Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Vi redder ikke verden fra bunden af en skraldespand

Den cirkulære økonomi har svære vilkår, hvis vi kun fokuserer på affaldsperspektivet. For hvis affaldet ikke er designet til at blive genbrugt, er vi lige vidt, skriver Dansk Affaldsforenings formand Mads Jakobsen i Altinget.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ENERGIFORLIG SKAL GØRE DET NEMMERE ET UDNYTTE RESTAFFALD END AT FÆLDE NYE TRÆER

Danmark vil i mange år fremover stadig have restaffald, som ikke kan genanvendes – men som i stedet er egnet til el- og varmeproduktion. Derfor skal det kommende energiforlig sikre affaldsenergi førsteprioritet i varmeforsyningen, mener Dansk Affaldsforeningen på baggrund af regeringens energiudspil.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt udspil om enklere og bedre affaldssortering i Danmark

Færre slags plastik, simplere vareemballager og ensartet kommunikation på emballager og affaldsbeholdere. Det foreslår Dansk Affaldsforening i et nyt udspil, der skal gøre det nemmere at sortere affald og bidrage til den cirkulære økonomi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kinas plastikstop bør få politikerne til at fastholde styringen med borgernes affald

Kinas stop for import af plastikaffald vil betyde, at affaldet hober sig op i EU. Dansk Affaldsforening mener, at de voksende plastikproblemer bør få politikerne til at fastholde den offentlige styring med borgernes affald og omkostninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

PANT PÅ JUICE- OG SAFTEMBALLAGER STYRKER DEN CIRKULÆRE ØKONOMI

Pantsystemer er cirkulær økonomi i praksis. Derfor er det meget positivt, at regeringen vil udvide pantsystemet, så borgerne fremover også kan aflevere juice- og saftemballager af bl.a. plastik, når de indløser pant for øldåser og sodavandsflasker. Det mener Dansk Affaldsforening, der foreslår en fælles nordisk løsning og på længere sigt et integreret europæisk pantsystem.

Indhold fra partner

Kommunikation

Fælles affaldspiktogrammer finalist til Danish Design Award

Det fælles piktogramsystem er med i finalen til Danish Design Award. De danner et komplet visuelt sprog for affaldssortering over hele landet, som styrker motivationen til at tage ansvar, skriver juryen i sin begrundelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Debat: Nyt udspil fra affaldsforening skal kickstarte cirkulær økonomi

Affaldssektoren skal kickstartes, hvis vi for alvor skal frem over stepperne med den cirkulære økonomi. Det mener Dansk Affaldsforening, som derfor lancerer et nyt affaldsudspil, der sætter fokus på samarbejde mellem det offentlige og private selskaber.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Socialøkonomiske virksomheder skal styrke reparation og genbrug

Dansk Affaldsforening foreslår, at kommuner og kommunale affaldsselskaber skal kunne oprette socialøkonomiske reparationsvirksomheder, der både giver affald nyt liv og samtidig hjælper borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere