Nyhedsarkiv

Medarbejder

Lønstigning i Bangladesh tekstilsektor

Regeringen i Bangladesh hæver mindstelønnen for medarbejdere i beklædningsindustrien med 51 %. Det sker efter måneders forhandlinger.

Indhold fra partner

Kommunikation

Fashion Summit: Det lærte vi på dag 1

Førstedagen af Copenhagen Fashion Summit havde fokus på transparens, supply chain og effekten af en ændret indkøbspraksis. Her får du højdepunkter fra bl.a. G-Star, PVH Corp. og Ganni. Samt et par ord om, hvorfor handling er påkrævet nu.

Indhold fra partner

Supply chain

Fire år efter Rana Plaza: Samarbejde er nøglen til forbedring

Den frygtelige Rana Plaza ulykke kostede for fire år siden 1134 mennesker livet, men siden er der sket store forbedringer i landet. Intensiveret samarbejde er vejen til endnu større forbedringer, lyder det fra NGO'er og branchen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mød tunesiske tekstilproducenter

27. og 28. september besøger delegerede fra den tunesiske tekstilbranche Herning og København.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kom tættere på branchens CSR arbejde

DM&T lancerer nu den anden i en række af videoer, hvor du kan komme tættere på DM&T’s rådgivningsområder. Denne gang sætter vi spot på CSR, og hvordan nogle af branchens virksomheder arbejder med det.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

SKAT i kovending om kasseret tøj

Nu kan virksomheder alligevel afsætte kasseret tøj til velgørende organisationer uden at skulle betale store momsbeløb af ret beset værdiløst tøj. Tøjet må blot ikke doneres vederlagsfrit.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ECCO nærmer sig garvning uden vand

ECCO Leather kan med en ny metode til garvning spare 25 mio. liter vand om året. Bredes den ud kan det betyde 400 mia. liter sparet vand på verdensplan, hvis teknologien udbredes. På sigt satser ECCO på helt vandfri læderproduktion.

Indhold fra partner

Supply chain

Nye sourcing-vinde blæser over 2018

I 2018 vil forbrugerne fortsat kræve hurtigere leveringer og nye styles. Ifølge en ny undersøgelse vil topchefer i modeindustrien derfor fokusere på at effektivisere forsyningskæden og sætte valget af leverandører under lup.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

DM&T-direktør: Negativ omtale kan skade

DM&T’s adm. direktør var blandt talerne ved dette års Dhaka Apparel Summit. Her opfordrede han til samarbejde og bedre vilkår for landets tekstilarbejdere.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Zara lancerer bæredygtig linje

Den spanske high street-gigant har fokus på miljø og social ansvarlighed. Det udmønter sig nu i særlig kollektion.

Indhold fra partner

Supply chain

Modebranchen får fornemt besøg fra Bangladesh

Det er én af branchens største spillere, der fredag kommer på besøg i København. DM&T, WEAR og DAFI ser frem til at byde BGMEA og præsident Atigul Islam velkommen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Mode- og tekstilbranchens direktør: Endnu større krav om samfundsansvar

På Dansk Mode & Textils generalforsamling talte foreningens adm. direktør Thomas Klausen om fremtidens udfordringer og muligheder for branchen. CSR var et af de helt store emner i hans præsentation.

Indhold fra partner

Kommunikation

Fashion Summit: Det lærte vi på dag 2

På andendagen af Copenhagen Fashion Summit var der fokus på at ændre tankegang, digitalisering, robotter en også de vanskeligheder, SMV’er møder, når de arbejder med bæredygtighed. Her får du en række nøglebetragtninger fra tre danske SMV’er, Nike og Levi’s.

Indhold fra partner

Samfund

Gå hjem-møde med fokus på SMV'ers samfundsansvar

Dansk Mode & Textil inviterer i samarbejde med Mæglings- og Klageinstitutionen til et branchespecifikt gå hjem-møde om SMV'ers samfundsansvar. Det sker i Herning den 8. november.

Indhold fra partner

Supply chain

CSR projektet Step Up er lanceret i Bangladesh

DM&T har i samarbejde med nogle af branchens største aktører startet projektet Step up, der skal sikre bedre arbejdsforhold for beklædningsindustrien i Bangladesh. Vi har interviewet Sofie Pedersen, som er projektleder på Step Up.

Indhold fra partner

Supply chain

Nationalt partnerskab skal styrke dansk mode og tekstil

Tre brancheorganisationer lancerer en national handlingsplan, som skal bringe danske mode- og tekstilvirksomheder i front inden for bæredygtighed i produktion og design. Dansk Mode & Textil, WEAR under Dansk Erhverv samt Danish Fashion Institute står bag

Indhold fra partner

Supply chain

Dansk Mode & Textil: Danmark bør gå foran med UN Guiding Principles

Danmark har en unik mulighed for at positionere sig som foregangsland, når det kommer til UN Guiding Principles, mener Dansk Mode & Textils CSR-chef.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere