Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

WWF og Ørsted i nyt globalt partnerskab for bedre havmiljø

Med afsæt i Nordsøen vil Ørsted sammen med WWF udvikle og teste nye løsninger, som kan sikre en hurtig udbygning af havvind og samtidig bekæmpe den globale biodiversitetskrise.

Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav

Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.

Klima, miljø og energi

Power-to-x kan blive Danmarks næste eksporteventyr

Den såkaldte power-to-x teknologi, hvor grøn strøm omdannes til brint, rummer et gigantisk potentiale. Men der mangler en konkret plan for, hvordan vi kommer i gang, mener eksperter.

Klima, miljø og energi

Nyhed: 3 danske virksomheder blandt de mest bæredygtige; heraf 2 i top-2

Vestas, Chr. Hansen og Ørsted ligger i top-7 over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Verdens største havvindmøllepark, Hornsea 2, producerer sin første strøm

Havvindmølleparken råder over 165 styk 8 MW Siemens Gamesa-vindmøller og vil, når den står helt færdig, være i stand til at producere 1,32 GW grøn strøm. Dermed kommer den til at overtage titlen som verdens største idriftsatte havvindmøllepark fra naboprojektet Hornsea 1. Sammen vil de to projekter kunne forsyne over 2,3 millioner britiske husstande med strøm.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Er science-based targets virkelig kun for de store?

Det er primært Danmarks største virksomheder, der sætter sig for at mindske CO2-udledningen og højne bæredygtigheden gennem det internationale klimainitiativ, Science Based Targets (SBT). Om de små virksomheder overhovedet skal være med, hersker der uenighed om.

Samfund

”Danske virksomheder vil have gode og værdiskabende regler om bæredygtighed”

Køen af villige deltagere i DI´s nye udvalg for bæredygtighed var lang. 24 personer fra vidt forskellige virksomheder er nu sat sammen med Annemarie Meisling, Senior Director for bæredygtighed og Corporate Affairs i Chr. Hansen som formand.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheders holdning til skattebetaling flytter sig

En ny undersøgelse fra Oxfam IBIS viser, at store danske virksomheder og pensionskasser i langt højere grad end tidligere ser skattebetaling som del af deres samfundsansvar. Ansvarlig skat er i dag noget, mange har en politik for og flere strækker sig længere end loven kræver, for at udvise ansvarlighed på skat.

Strategi & ledelse

Tæt dialog skal få leverandører med på ambitiøst mål

Energivirksomheden Ørsted vil have en CO2-neutral forsyningskæde i 2040, og det kan selskabet ikke gøre alene. Et tæt samarbejde med leverandørerne skal få dem til at tage målet til sig – det vil også sikre deres egen overlevelse, lyder det fra bæredygtighedsrådgiver Maria Virginia Dundas.

Klima, miljø og energi

NGO’er og erhvervslivet har brug for hinanden i klimakampen

Ved årets Grasp Festival blev vigtigheden af partnerskaber mellem civilorganisationer og erhvervslivet sat under lup. NGO’er og topfolk fra Ørsted og Coop mener, at der ikke er en vej udenom, hvis de bedste, bæredygtige løsninger skal indfries.

Klima, miljø og energi

Global koalition vil gøre CO2-neutral stål muligt

Ørsted samarbejder med en global koalition af toneangivende virksomheder om at fremlægge de næste skridt, som regeringer bør tage, for at gøre stålindustrien CO2-neutral. Det er en del af SteelZero-initiativet, som Ørsted er medstifter af.

Strategi & ledelse

A.P. Moller - Maersk engages partners to scale green methanol production by 2025

"To transition towards decarbonisation, we need a significant and timely acceleration in the production of green fuels."

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

COWI vil kun have grøn omsætning om fem år

Det skal være slut med at arbejde på projekter, der ikke er drevet er bæredygtighed. Det er COWIs nye og modige strategi.

Strategi & ledelse

Fire metoder til at opnå relevante rammebetingelser

Bæredygtighedsprofiler anbefaler aktive topledere - og alliancer, standarder og innovation.

Klima, miljø og energi

USAs løftede klimaambitioner udgør kæmpemulighed for danske virksomheder

USA er tilbage med ambitiøse klimamål, og det kan få afgørende betydning for den grønne omstilling og skabe store forretningsmuligheder for danske virksomheder.

Kommunikation

Ørsted: Get started with TCFD, don't wait for perfection

Broad cooperation between teams inside the company has led Ørsted to a more detailed understanding of climate-related risks and opportunities.

Samfund

Bæredygtighedseksperter peger på Ørsted

Der er kommet nye navne på GlobeScan/Sustainability’s liste over bæredygtighedsfrontløbere, men virksomheder gør stadig ikke nok, på trods af at udfordringerne bliver mere og mere pressererende.

Strategi & ledelse

Globale gigantkoncerner i fælles bøn til verdens ledere: Glem ikke klimamålene

155 koncerner, der blandt andet tæller Carlsberg og Ørsted, er gået sammen om at opfordre verdens ledere til at huske klimamålene, når de langsomt genåbner deres lande.

Supply chain

Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører

Ørsted bliver det første energiselskab i verden, der stiller krav til alle sine leverandører om, at de skal anvende 100 % vedvarende energi i 2025.

Klima, miljø og energi

Energiselskabernes brancheorganisation Green Power Denmark vil tredoble den danske produktion af grøn strøm i 2030

Visionen om at sætte skub i produktionen af grøn strøm modtages positivt, men eksperter tvivler på, at der er behov for så store mængder, og om det er muligt at rykke så hurtigt

Strategi & ledelse

“Det er nu, det afgøres, hvad din virksomhed skal leve af”

Vær med, når fremtrædende forskere og internationale lederskikkelser mødes for at drøfte hvordan samfund og virksomheder i løbet af de næste 1000 dage skal omstille sig til helt nye vilkår.

Klima, miljø og energi

Store virksomheder omlægger friserede græsarealer til biodiversitetsvenlige grønne åndehuller

De snorlige, tætklippede domicil-plæner skal være fortid, hvis det står til blandt andre Ørsted A/S og Solar A/S. Nu skal der gives plads til et mere vildt og varieret dyre- og planteliv.

Klima, miljø og energi

Coredesign A/S støtter op om Grøn Grundlov

Coredesign A/S har længe vægtet klimaet højt, og derfor har de også tiltaget nogle valg for at sikre et bæredygtigt klima som at blive ISO certificeret inden for miljø (og kvalitet) og støtte op om FN’s 17 Verdensmål. Nu støtter de også Grøn Grundlov

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først

Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.

Klima, miljø og energi

ROCKWOOLs bæredygtighedsrapport 2019 nomineret til CSR prisen 2020

Vi er umådelig stolte over, at vores bæredygtighedsrapport 2019 er nomineret til CSR Prisen 2020.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Flere C25-virksomheder tager verdensmålene til sig

Kun én af virksomhederne i det toneangivende C25-indeks nævner ikke specifikke verdensmål i deres rapportering, mens 16 af dem anvender delmål og knap halvdelen væsentlighedsvurderer deres indsats. Det viser friske tal fra Carve Consulting.

Kommunikation

Forbrugere er trætte af bæredygtighedsbudskaber

Den årlige konkurrence om titlen som Danmarks mest bæredygtige brand er netop overstået. Resultatet tyder på træthed og skepsis hos forbrugerne.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere