Nyhedsarkiv

Supply chain

Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig the-supply chain

Unilever har iværksat et pilotprojekt, hvor blockchain skal bruges til at gøre transaktioner i virksomhedens theforsyningskæde bedre, sikrere og mere gennemsigtige.

Klima, miljø og energi

Philips Lighting leverer én milliard LED-pærer

Som led i Global Lighting Challenge har Philips Lighting nu leveret én milliard LED-lamper – resultatet er energibesparelser, der svarer til 30 mellemstore kuldrevne kraftværker og CO2, der svarer til udledningen fra 12 millioner biler.

Medarbejder

Ny rapport: Automatiseringen vil kræve opkvalificering eller jobskifte for 400 mio. mennesker

Cirka 15 procent af alle jobs globalt set vil i fremtiden blive erstattet af automatisering og ny teknologi, viser en ny rapport fra McKinsey. Der vil dog overordnet set ikke blive brug for færre hænder og hoveder på arbejdsmarkedet, udviklingen kræver bare, at medarbejdere omstiller sig, tilegner sig nye kvalifikationer og efteruddannelse.

Samfund

EU-parlamentet vil skrue op for den vedvarende energi

Et EU-parlamentsudvalg vil hæve ambitionsniveauet for inddragelsen af og investeringen i vedvarende energiformer. Helt konkret vil udvalget arbejde for, at vedvarende energi skal dække 35 procent af energiforbruget i 2030.

Klima, miljø og energi

Indsats mod vandspild i København bærer frugt

Tiltag, der har haft til formål at mindske vandforbruget på københavnske skoler, bærer nu frugt – og sparer kommunen for millioner.

Samfund

Samarbejde mellem Matas og Hjerteforeningen skal redde liv

Matas vil i samarbejde med Hjerteforeningen sælge pakkevedhæng, hvor halvdelen af indtægterne går til at indkøbe og opsætte hjertestartere på steder, der er tilgængelige hele døgnet.

Klima, miljø og energi

Vinderne af Circular Design Challenge kåret

New Plastic Economy har kåret seks virksomheder som vindere af $1m Circular Design Challenge. Hver især bidrager virksomhedernes udviklede systemer eller genstande med at nedbringe forbruget af engangsplastik og tænke i mere cirkulære baner.

Supply chain

Mærsk og JF Hillebrand indgår kulstofspartnerskab

Maersk Line og JF Hillebrand logistics har indgået en ’kulstofspagt’, der skal gøre begge forretninger mere bæredygtige.

Supply chain

Greenpeace-rapport roser Apples forsyningskæde mens Amazon får høvl

Ny Greenpeace-rapport rangerer forskellige elektronikgiganter efter hvor miljøvenlige og gennemsigtige deres forsyningskæder er. Mens Apple placeres blandt de mest ansvarlige firmaer, bliver Amazon kaldt ”en af de mindst transparente virksomheder i verden”.

Klima, miljø og energi

Dell og Lonely Whale vil bekæmpe havplast

Dell og Lonely Whale har samlet en gruppe virksomheder og NGO’er fra forskellige industrier for at øge brugen af havplast i produktion og forsyningskæde.

Samfund

NGO begærer om konkurs efter mistanke om svindel

NGO’en Clean Clothes Campaign har begæret sig selv konkurs efter manglende dokumentation for brug af Danida-midler.

Klima, miljø og energi

Elfærgerne kommer

Skibe, der sejler på el, er et bæredygtigt og efterhånden populært alternativ til de konventionelle, kuldrevne fartøjer. Omstillingen ses oftest blandt de mindre både, men også større elfærger er begyndt at dukke op i de nordiske farvande.

Klima, miljø og energi

Genbrugsemballage sparer Amazon for 181.000 tons pap og plast

Med konceptet 'Frustration-Free Packaging' har Amazon reduceret emballageforbruget med 181.000 tons pap og plast.

Kommunikation

Tænketank: Vi skal skifte mentalitet, hvis verdensmålene skal nås

Det kræver en helt ny mentalitet og måde at se fremtiden på, hvis FN’s 17 verdensmål skal nås. Det mener tænketanken Sustainia, der netop har udgivet boget ’Repaint the future!’. Formålet er, at gøre op med samfundets fremherskende frygt og mistillid, der overskygger menneskets muligheder for at handle.

Samfund

I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Der er en stigende efterspørgsel efter investeringer med sociale formål som f.eks. ligestilling. Det har fået Australia Bank til at sælge obligationer med særligt fokus på mangfoldighed. Der er dog stadig langt op til det niveau, de miljø- og klimamæssige obligationer ligger på, oplyser banken.

Klima, miljø og energi

Aalborg Portland investerer millionbeløb i grønnere cementproduktion

Cementproducenten Aalborg Portland har investeret 77 millioner i at gøre produktionen mere stabil, effektiv og ikke mindst mere bæredygtig.

Klima, miljø og energi

Hørsholm Golf får grøn varmeløsning

Hørsholm Golf vil spare cirka 30 tons CO2 om året på at skifte oliefyret ud med en grøn nærvarmeløsning.

Strategi & ledelse

RY: Ti myter om at drive forretning med 'formål' som kernebegreb

Konsulentvirksomheden Radley Yeldar har udgivet rapporten ’Reality Check’, der går i dybden med ti myter om at være formålsdrevet.

Klima, miljø og energi

Verdensbanken dropper støtten til olie og gas i 2019

Fra 2019 vil Verdensbanken ikke længere finansiere udvinding af olie og gas, hvilket blev annonceret i forbindelse med gårsdagens klimatopmøde i Paris.

Supply chain

Danske havne tjener penge på cirkulær økonomi

De danske erhvervshavne genanvender i højere grad affaldsprodukter til gavn for både miljøet og havnenes økonomi.

Klima, miljø og energi

De elektriske fly er snart klar til take off

Fly, der helt eller delvist drives af elektriske motorer, gør sig klar til at lette rundt om i verden. I løbet af 20’erne forventer flere virksomheder at kunne sende passagerer afsted på grønnere flyveture.

Klima, miljø og energi

Volkswagen hæver investering i elbiler

For få måneder siden annoncerede Volkswagen, at virksomheden ville bruge 20 milliarder euro på gennemgribende elbilsatsning. Nu næsten fordobles den investering, der blandt andet skal gå til nye, batteriproducerende fabrikker, selvkørende biler og et ambitiøst mål om at blive verdens førende elbilproducent.

Medarbejder

Analyse: Automatisering gør det sværere for SMV’er at tage socialt ansvar

Rigtig mange af de ansatte i smv'erne udfører i dag opgaver, hvoraf langt størstedelen nemt kan automatiseres, viser ny undersøgelse. Det gør stillingerne nemme at erstatte og går i sidste ende ud over de udsatte borgere, der besidder mange af den type jobs.

Medarbejder

Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Magasinet Fortune står bag en undersøgelse, der rangerer de 100 bedste virksomheder at arbejde for i verden. Salesforce har indtaget førstepladsen, Natura får en femteplads, mens H&M lige sniger sig ind på listens øverste fjerdedel med en 24. plads.

Klima, miljø og energi

DHL samarbejder med FN og Fiji om COP23

DHL har tilsluttet sig som officiel partner ved det kommende Fijian COP23 i den tyske by Bonn. Samarbejdet betyder, at DHL støtter op om konferencen og forskellige tilknyttede events – og så har DHL på bæredygtig vis fragtet en fijiansk drua-kano til konferencecentret.

Supply chain

Klimaforhandlinger for skibsfarten er i gang - Danske Rederier håber på ambitiøs plan

IMO er i fuld gang med at forhandle om en klimastrategi for skibsfarten. Danske Rederier håber på en konkret og ambitiøs plan, der kan "fastsætte klare mål for erhvervets CO2-udledninger".

Samfund

Global Compact dropper tobaksindustrien – pensionskasser fastholder investeringer

FN-netværket Global Compact har droppet tobaksindustrien grundet produktets sundhedsskadelige effekt. Trods kursen fortsætter Danmarks store pensionskasser med at investere millionbeløb i tobaksaktier.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere