Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu

Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.

Klima, miljø og energi

Virksomheder tester nye science based targets for natur

Science Based Targets Network lancerer i dag muligheden for at få sin indsats i forhold til naturen. De skal hjælpe virksomheder med at få en mere holistisk indsats for biodiversitet end at lade græsset gro.

Klima, miljø og energi

Fordele ved at købe brugt elektronik er overraskende store

Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny.

Klima, miljø og energi

Danfoss’ køber stort ind af solenergi i Nordamerika

En ny aftale markerer endnu en milepæl i retning af forpligtelse til at dekarbonisere driftsaktiviteter inden 2030.

Supply chain

Første forsikringsløsning for genbrugte byggematerialer på plads

Fremover skal en langt større del af en ny bygning bestå af genbrugte byggematerialer. En stopklods har indtil nu været frygten for, hvem der havde ansvaret og skulle betale, hvis de brugte byggematerialer medførte skader. Det problem er nu løst.

Kommunikation

Hør om vejen fra greenwash til god forbrugerinformation

Har du et par ledige timer mandag morgen i næste uge? Så er der ny inspiration til at undgå greenwashing at hente i Fællessalen på Christiansborg.

Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten

Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.

Klima, miljø og energi

PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet

Pensionsbranchens første rapport om biodiversitet er ude som et første forsøg på at måle impact i konkrete projekter. Finanssektorens Indsats for biodiversitet er dog kun lige begyndt. .

Kommunikation

Greenpeace har nu også politianmeldt Danish Crown

Tvivl om forældelse hos en eksisterende klage hos Fødevarestyrelsens gør at NGO'en går rettens vej.

Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool

Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.

Medarbejder

Flere og flere seniorer oplever diskrimination på det danske arbejdsmarked

Det er ikke så nemt at blive ældre på det danske arbejdsmarked. Alder er nemlig den faktor, der diskrimineres allermest på, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere.

Kommunikation

Første finansvirksomhed med i mærkningordning for dataetik

Den første finansielle virksomhed og anden store virksomhed har nu opnået D-mærket, som dokumenterer ansvarlig og transparent håndtering af medlemmernes data.

Strategi & ledelse

”Der opstår muligheder, når branchen mødes fysisk”

WindEurope 2023 løb af stablen i sidste uge i april, og CSR.dk-partner CGI deler begejstringen for årsmødet og de mange samtaler om bæredygtighed .

Klima, miljø og energi

Nyt roadmap for cirkulær økonomi i byggeriet

Hvordan kommer cirkulær økonomi for alvor ind i byggesektoren, hvor det meste arbejde stadig udføres som "business as usual"? Et nyt roadmap kommer med kvalificerede bud.

Supply chain

Dansk teknologi kan producere tøj ni gange hurtigere end i Kina

Intelligente mikrofabrikker kan skubbe på modebranchens bæredygtighed. Kunde kalder det "intet mindre end en revulotion".

Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav

EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.

Klima, miljø og energi

Førende ekspert i biodiversitet kræver handling: ”Virksomhederne har nøglen”

Der er kraftigt behov for genanvendelse og cirkularitet i vores brug af jordens ressourcer. Det er ikke er nice to have, men need to have, mener Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet.

Kommunikation

Forbrugerne har stemt: Disse brands opfatter vi som mest bæredygtige

Hvem topper mon listen over brands, som forbrugerne opfatter som mest bæredygtige? Det er næsten det samme som tidligere - og så alligevel ikke.

Klima, miljø og energi

Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens 2025-mål. Den nuværende politik mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra den grønne tænketank CONCITO.

Klima, miljø og energi

Ny EU-forordning: Virksomheder skal bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning

Det skal være slut med kaffe, kakao og træ, der har været årsag til rydning eller forringelse af skov. Et vigtigt skridt i kampen mod global skovrydning, siger miljøministeren.

Klima, miljø og energi

Ud af containeren og op på produkthylden

Den cirkulære økonomi skal have et stort skub fremad. Et projekt med 20 virksomheder og forskningskraft bag vil sætte skub i brugen af restmaterialer.

Samfund

Ny forsikringspraksis og risikofond skal fremme nye materialer i byggeriet

Biobaserede og cirkulære materialer er nødt til at blive brugt mere af byggesektoren. En af nøglerne er klar og bedre fordeling af sikkerhed og ansvar.

Klima, miljø og energi

’Byggeriet er en klar nøgle til at håndtere klimakrisen’

Hvordan skaber man forandring i en branche, der har afgørende betydning for Danmarks klimaaftryk? Det handler om transparens og de små skridts lov.

Klima, miljø og energi

Nu skal tømrerne lære at bygge med halm og hamp

De næste tre år skal tømrerlærlinge på landets erhvervsskoler undervises i nye bæredygtige og klimavenlige byggemetoder i et nyt projekt ledet af Københavns Universitet, der skal accelerere den grønne omstilling i byggeriet.

Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet

Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.

Klima, miljø og energi

Sol er den bedste og billigste løsning for mange

Energikrisen har sat ekstra gang i etableringen af solcelleanlæg på egen matrikel. Det kan man godt forstå, for man slår to fluer med et smæk uden at skulle have penge op af lommen på forhånd.

Kommunikation

Greenwasher energiselskaber deres brug af biomasse?

Må energiselskaber kalde biomasse bæredygtig? Det skal Forbrugerombudsmanden nu afgøre.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere