Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Hvad gør en fast fashion-virksomhed interessant for en investor?

Ny rapport stiller skarpt på, hvilke parametre der afgør, hvor på bæredygtigheds-skalen en fast fashion-virksomhed er. Dansk ekspert er enig i anbefalingerne – men vil have mindre virksomheder med.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt innovationssamarbejde har gamechanger-potentiale

En gruppe centrale aktører vil flytte grænserne for genanvendelse af tekstiler gennem design og ny teknologi.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Take back-ordninger er hjertet i cirkulært byggeri

Hvordan kommer brugte materialer i brug i nyt byggeri og anlæg? Ved at virksomheder samler dem ind. Ny rapport undersøger hvordan i byggesektoren.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts

Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Når familien ejer er fokus på klima lavt

Familieejede virksomheder mærker ikke presset fra investorer og nøler derfor med klimaindsatsen.

0 kommentarer

Kommunikation

Mærker vaccinerer mod greenwashing

Forbrugerne bliver trætte af bæredygtighedsbudskaber, når de ikke er sikre på, at de kan tro på dem. Mærkningsordninger kan hjælpe på tilliden. Til gengæld bør de arbejde mere med at dokumentere, at de skaber forandring.

0 kommentarer

Medarbejder

Investorer bruger deres stemme aktivt på diversitet

Udenlandske investorer oplever, at truslen om at blive stemt ned på egen generalforsamling får virksomheder til at flytte sig på diversitet.

0 kommentarer

Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge

Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Her ligger indtjeningen i cirkulært byggeri

Omstilling til cirkulære principper går en del hurtigere, hvis den kan bindes op på nye forretningsmuligheder. Også i byggebranchen, og netop det har netværket Circle House Lab nu undersøgt.

0 kommentarer

Samfund

Bibliotekerne vil være drivkraft for verdensmålene

20 danske biblioteker går nu i front for at udvikle og afprøve en model til at engagere lokale borgere i verdensmålene.

0 kommentarer

Supply chain

Pandoras diamanter bliver bæredygtige

I et opgør med de negative påvirkninger fra diamantminedrift, har Pandora som den først koncern i smykkeindustrien over til laboratorie-fremstillede sten.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Zalando vil lukke hullet mellem holdning og handling hos kunderne

En ny rapport om forbrugernes holdninger og handlinger i forhold til bæredygtighed fører til, at flere af Zalandos kunder nu kan shoppe secondhand på platformen og lede efter bæredygtige varer baseret på holdninger.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri

Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Nye medlemmer i Danmarks største partnerskab for CSR-rådgivning

Markedet for CSR-rådgivning vokser på både udbuds- og efterspørgselsssiden. Med nye medlemmer er partnerskabet CSR Advisors nu Danmarks største rådgiver enhed med fokus udelukkende på bæredygtighed og CSR.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Could 2021 be the year circular economy goes mainstream?

There are definite signs that circular economy might be reaching a tipping point but companies’ confusion as to what it is and where to begin remains a barrier for mainstreaming. CSR.dk spoke to Rambøll’s resident circular economy expert.

0 kommentarer

Medarbejder

På kvindernes kampdag elsker alle diversitet

Kvindernes international kampdag er heldigvis ikke længere den eneste dag om året, der tales om diversitet i danske virksomheder. I Danmark sætte Global Compact nyt initiativ i gang. Globalt er der behov for at sætte ind i kampen for kvinders deltagelse i samfundet akut.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner

Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimarådets korte svar er ”nej"

Klimarådets har i dag udgivet sin årlige statusrapport, som ifølge Klimaloven skal vurdere spørgsmålet: Får den siddende regerings politiske initiativer os i mål med 70 procents reduktion i 2030?

0 kommentarer

Samfund

Perspektivrigt dansk-svensk samarbejde om klimatilpasning

Et dansk-svensk partnerskab med bl.a. Københavns Kommune, Malmö Stad og Helsingborg Kommun vil skabe klimatilpasningens svar på Silicon Valley.

0 kommentarer

Samfund

Om to år kender vi fremtidens grønne arbejdsmarked

To tænketanke har fået fondsmidler til det første projekt i verden, der vil kortlægge og beskrive, hvad der skal til, for at arbejdsmarkedet kan følge med til en grøn omstilling.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet

Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Fremtidens bygninger vil indgå positivt i vores energisystem

Om ti år vil vi tænke bygninger både mere socialt og som en konstruktiv del af vores energikredsløb. Det mener Søren Dyck-Madsen, seniorrådgiver i tænketanken CONCITO, der også hejser et flag for, at debatten om bæredygtighed ikke bliver afsporet af særinteresser.

1 kommentar

Kommunikation

Forbrugere 2021: Interesserede men ikke overbeviste

I den årlige undersøgelse af danske forbrugeres holdninger til og opfattelse af virksomeheders indsats for bæredygtighed er der lige dele voksende interesse og advarsler om ringe effekt af kommunikation.

0 kommentarer

Samfund

Bæredygtighed tiltrækker billige penge

H&M skaffede sig i februar måned nye midler til at forfølge bæredygtighedsmål ved at udbyde bæredygtighedsobligationer. Hvad fik en af verdens største retailere til at gå den vej? Og var der nogen, der gad at købe dem?

0 kommentarer

Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU

Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.

0 kommentarer

Supply chain

Danskerne siger ja til lovgivning om virksomhedsansvar

Amnesty skyder ny kampagne for national lovgivning om kædeansvar i gang. Danskerne er ifølge undersøgelse stærkt positive. Den danske regering er nogenlunde med. Men skal man vente på EU-lovgivning eller ej? Og er EU-Kommisionen ved at gøre det lovgivningsprojekt væsentligt sværere for sig selv?

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Cement og stål giver klima-hovedpine

I sin nye bog om klimaløsninger peger Bill Gates på stål og cement som de to sektorer, der stadig ikke er troværdige klimaplaner for. Stål er en af Ørsteds to største udfordringer i værdikæden.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere