Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

160.000 agenter for grøn omstilling

Servicebranchen skruer op for den grønne omstilling og vil samtidig inspirere andre til at gøre det samme. Et aktuelt initiativ er rådgivningsforløbet Klimaklar Servicevirksomhed, som har fokus på CO2-reduktion og udarbejdelse af klimaregnskaber

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Countdown - 1 år tilbage til at få whistleblower ordningen på plads

Om præcist et år skal alle virksomheder med mere end 50 ansatte have en whistleblowerordning. Hvis din virksomhed ikke er klar endnu, er der her hjælp og gode råd fra Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed i DI.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

DI: Nyt EU-forslag om virksomhedsansvar bør ikke kobles med vidtgående krav til selskabsledelse

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

DI skal hjælpe syriske flygtninge ind på arbejdsmarkedet i Jordan

DI skal i nyt projekt hjælpe arbejdsløse syriske flygtninge i Jordan med job og uddannelse. Novo Nordisk fonden målretter 200 mio. kr. til indsatsen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DI: Aftale om overskudsvarme er en kæmpe gevinst for klimaet

I fremtiden vil overskudsvarmen fra virksomhedernes produktion blive brugt til opvarme huse og lejligheder i stedet for at blive sendt ud i en blå luft. Det skyldes en aftale, som netop er indgået af partierne bag energiforliget. DI anslår, at yderligere op mod 128.000 enfamiliehuse kan blive opvarmet med overskudsvarme, hvis potentialet bliver udnyttet fuldt ud.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark skal skabe bedre mad til flere mennesker

Danske fødevareløsninger var planlagt som et omdrejningspunkt for fremtidens klimaneutrale produktion under World Food Summit 2021.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt værktøj til SMV'er: Få hul på din grønne omstilling

Det nye projekt Klimaklar SMV giver 50 mindre virksomheder et gratis forløb, så de får hul på den grønne omstilling. Dansk Sintermetal og AM Tooling er med fra start.

Indhold fra partner

Samfund

”Danske virksomheder vil have gode og værdiskabende regler om bæredygtighed”

Køen af villige deltagere i DI´s nye udvalg for bæredygtighed var lang. 24 personer fra vidt forskellige virksomheder er nu sat sammen med Annemarie Meisling, Senior Director for bæredygtighed og Corporate Affairs i Chr. Hansen som formand.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk eksport fortrænger 7 gange Danmarks totale CO2e-udledning

Danske teknologier kan skære 1.500 mio. tons af EU-landenes CO2 udledning indenfor vedvarende energi, proces, bygning og vandstyring. Globalt er potentialet endnu større, og derfor bakker DI helhjertet op om regeringens nye strategi for global klimaindsats.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Startskuddet er gået for projekt ”Klimaklar Servicevirksomhed”

Dansk Industris gratis medlemstilbud ”Klimaklar Servicevirksomhed” er skudt i gang. Over de kommende måneder vil ca. 40 servicevirksomheder gennemgå et rådgivningsforløb med workshops, individuel sparring og undervisning.

Indhold fra partner

Supply chain

Bæredygtighedsrapportering: Et paradigmeskifte, der stiller store krav til dansk erhvervsliv

I DI tager vi positivt imod de nye CSRD-rapporteringkrav og de fordele, det giver med EU-harmoniering på området. Men – for der er et men: Det EU lægger op til bliver enormt omfattende for virksomhederne.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Lovudkast: Hundredevis af danske virksomheder skal kunne sagsøges for menneskeretskrænkelser

Danske virksomheder gør en kæmpe indsats for at sikre ansvarlighed og bæredygtighed i deres værdikæder - både i relation til menneskerettigheder, miljø, klima og anti-korruption. Vi har også fantastiske danske organisationer som Dansk Initiativ for Etisk Handel - DIEH og Global Compact Network Denmark, der arbejder for samme mål sammen med virksomheder, fagbevægelse og NGO'er.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

To røde kort til Europa-Kommissionen: Nyt regelsæt for selskabsledelse er igen skudt til hjørne

Europa-Kommissionens planer om indgreb i medlemslandenes regler for selskabsledelse er skudt til hjørne. Blandt andet på baggrund af massivt pres fra Dansk Industri, der jubler over udviklingen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomheder presser hinanden til større bæredygtighed

Det største pres på danske virksomheders bæredygtighed kommer fra andre virksomheder. Det oplever blandt andre Gurit Wind Systems, der blandt andet taler sammen med andre underleverandører om måder at imødekomme krav fra vindmøllegiganter.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomheder ser potentiale i EU's coronakur på 750 mia. euro

Fra efteråret 2021 pumper EU 750 mia. euro ud til at genoprette landenes erhvervsliv og økonomier efter corona. E.ON Danmark A/S og HS Hansen A/S er klar i startboksen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

BWSC: Verdensmål om korruption skal have større fokus

Danmark er stadig verdens mindst korrupte land, viser årets opgørelse. Blandt andet B & W Scandinavian Contractors involvering i internationale korruptionsager fremhæves negativt. ”Korruption må gerne komme højt på dagsordenen, når vi taler om FNs Verdensmål,” siger virksomheden selv.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hvordan griber iværksættere FN’s Verdensmål an?

At nå i mål med FN’s Verdensmål har været på agendaen siden 2015, hvor de blev vedtaget på FN’s topmøde. Danske virksomheder har taget opgaven til sig, og særligt iværksættere har meldt sig på banen med innovative løsninger og nytænkning af eksisterende rammer.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dårligt forberedt Per Vers fik stående klapsalver i DI

Rapperen Per Vers opsummerede i en ni minutter lang freestylerap, hvad 21 virksomheder på to år har lært om at gøre filantropi til forretning gennem strategisk arbejde med FN’s Verdensmål. Til stående klapsalver.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

TitiBo går foran: Seks børneinstitutioner får klimaregnskaber

TitiBo-gruppens børneinstitutioner har – med vejledning fra DI Service’ rådgivningsforløb Klimaklar Servicevirksomhed – udarbejdet klimaregnskaber, der giver overblik over CO2-udledningerne og åbner for tiltag, der kan reducere dem

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomhederne vil gerne klimaomstille sig – men mangler viden og redskaber

For første gang viser en undersøgelse, hvor langt de danske produktionsvirksomheder er med den grønne omstilling. Virksomhederne vil gerne tage mere ansvar for at blive klimavenlige, men godt halvdelen af virksomhederne mangler lige nu både redskaber og viden for at omstille sig.

Indhold fra partner

Samfund

Rekordstor bevilling skal hjælpe flere syriske flygtninge i job

En bevilling på 200 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden skal hjælpe syriske flygtninge i Jordan i job.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

COP26: Det er nu, der skal leveres

Stats- og regeringschefer fra hele verden indleder søndag klimakonferencen COP26 i Glasgow. Og det er nu, de skal komme med mere ambitiøse løfter, som bliver fulgt op af konkrete handlinger, lyder opfordringen fra DI. Klimaet kræver hurtig handling, teknologierne er modne, og virksomhederne er klar til at levere. Nu venter vi på politikerne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed

Over halvdelen af danske virksomheder kommunikerer om bæredygtighed på deres hjemmeside. DI vurderer, at tendensen vil brede sig de kommende år, da investorers, kunders og medarbejderes fokus på bæredygtighed sti- ger. Små virksomheder halter efter de store. De bør derfor omstille sig nu. Dansk Industri har gennemført en webscraping-analyse af 7.174 danske virksomheders hjemmesider.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Siemens Gamesa: Underleverandører skal med på grøn bølge

Siemens Gamesa har over 1500 danske underleverandører. 30 procent af indkøbsvolumen skal i 2025 være styret af om leverandører har en CO2-plan.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grib chancen: Bliv del af startup-miljø for CO2-jægere

Der er brug for nye løsninger, hvis Danmark skal indfri ambitiøse klimamål. Det nye startupmiljø GreenUp Accelerator har pladser til iværksættere, der har en CO2-plan. Hurtig tilmelding giver ekstra fordele.

Indhold fra partner

Samfund

”Vildt indgribende”: Nyt EU-forslag kan handlingslamme virksomhedsledelserne

Dansk Industri er rystet over indholdet af en ny rapport, der kan få EU-kommissionen til radikalt at ændre ledelsen af alle virksomheder. Det kan lamme erhvervslivet, mener DI og en lang række eksperter i selskabsret.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Grundfos sikrer rent drikkevand i udviklingslande med "vandhæveautomater".

Podcast: I Grundfos har de truffet et aktivt valg om at gøre lidt ekstra for at nå flere mennesker med adgang til rent vand. Grundfos er specialiseret i innovative pumpe- og tappeløsninger og ved at samarbejde med forskellige regeringer, NGO’er og lokale myndigheder tæt på civilbefolkningen, er Grundfos med til at levere vand til nogle af verdens mest primitive egne i Asien, Sydamerika og Afrika.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere