Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Amazon: 50 procent af al levering skal være CO2-neutral i 2030

Shipment Zero hedder Amazons nye vision om at 50 procent af internetgigantens leverancer skal være fuldstændig CO2-neutrale ved udgangen af 2030.

Klima, miljø og energi

Forskningsprojekt skal lave madaffald om til flybrændstof

Nature Energy, DTU og SDU starter d. 1. marts et forskningsprojekt, der med støtte fra SAS, Maersk og Lego skal undersøge biogas som et grønt alternativ til flytrafikken. Efterspørgslen er stor og håbet er resultater inden for et par år.

Klima, miljø og energi

Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Bilproducenten Volvo har solgt sine første komplet elektriske lastbiler til to erhvervskunder, som modtog bilerne i denne uge. De støjsvage og CO2-neutrale biler vil forbedre både arbejdsmiljøet og klimaet omkring dem.

Klima, miljø og energi

Biobrændstof er det eneste klimatiltag, der kan gøre en forskel for flyselskaberne

Teknologien er klar til at udvikle bæredygtigt biobrændstof til flyselskaberne. Men nogen skal tage det første skridt, før det virkelig kan eskaleres.

Samfund

”Vi vinder også kommercielt ved at gå forrest”

Byggematerialeproducenten Alfix har systematiseret sit arbejde med ansvarlighed, og selvom man ifølge direktør Anders Bertelsen Toft ofte ikke er de billigste, så giver strategien mening både finansielt, værdimæssigt og menneskeligt. Og forretningen vokser.

Klima, miljø og energi

Det er svært at finde klimavenlige Valentinsblomster

Der er stor ugennemsigtighed når det gælder afskårne blomster, forbrugerne kan nemlig ikke gennemskue om blomsterne er bæredygtige eller ej. En enkelt rose fra et drivhus kan 'koste' op mod fem kilo CO2.

Medarbejder

’Man bliver nødt til at blande sig’

Servicegiganten ISS har i mere end 20 drevet ”ISS Jobudvikling” som en afdeling i virksomheden, hvor ideen om det rummelige arbejdsmarked bliver til virkelighed.

Medarbejder

’Meget kan lade sig gøre, hvis man tror nok på det’

Det handler om de basale elementer i god ledelse, når man skal have udsatte grupper ind på arbejdsmarkedet. Det skal bidrage til at skaffe den arbejdskraft, der mangler i dag.

Klima, miljø og energi

Øresundsbroen øger bæredygtigheden og mindsker trængslen

Ved at gøre det 15 procent billigere for lastbiler over ni meter at køre over broen og samtidig fjerne tillægget på 50 procent for modulvogntog, håber Øresundsbroen at kunne bidrage til en mere effektiv og bæredygtig brug af vejnettet.

Klima, miljø og energi

EU hjælper 26 europæiske øer med grøn omstilling

Europa-Kommissionen har oprettet et energi-ø-sekretariat, der skal hjælpe med bæredygtigheden på 26 europæiske øer fra nord til syd.

Klima, miljø og energi

EU-enighed om CO2-mål for lastbiler

Med en ny aftale er Europa-Parlamentet og Rådet er blevet enige om de kommende standarder for nye lastbiler, der skal udlede 30 procent mindre CO2 i 2030. Men det skal kun være første skridt, lyder det fra Transport & Environment.

Klima, miljø og energi

25 virksomheder står for en femtedel af verdens samlede CO2-udledning

Det er vigtigt at få de største udledere med i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Ifølge det svenske klimaråd taler vi alt for lidt om dem.

Klima, miljø og energi

Amazon investerer stort i elbiler

Elbilfabrikanten Rivian har rejst 700 mio. dollars (ca. 4,6 mia. kr.) i investeringer med kun to køretøjer i porteføljen. E-handelsgiganten Amazon førte an i investeringsrunden.

Klima, miljø og energi

McKinsey: Det globale energiforbrug topper i 2035

På trods af fortsat befolkningstilvækst vil verdens energiforbrug flade ud omkring 2035, forudser McKinsey. Et faldende kulforbrug vil få CO2-udledningen til at falde, men 2-gradersmålet er stadig langt væk.

Klima, miljø og energi

Chep Europe fastholder sin topplacering som socialt ansvarlig virksomhed

Chep Europe, der leverer løsninger til forsyningskæder, er blevet anerkendt af det uafhængige kreditvurderingsbureau EcoVadis for fjerde år i træk.

Medarbejder

Fakta vil hjælpe udsatte unge i arbejde

Fakta har tidligere fokuseret på sociale projekter og i den forbindelse vundet flere CSR-priser. Nu vil discountkæden med hjælp fra den A.P Møllerske Støttefond hjælpe unge udsatte med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Klima, miljø og energi

Hurtig omstilling kan holde jordens temperaturstigning under 1,5 grader

I den nye bog "Achieving the Paris Climate Agreement” peger 17 forskere på, at det ikke bare er muligt, at holde verdens temperaturstigning under 1,5 grader, men også at omstillingen til vedvarende energi vil være billigere end at lade være.

Klima, miljø og energi

Klimavenlig mælkekarton skal gøre Arla førende inden for bæredygtighed

Fra starten af februar får Arlas mest populære mælk, Arla 24, en ny, klimavenlig karton. De nye kartoner er lavet af træ- og plantematerialer og sikrer en CO2-reduktion på hele 22 procent.

Klima, miljø og energi

Klimakampagne: 100.000 danskere skal råbe op om klima før valget

En ny borgerdrevet klimakamp vil samle danskerne i et opråb inden valget udskrives, og det skal organiseres online med inspiration fra Tyskland og Australien.

Strategi & ledelse

Dansk glæde for EU-emissionsmål for lastbiler

Både Det Økologiske Råd, DI Transport og klimaminister Lars Chr. Lilleholt udtrykker tilfredshed med de kommende EU-standarder for lastbilers CO2-udslip. ”Vi vil forsøge at styrke målet yderligere, når det skal evalueres i 2022”, lyder det fra ministeren. Volvo er klar til handling og efterlyser flere initiativer.

Samfund

UPS vil styrke kvindelige iværksættere i den globale handel

Som en del af initiativet ”Women’s Global Development and Prosperity” vil UPS og udviklingsorganisationen USAID sammen forbedre kvindelige iværksætteres muligheder inden for eksport. "Det er både rigtigt og klogt", lyder det fra transportvirksomheden.

Klima, miljø og energi

Berlin vil feste sig forrest i klimakampen

Myndigheder og natklubber i Berlin går sammen om at gøre festerne mere bæredygtige via bl.a. LED-lys, moderne klimaanlæg og bedre affaldssortering. Den tyske hovedstad vil være CO2-neutral i 2050.

Klima, miljø og energi

Danfoss tager første spadestik til energieffektivt datacenter

I samarbejde med Hewlett Packard bygger Danfoss et nyt energieffektivt og klimavenligt datacenter tæt på firmaets hovedkvarter i Nordborg.

Medarbejder

'Man får kolossalt loyale medarbejdere'

Alle taler om det. Alle kan se fidusen. Der deles priser ud til store og små, som gør det godt. Der er udviklet en særlig kategori af virksomheder, defineret af netop det. Men det er ikke ligetil at få det til at lykkes.

Klima, miljø og energi

Tre vindere i konkurrence om cirkulært byggeri

Realdania har kåret tre vindere af innovationskonkurrencen Circular Construction Challenge, der skal understøtte nye løsninger, som kan omdanne affald fra et restprodukt til en ressource i byggeriet. Både træ, tegl og svampe er i spil.

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet skal ned i øjenhøjde

Et nyt samarbejde har til formål at udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer i byggebranchen. Det har hidtil udmøntet sig et informationshæfte og en guide.

Klima, miljø og energi

SAS klimakompenserer medlemsbilletter – men hjælper det?

Medlemmerne af SAS’ Eurobonus-program har fra den 1. februar kunnet flyve mere klimavenligt end tidligere, da flyselskabet er begyndt at inkludere CO2-kompensation i billetten. EU-rapport sår imidlertid tvivl om effekten.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere