award 2021'. Projektet vinder for sin indsats med at omstille den tunge transport til bæredygtig brint og blev overrakt i forbindelse med åbningen af Technomania på hi-messen i Herning.

0 kommentarer

Samfund

Hvem skal fylde de mange nye CSR-jobs?

Jobmarkedet for CSR- og bæredygtighedsstillinger gløder rødere end nogensinde før. Og det er kun begyndelsen.

0 kommentarer

Samfund

Hver femte SMV mangler i den grønne omstilling

Kun knap hver tredje SMV er gået i gang med den grønne omstilling, og mange SMV’er har slet ikke grøn omstilling med i forretningen. Det skal gratis rådgivning for 120 mio. kr. lave om på.

0 kommentarer

Kommunikation

Verdens første mærke for digital ansvarlighed er dansk

Verdens første mærkningsordning for digital ansvarlighed er nu på gaden, og flere virksomheder har allerede fået mærket.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Skylder virksomhed med aktiviteter i Syrien ofrene for krigen noget?

Den franske højesteret har besluttet sig for at undersøge grænserne for virksomheders ansvar i forhold til menneskerettigheder.

0 kommentarer

Samfund

Danmark skal have tre nye klimaerhvervsskoler

Tre nye klimaerhvervsskoler skal sikre kompetencerne til grøn omstilling. Det foreslår regeringen.

0 kommentarer

Samfund

Glasgow vil ikke lægge lokaler til klimasyndere

Byrådet har besluttet, at de, der hænger i bremsen, ikke skal have lov til at bruge offentligt ejede lokationer under COP26.

0 kommentarer

Medarbejder

Venturekapital til diversitetssoftware

En softwareløsning har fanget opmærksomheden hos investorerne i Seed Capital. Snart kan der blive ryddet op i ekskluderende sprog i flere kommunikationskanaler.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vil verdens regeringer slukke for klimaets bimlen og bamlen?

Den første store statusrapport fra FN’s klimapanel i 8 år udkom d. 9. august 2021 og er klarere i sine budskaber end nogen sinde før. Det er nu der skal handles. Det kan lade sig gøre. Spørgsmålet er, om politiske ledere vil tage de nødvendige beslutninger og gennemføre dem.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere