Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Netto opfører bæredygtig dagligvarebutik

Snart vil en helt ny Netto-butik smelte sammen med området ved Bygholm Bakker i Horsens. Opført i genanvendelige materialer og konstrueret i træ er der tale om et nytænkende, bæredygtigt byggeri med respekt for natur, miljø og lokalsamfund. Butikken er den første af sin slags i Danmark, og Netto håber, at fremtidens butikker kan få samme form.

Strategi & ledelse

Flere C25-virksomheder tager verdensmålene til sig

Kun én af virksomhederne i det toneangivende C25-indeks nævner ikke specifikke verdensmål i deres rapportering, mens 16 af dem anvender delmål og knap halvdelen væsentlighedsvurderer deres indsats. Det viser friske tal fra Carve Consulting.

Strategi & ledelse

Nye anbefalinger for god selskabsledelse sendt i høring

Et sæt reviderede Anbefalinger for god Selskabsledelse er netop blevet sendt i høring af Komitéen for god Selskabsledelse. Anbefalingerne fokuserer bl.a. på den enkelte virksomheds ansvar for samfundet med begreber som bæredygtighed og purpose i spil.

Medarbejder

Hver sjette udsat for mobning på arbejdspladsen

En ny undersøgelse for Fagbevægelsens Hovedorganisation viser, at hver sjette dansker udsættes for mobning på arbejdspladsen. Særligt de yngste lønmodtagere er udsat.

Samfund

20 procent af danske virksomheder arbejder med FN’s Verdensmål

En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at hver femte danske virksomhed arbejder med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derudover har langt de fleste virksomheder taget bæredygtige initiativer i løbet af de sidste par år.

Klima, miljø og energi

Amazon opretter klimafond på to milliarder dollars

Amazon opretter en klimafond på to milliarder dollars for at investere i virksomheder, der skaber produkter, tjenester og teknologier, som har til formål at afkarbonisere økonomien og beskytte planeten.

Menneskerettigheder

Håndspritsaktivisme skal sætte skub i kampen mod ulighed

Gennem de næste par måneder hacker Oxfam IBIS danskernes værnemidler. Det sker, når foreningen klistrer håndspritflasker i det offentlige rum til med budskaber, der skal få flere til at gå ind i kampen mod ulighed.

Supply chain

Mærsk hjælper Nordamerika med import af millioner af værnemidler

I april og maj har Maersk SPL hjulpet Nordamerika med at importere 53,3 millioner ansigtsmasker. Selvom covid-19-pandemien er en udfordring for logistikbranchen, har Maersk formået at skabe nye løsninger, hvor værnemidlerne flyves direkte fra fabrikken til hospitalet.

Klima, miljø og energi

Mads Nipper: Den danske produktionssektor skal være klimaneutral i 2030

Selvom regeringens klimamål er en 70 procents CO2-reduktion i 2030, sætter Mads Nipper, topchef i Grundfos, barren endnu højere. Produktionssektoren skal tage en større del af slæbet og være CO2-neutral i 2030, siger han i Børsen.

Samfund

Grønt økonomisk skub er ikke så ligetil

Selvom Klimarådets formand, Peter Møllgaard, ikke ser grønne investeringer som den enestående løsning til genstart af den danske økonomi, er flere topchefer i erhvervslivet optimistiske over for den grønne omstilling.

Klima, miljø og energi

Teknologisk Institut måler udledning af lattergasser og ammoniak fra marker

Teknologisk Institut udvikler nye metoder til at måle miljøteknologiers klima- og miljøeffekt i planteproduktionen.

Klima, miljø og energi

Multiform vil sælge genbrugskøkkener

I et opgør med brug-og-smid-væk kulturen vil den danske køkkenvirksomhed Multiform sælge brugte køkkener online – til gavn for miljøet og pengepungen. ”Det handler basalt set om at aflevere en jordklode i balance til de næste generationer”, lyder det.

Klima, miljø og energi

Her bliver din pensionsopsparing grønnest

Flere danske pensionsselskaber gør det muligt at investere pensionsopsparingen i grønne virksomheder. En ny analyse viser, hvor det bedst kan betale sig for klimaet, at du placerer dine penge. PFA, PKA og Danica Pension er bedst.

Klima, miljø og energi

NCC introducerer CO2-beregner i asfaltprojekter

Entreprenørvirksomheden NCC’s nye CO2-beregner skal gøre det tydeligt for kunderne, hvilke klimamæssige konsekvenser det har at fravælge miljøvenlig asfalt. Værktøjet skal "tydeliggøre, at det rent faktisk betaler sig at vælge et grønnere alternativ", lyder det.

Strategi & ledelse

L’Oréal spiller på alle de rigtige tangenter i ny strategi

L'Oréal lancerede i dag sit nye bæredygtighedsprogram “L'Oréal for the future”, der fastlægger koncernens ambitioner for 2030.

Strategi & ledelse

Fem nye partnerskaber skal teste og udvikle nye teknologier til byggeriet

De første fem partnerskaber er fundet i et samarbejde mellem Realdania, FundingBox og Bloxhub. Målet er en mere effektiv og bæredygtig byggesektor. Midlet er at matche danske virksomheder inden for byggeriet med EU-startups, der er specialiseret i tekniske løsninger.

Klima, miljø og energi

Faretruende høje temperaturer rammer Sibirien

Maj måned slår i år alle varmerekorder i Sibirien, hvilket bekymrer klimaforskere. Hvis permafrosten smelter, vil det medføre en række ubehagelige konsekvenser for klimaet.

Klima, miljø og energi

Novo Nordisk Fonden afsætter 750 mio. kr. til forskning i grøn bioteknologi

Forskningcenteret DTU Biosustain modtager over en femårig periode 750 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal sikre arbejdspladser, en bæredygtig produktion af biokemikalier og grønnere forbrugsprodukter.

Klima, miljø og energi

Chr. Hansen melder sig ind i klimavenligt initiativ

Med ambitionen om at bidrage til en grønnere verden er Chr. Hansen blevet en del af ‘Business Ambition for 1.5C’.

Klima, miljø og energi

Samarbejde skal etablere bæredygtige skove i Danmark

Det dansk-franske startup EcoTree og foreningen Skovdyrkerne Øerne vil sammen omdanne danske landområder til bæredygtige skove, som danskerne kan investere i.

Samfund

Lego siger midlertidigt stop for annoncering på sociale medier

Som den eneste danske virksomhed, er Lego skredet til handling i forhold til hadtale. I løbet af de sidste uger har over 300 amerikanske virksomheder – heriblandt Coca Cola og Microsoft – droppet Facebook-annoncerne for at få mediet til at tage mere ansvar for blandt andet hadtale.

Klima, miljø og energi

Danske Power-to-X-ambitioner kan blive svære at indfri

Selvom teknologien er klar, og de danske politikere har høje forventninger til en kommende dansk produktion af grønne brændstoffer, kommer flere forhindringer i vejen, mener eksperter.

Klima, miljø og energi

Californien vinker farvel til diesellastbilen

Fra 2024 skal fabrikanter af lastbiler og varevogne i Californien begynde omstillingen væk fra diesel og over til elektriske nuludledningskøretøjer. Reglen er den første af sin slags i verden, og EU bør gå i samme retning, mener NGO’en Transport & Environment.

Klima, miljø og energi

Nyt forskningscenter skal mindske skibsfartens CO2-udslip

Med 400 mio. kr. i ryggen fra A.P. Møller Fonden skal Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping sætte skub i udviklingen af energiformer og teknologier, der effektivt kan formindske CO2-udslippet fra skibsfarten.

Strategi & ledelse

19 topchefer underskriver diversitetsløfte

Nordiske topfolk fra virksomheder som Mærsk, Coloplast, Vestas, Microsoft og KPMG har skrevet under på et CEO-løfte, der skal løfte niveauet for ligestilling, diversitet og inklusion i dansk erhvervsliv. ”Det er need to have nu”, lyder det fra kvinden bag, Tine Willumsen fra The Diversity Council.

Samfund

PKA stiller klimakrav til verdens største bilproducenter

PKA stiller nu grønne krav til en række af verdens største bilproducenter. I første omgang ekskluderer PKA ét bilselskab fra sin portefølje på grund af manglende fokus på klima, mens fem selskaber bliver sat under observation.

Strategi & ledelse

Magasin er på banen med ny ansvarlighedsstrategi

I en ny bæredygtighedsstrategi vil Magasin stille strengere krav til forbrugere, partnerbrands og egne indkøbere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere