Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

DI: Aftale om overskudsvarme er en kæmpe gevinst for klimaet

I fremtiden vil overskudsvarmen fra virksomhedernes produktion blive brugt til opvarme huse og lejligheder i stedet for at blive sendt ud i en blå luft. Det skyldes en aftale, som netop er indgået af partierne bag energiforliget. DI anslår, at yderligere op mod 128.000 enfamiliehuse kan blive opvarmet med overskudsvarme, hvis potentialet bliver udnyttet fuldt ud.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark skal skabe bedre mad til flere mennesker

Danske fødevareløsninger var planlagt som et omdrejningspunkt for fremtidens klimaneutrale produktion under World Food Summit 2021.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt værktøj til SMV'er: Få hul på din grønne omstilling

Det nye projekt Klimaklar SMV giver 50 mindre virksomheder et gratis forløb, så de får hul på den grønne omstilling. Dansk Sintermetal og AM Tooling er med fra start.

Indhold fra partner

Samfund

”Danske virksomheder vil have gode og værdiskabende regler om bæredygtighed”

Køen af villige deltagere i DI´s nye udvalg for bæredygtighed var lang. 24 personer fra vidt forskellige virksomheder er nu sat sammen med Annemarie Meisling, Senior Director for bæredygtighed og Corporate Affairs i Chr. Hansen som formand.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk eksport fortrænger 7 gange Danmarks totale CO2e-udledning

Danske teknologier kan skære 1.500 mio. tons af EU-landenes CO2 udledning indenfor vedvarende energi, proces, bygning og vandstyring. Globalt er potentialet endnu større, og derfor bakker DI helhjertet op om regeringens nye strategi for global klimaindsats.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Coronakrisen hjælper cementgigants klimaambitioner

Coronapandemien har været en kolossal gamechanger for cement- og minevirksomheden FLSmidth. Ellers forsigtige kunder har åbnet armene for digitale løsninger, der kan hjælpe virksomheden med at kunne levere anlæg, som gør CO2-neutral produktion mulig.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Erhvervslivets indgang til FN's verdensmål

Dansk Industri har, med støtte fra Industriens Fond, lanceret en ny SDG portal som led i projektet "Fra filantropi til forretning". Form¨ålet er at hjælpe virksomheder på vej til at høste de kommcercielle muligheder i bæredygtig udvikling.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt iværksætter-miljø skal jagte Danmarks klimamål

Microsoft, Energinet og Dansk Industri ser stort potentiale i at skabe et nyt iværksættermiljø der skal medvirke til at indfri Danmarks ambitiøse klimamål.

Indhold fra partner

Medarbejder

Mads Nipper: Flere kvinder skal lede – fordi det er godt for business

I 2018 gav Grundfos sig selv tre år til at få flere kvinder på alle ledelsesniveauer. Lidt over halvvejs holder pumpekoncernen tidsplanen. Og det er godt for de finansielle resultater, siger den adm. direktør Mads Nipper.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomheder presser hinanden til større bæredygtighed

Det største pres på danske virksomheders bæredygtighed kommer fra andre virksomheder. Det oplever blandt andre Gurit Wind Systems, der blandt andet taler sammen med andre underleverandører om måder at imødekomme krav fra vindmøllegiganter.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomheder ser potentiale i EU's coronakur på 750 mia. euro

Fra efteråret 2021 pumper EU 750 mia. euro ud til at genoprette landenes erhvervsliv og økonomier efter corona. E.ON Danmark A/S og HS Hansen A/S er klar i startboksen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

BWSC: Verdensmål om korruption skal have større fokus

Danmark er stadig verdens mindst korrupte land, viser årets opgørelse. Blandt andet B & W Scandinavian Contractors involvering i internationale korruptionsager fremhæves negativt. ”Korruption må gerne komme højt på dagsordenen, når vi taler om FNs Verdensmål,” siger virksomheden selv.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hvordan griber iværksættere FN’s Verdensmål an?

At nå i mål med FN’s Verdensmål har været på agendaen siden 2015, hvor de blev vedtaget på FN’s topmøde. Danske virksomheder har taget opgaven til sig, og særligt iværksættere har meldt sig på banen med innovative løsninger og nytænkning af eksisterende rammer.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dårligt forberedt Per Vers fik stående klapsalver i DI

Rapperen Per Vers opsummerede i en ni minutter lang freestylerap, hvad 21 virksomheder på to år har lært om at gøre filantropi til forretning gennem strategisk arbejde med FN’s Verdensmål. Til stående klapsalver.

Indhold fra partner

Samfund

Organisering af kvinder i Afrika fremmer ligestillingen

Ønsker man at skabe udvikling i verdens fattigste lande, skal kvinderne med. Virksomheden AAK arbejder sammen med 230.000 kvinder som samler Sheakerner i Ghana og Burkina Faso og på Elfenbenskysten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

100 forslag til at få Danmark ud af krisen og ind i en grøn fremtid

Midt i de politiske forhandlinger om forlængelse og udfasning af hjælpepakker, præsenterer Dansk Industri 100 konkrete forslag til, hvordan Danmark kan komme ud af coronakrisen og tilbage på et grønt vækstspor. Der er brug for én samlet plan hurtigst muligt, hvis vi skal sikre et Danmark i vækst og balance, mener DI’s administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Indhold fra partner

Samfund

”Fordomme og stereotyper holder kvinder ude af chefgangene”

Kvinder kan og vil lede. Men køn og blinde vinkler blokerer for chefgangen, og det koster, siger professor Sara Louise Muhr, CBS. Vejen frem er at bremse sine fordomme. Få professorens gode råd.

Indhold fra partner

Medarbejder

Case: Målrettet indsats for flere kvinder i ledelse virker i Grundfos

En mentorordning forankret i koncernledelsen har været et afgørende værktøj for at få flere kvinder til vejrs i den globale pumpekoncern. Mød en mentee, der er rykket et niveau op – og hendes mentor.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed

Over halvdelen af danske virksomheder kommunikerer om bæredygtighed på deres hjemmeside. DI vurderer, at tendensen vil brede sig de kommende år, da investorers, kunders og medarbejderes fokus på bæredygtighed sti- ger. Små virksomheder halter efter de store. De bør derfor omstille sig nu. Dansk Industri har gennemført en webscraping-analyse af 7.174 danske virksomheders hjemmesider.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Siemens Gamesa: Underleverandører skal med på grøn bølge

Siemens Gamesa har over 1500 danske underleverandører. 30 procent af indkøbsvolumen skal i 2025 være styret af om leverandører har en CO2-plan.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grib chancen: Bliv del af startup-miljø for CO2-jægere

Der er brug for nye løsninger, hvis Danmark skal indfri ambitiøse klimamål. Det nye startupmiljø GreenUp Accelerator har pladser til iværksættere, der har en CO2-plan. Hurtig tilmelding giver ekstra fordele.

Indhold fra partner

Samfund

”Vildt indgribende”: Nyt EU-forslag kan handlingslamme virksomhedsledelserne

Dansk Industri er rystet over indholdet af en ny rapport, der kan få EU-kommissionen til radikalt at ændre ledelsen af alle virksomheder. Det kan lamme erhvervslivet, mener DI og en lang række eksperter i selskabsret.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Grundfos sikrer rent drikkevand i udviklingslande med "vandhæveautomater".

Podcast: I Grundfos har de truffet et aktivt valg om at gøre lidt ekstra for at nå flere mennesker med adgang til rent vand. Grundfos er specialiseret i innovative pumpe- og tappeløsninger og ved at samarbejde med forskellige regeringer, NGO’er og lokale myndigheder tæt på civilbefolkningen, er Grundfos med til at levere vand til nogle af verdens mest primitive egne i Asien, Sydamerika og Afrika.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny podcast-serie: "Otte opfindelser der kan redde verden"

Hvad gør danske virksomheder for at skabe en mere bæredygtig udvikling i verden? DI er klar med en ny podcastserie med otte forskellige cases.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder ser mod Afrikanske markeder med millioner i ryggen

En hel række af programmer hjælper danske virksomheder med ambitioner om at erobre afrikanske markeder og bidrage til lokal udvikling. DI er klar med rådgivning på området.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Case: Tivoli i front med bæredygtighed

Forlystelsesparken i København har arbejdet med bæredygtighed siden 1996 og er klar til at dele ud af sine succeser - og det modsatte - i klimapartnerskabet for service, it, rådgivning og turisme.

Indhold fra partner

Samfund

Ung på Folkemødet: ”Virksomheder skal gå forrest på verdensmål”

Virksomhederne skal gå forrest, når FN’s verdensmål skal løses, lyder det fra gymnasieeleven Jeppe i Dansk Industris telt på Ungdommens Folkemøde torsdag.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere