Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Vi skal ikke bare have mad i dag, men også i morgen

Henrik Seierø sidder i bestyrelsen for Foreningen REFOOD mærket. Til daglig står han i spidsen for ISS kantinen hos Company House 1 og 2 i Vallensbæk Strand.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mere end blot et sundt måltid mad

”Et vegetarisk måltid, serveret i en skål, som består af en variation af forskellige grøntsager, korn og kerner, serveret kold”. Sådan lyder den klassiske beskrivelse af den lækre Buddha Bowl.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Pressemeddelelse: Krav om affaldssortering udfordrer professionelle køkkener

Restauratører og kantineledere søger rådgivning og inspiration til korrekt sortering af madaffald efter at den reviderede affaldsbekendtgørelse er trådt i kraft d. 1. januar 2021.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Første bæredygtighedsrapport hos Daka Denmark A/S

I 2021 udgiver Daka Denmark for første gang en bæredygtighedsrapport, der giver et kig ind i virksomhedens cirkulære kerneforretning og de mange aktiviteter, gennemført som et led i en bæredygtig udvikling af virksomheden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

HimmerLand er nu REFOOD-certificeret, og tager et skridt i den grønne retning

Portionsanretninger, doggybags til gæsterne og øget fokus på affaldssortering. Det er blot nogle af de tiltag Daniel Ditman Pedersen har implementeret i HimmerLand, siden han tiltrådte stillingen som Køkkenchef den 1. september 2020.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cafe ROD – Bæredygtighed i alle hjørner i Hjørring

Hos Cafe ROD i Hjørring, som åbnede hen over sommermånederne, har man fra start haft en klokkeklar vision – man vil have den bæredygtige tankegang ud i alle hjørner af cafeen!

Indhold fra partner

Samfund

Daka lancerer Øgro-gødning til juletræer

Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 % organiske. Men nu har Daka udviklet en gødning specielt til juletræer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket foreningen

REFOOD mærket foreningen kan med stor fornøjelse byde Henrik Seierø, køkkenchef hos ISS, velkommen til bestyrelsen. Henrik Seierø er 44 år, uddannet kok i 1996 og arbejder i dag som køkkenchef for ISS Danmark i en mellemstor kantine i Vallensbæk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Madspild er kommet i fokus i alle dele af samfundet og skibstrafikken er ikke en undtagelse.

Indhold fra partner

Medarbejder

Ny fabrikschef på Dakas fabrik i Randers, men kursen er den samme

Gennem årene har Daka i Randers kæmpet med lugtgener i forhold til naboerne. Mange tiltag har været afprøvet med svingende held, indtil der for alvor kom et gennembrud sidste forår, da der blev installeret et nyt lugtforbrændingsanlæg.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka Denmark får bæredygtighedspris af Hedensted Kommune

Hos Daka er man stolt af at modtage Hedensted Kommunes bæredygtighedspris 2020. Prisen uddeles til en virksomhed, der med sit virke på klima- og energiområdet fortjener en anerkendelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka investerer i ismaskine for at mindske lugtudledning

Efter forsøg med at køle råvarerne med is for at mindske lugtudledning installerer Daka nu egen ismaskine på fabrikken ved Randers. Ismaskinen er købt og forberedelserne til installationen er i fuld gang.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

18 nye arbejdspladser i Hedensted

Daka Denmark er nu klar til at igangsætte processen med at besætte 18 stillinger til hovedkontoret i Hedensted.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fårup Sommerland – genanvendelse helt ude i skoven

I Fårup Sommerland har man hen over sommeren 2020 sat ekstra ind på den grønne omstilling. Man har nemlig i forbindelse med højsæsonen indgået endnu et samarbejde med Daka ReFood, som nu både afhenter brugt fritureolie og madaffald, hos den nordjyske forl

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ReFood Organizer – din nye ven i køkkenet!

ReFood Organizer er lavet til det effektive køkken, hvor tid er penge og bæredygtighed er en del af firmaets DNA.

Indhold fra partner

Samfund

Tak for en hurtig affaldsaftale

Allerede næste sommer tager affaldssorteringen i Danmark hul på et nyt kapitel. Alle danskere og alle virksomheder sorterer til den tid i ti fraktioner – vel at mærke på samme måde uanset hvor i landet, man bor.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Åbent hus uden gæster på Daka

Den 21. april holder Daka Sarval sammen med Løsning Fjernvarme åbent hus, men det bliver uden gæster.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hurtig tilmelding er temaet på Dakas stand på NutriFair

Er du grøn, gul eller rød? På Dakas stand på NutriFair 2020 kan hver enkelt landmand få oplyst sin aktuelle status i Dakas tilmelderegister og få gode råd til at håndtere de døde dyr endnu bedre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fælles om at give naturens ressourcer tilbage

Daka udgiver i dag sin bæredygtighedsrapport for 2021. Blandt hovedbudskaberne er at samarbejde og partnerskab er afgørende for at skabe optimal recirkulering, der sikrer, at landbruget og fødevaresektoren får mest muligt ud af naturens ressourcer, hele v

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Internationalt anerkendt markforsøg fejrer 20-års jubilæum

Danmark er et foregangsland på miljømæssig forsvarlig recirkulering af samfundets organiske ressourcer

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bornholmske landbrug bidrager til bæredygtigt kredsløb

På det tidligere Bornholms Andelssvineslagterier ved Nyker, findes i dag Daka SecAnims afdeling på Bornholm.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Livscyklusanalyse viser, at Daka gør en positiv forskel for klimaet

Ny livscyklusanalyse fra Daka Denmark viser, at Daka gør en betydelig positiv forskel for klimaet gennem sine genanvendelsesaktiviteter. Analysens resultater offentliggøres i virksomhedens første bæredygtighedsrapport, der udkommer i dag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Alfred Pedersen & Søn – hvorfor skal gode grøntsager gå til spilde?

Hos det fynske gartneri, Alfred Pedersen & Søn, får man det maksimale ud af hver en tomat, peber og agurk, ved at sælge ”de grimme grøntsager”, som ellers ville gå til spilde!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

WORKSHOP: Bedre køkkenprocent gennem bedre udnyttelse af råvaren!

Går du med tanker om bæredygtig drift i dit storkøkken eller restaurant, så har REFOOD Mærket det helt rigtige event til netop dig!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny affaldsordning – Vi tager udfordringen op

Selvom genanvendelsesprocenten for madaffald er steget i de seneste år, er der stadig meget, vi kan gøre bedre. Det skal vi i gang med, og hos Daka ReFood er vi derfor glade for regeringens beslutning om mere genanvendelse, mindre forbrænding.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MasterChef, mestre i mindre madspild!

Har du tænkt på, hvad der bliver af madresterne og de lækre råvarer i MasterChef? Det bliver genanvendt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka satser på hurtigere afhentning og mindre lugt

Daka har det sidst halve år sat fokus på at afhente de døde dyr hurtigere. Målet er at holde fast i den høje danske sikkerhed i forhold til smittefare, forebygge lugtgener og forbedre udnyttelsen og dermed bæredygtigheden i recirkuleringen af de døde dyr.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere