Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Alfred Pedersen & Søn – hvorfor skal gode grøntsager gå til spilde?

Hos det fynske gartneri, Alfred Pedersen & Søn, får man det maksimale ud af hver en tomat, peber og agurk, ved at sælge ”de grimme grøntsager”, som ellers ville gå til spilde!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

WORKSHOP: Bedre køkkenprocent gennem bedre udnyttelse af råvaren!

Går du med tanker om bæredygtig drift i dit storkøkken eller restaurant, så har REFOOD Mærket det helt rigtige event til netop dig!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny affaldsordning – Vi tager udfordringen op

Selvom genanvendelsesprocenten for madaffald er steget i de seneste år, er der stadig meget, vi kan gøre bedre. Det skal vi i gang med, og hos Daka ReFood er vi derfor glade for regeringens beslutning om mere genanvendelse, mindre forbrænding.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MasterChef, mestre i mindre madspild!

Har du tænkt på, hvad der bliver af madresterne og de lækre råvarer i MasterChef? Det bliver genanvendt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka satser på hurtigere afhentning og mindre lugt

Daka har det sidst halve år sat fokus på at afhente de døde dyr hurtigere. Målet er at holde fast i den høje danske sikkerhed i forhold til smittefare, forebygge lugtgener og forbedre udnyttelsen og dermed bæredygtigheden i recirkuleringen af de døde dyr.

Indhold fra partner

Samfund

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Den 29. oktober lander der 6.000 stk. Treatbox fordelt på 132 restauranter til arrangementet Smagens Time, der inviterer børn og unge ind til en 3-retters kulinarisk oplevelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Biodiesel er ikke bare biodiesel

På baggrund af de seneste ugers debat omkring manglende bæredygtig fornuft i at anvende biodiesel, specielt i forhold til nogle af de udfordringer, der er med de råvarer, som indgår i produktionen af drivmidlet, vil jeg gerne nuancerer debatten

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Økologer på øerne står over for særlige udfordringer

På de fleste danske øer er antallet af mælkebønder og svineproducenter meget begrænset. Samtidig lægger flere og flere ø-landmænd om til økologi. Det giver særlige udfordringer med at sikre tilstrækkelige næringsstoffer til de økologiske afgrøder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kronik: Recirkuleret gødning, økologiens 3-i-1

Økologien er i konstant udvikling, og leder efter løsninger, der kan understøtte bæredygtighed både miljømæssigt og økonomisk. Koncentreret recirkuleret gødning er en af mulighederne, som bidrager til mindre marktryk, større udbytte og mere handlefrihed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cafe ROD – Bæredygtighed i alle hjørner i Hjørring

Hos Cafe ROD i Hjørring, som åbnede hen over sommermånederne, har man fra start haft en klokkeklar vision – man vil have den bæredygtige tankegang ud i alle hjørner af cafeen!

Indhold fra partner

Samfund

Daka lancerer Øgro-gødning til juletræer

Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 % organiske. Men nu har Daka udviklet en gødning specielt til juletræer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket foreningen

REFOOD mærket foreningen kan med stor fornøjelse byde Henrik Seierø, køkkenchef hos ISS, velkommen til bestyrelsen. Henrik Seierø er 44 år, uddannet kok i 1996 og arbejder i dag som køkkenchef for ISS Danmark i en mellemstor kantine i Vallensbæk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Madspild er kommet i fokus i alle dele af samfundet og skibstrafikken er ikke en undtagelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

I slutningen af november måned rundede foreningen REFOOD mærket, medlem nr. 1.000.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En ny økonomisk og bæredygtig tankegang til det professionelle køkken

Foreningen REFOOD Mærket har lavet sin første bog, der er en kombination af et mindset og et konkret værktøj til, hvordan man i det professionelle køkken kan skabe en bedre økonomi og samtidig en bæredygtig indsats.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

I mange år er op mod 350 husstande blevet forsynet med overskudsvarme fra Daka Sarval fabrikken i Løsning. Nu er en ny og mere effektiv rørledning klar fra fabrikken til varmeværket.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ind med verdensmål – ud med madspild

Flere og flere hoteller og restauranter bruger FN’s verdensmål som pejlemærker for en bæredygtig udvikling. Verdensmål nummer 12 ”Bæredygtigt forbrug og produktion” adresserer madspild direkte og lægger op til, at det globale madspild og fødevaretab gennem værdikæden bliver halveret inden 2030.

Indhold fra partner

Samfund

Efterkrigstidens husmordyder (evner) lever i bæredygtigt dansk street food koncept

Nordic Street Food arbejder ud fra en grundværdi, hvor fornuft og omtanke skaber en bæredygtig forretning, med sunde produkter og glade kunder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ReFood Organizer – din nye ven i køkkenet!

ReFood Organizer er lavet til det effektive køkken, hvor tid er penge og bæredygtighed er en del af firmaets DNA.

Indhold fra partner

Samfund

Tak for en hurtig affaldsaftale

Allerede næste sommer tager affaldssorteringen i Danmark hul på et nyt kapitel. Alle danskere og alle virksomheder sorterer til den tid i ti fraktioner – vel at mærke på samme måde uanset hvor i landet, man bor.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Åbent hus uden gæster på Daka

Den 21. april holder Daka Sarval sammen med Løsning Fjernvarme åbent hus, men det bliver uden gæster.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hurtig tilmelding er temaet på Dakas stand på NutriFair

Er du grøn, gul eller rød? På Dakas stand på NutriFair 2020 kan hver enkelt landmand få oplyst sin aktuelle status i Dakas tilmelderegister og få gode råd til at håndtere de døde dyr endnu bedre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka er klar til højsæson med ny hal og nye initiativer

I denne uge starter højsæsonen for mink hos Daka i Randers. Virksomheden forventer håndteringen af minken vil forløbe smidigt og med minimum lugtgener takket været den nye råvarehal til opbevaring af råvarerne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Musikhusets brasserie, MAESTRO samt café Johan r. har gennem de sidste 3 år sorteret madaffald i samarbejde med Daka ReFood.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Alt madaffald på Tall Ships Races Aarhus vil blive indsamlet og genanvendt.

Indhold fra partner

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

”Når medarbejderne er vant til at sortere affaldet derhjemme virker det demotiverende, at alt affald i kantinen bare ender i den samme spand. Det er uhensigtsmæssigt, når de gode sorteringsvaner ikke udnyttes på arbejdspladsen, hvor der er stort potentiale i nedbringe madspildet og udnytte ressourcerne bedre”, siger Maria-Louise Dalby Buhl fra Daka ReFood.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka Denmark intensiverer salgsindsatsen for Øgro

Daka Denmark intensiverer salgsindsatsen for Øgro med ansættelse af yderligere en Market Manager

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere