Nyhedsarkiv

Samfund

Konference i København skal vise synergierne mellem bæredygtig udvikling og Parisaftalen

Som den første af sin slags globalt skal en konference i København i marts 2019 fokusere på sammenhængen mellem SDG-dagsordenen og klimaaftalen fra Paris. Partnerskaber er højt på agendaen.

Klima, miljø og energi

Nespresso forpligter sig til 100 procent bæredygtige kapsler inden 2020

Kaffegiganten Nespresso vil som den første i verden forpligte sig på at bruge bæredygtigt aluminium i deres kaffekapsler inden 2020. Derudover investerer virksomheden i at øge genanvendelsesgraden af kapslerne.

Klima, miljø og energi

Britisk supermarkedskæde bandlyser palmeolie, men det er ikke vejen frem, ifølge WWT

Britiske ’Iceland’ boykotter palmeolien i alle supermarkedets egne produkter, men det er ikke løsningen, lyder det fra Verdensnaturfonden WWF.

Klima, miljø og energi

WHO: Indfrielse af klimamål skaber besparelser på sundhedsudgifter

Hvis målene i den globale klimaaftale bliver indfriet i 2050, kan mindre luftforurening alene redde over en million mennesker årligt, viser ny WHO-rapport. Verdenssundhedsorganisationen anbefaler at medregne besparelserne i klimaregnskabet.

Medarbejder

EU: Ny vejpakke skal sætte en stopper for dårlige arbejdsforhold i transportbranchen

Ministerrådet i EU er blevet enige om en ny vejpakke, der sætter hårdt ind overfor at aflønne udenlandske chauffører, som kører i Danmark, på andre landes vilkår og inkluderer nye lønregler for chauffører.

Strategi & ledelse

Mærsk: slut med CO2 i 2050

Rederiet A. P. Møller – Mærsk sigter efter at have CO2-neutrale fartøjer i 2030 og har som mål at stoppe udledningen helt i 2050. Rederiet opfordrer industrien til at involvere sig.

Klima, miljø og energi

Norden foretager den første testrejse på CO2-neutralt biobrændstof

Rederiet Norden har en stor tro på, at bæredygtig shipping er på vej frem, efter at de sammen med GoodFuels har foretaget den første testrejse med et skib på CO2-neutralt biobrændstof.

Klima, miljø og energi

Kinesiske muligheder for bæredygtig mobilitet

En ny rapport identificerer en række områder, hvor Europa og Kina kan lære af hinanden og samarbejde for at skabe mere bæredygtighed i transportsektoren. Deleøkonomi, elbilskvoter, grønne fly og jernbane er blandt inspirationspunkterne.

Klima, miljø og energi

Svenskerne skammer sig over deres flyvaner

I Sverige flyver de syv gange mere end gennemsnittet af befolkningen på kloden, men det er ikke noget, de er stolte over. Derfor har svenskerne opfundet et nyt ord i kampen for bæredygtig transport - flyskam.

Klima, miljø og energi

SAS lancerer bæredygtigt Comfort Kit på Business Class

Fra midten af december kan rejsende på SAS Business Class nyde et nyt bæredygtigt SAS Comfort Kit med produkter fra udvalgte skandinaviske mærker.

Klima, miljø og energi

Gennembrud på vej: Byggeaffald skal genanvendes i nybyggerier

Byggeaffaldet udgør en tredjedel af alt affaldet i Danmark og vi anvender kun omkring fem procent af det i f.eks. vejunderlæg, men et nyt gennembrud er på vej i form af et nyt materiale, der genanvender beton- og teglrester.

Klima, miljø og energi

NGO: ni ud af ti flyselskaber er langt fra at nå klimamålene

Den tyske miljø-ngo Atmosfair peger i sin årlige rapport på, at kun en lille andel af verdens flyselskaber nærmer sig målene om at holde kulstof-udledningen på et konstant niveau, samtidig med at flere og flere flyver.

Klima, miljø og energi

Logicenters installerer solceller på taget af deres bygninger

Logicenters vil til foråret installere solceller på fem af deres danske bygninger. Det kan spare 3400 tons CO2-udledning om året.

Samfund

Patagonia giver over 65 millioner kroner til græsrodsorganisationer

Tøjselskabet Patagonia investerer deres gevinst fra Trumps skattelettelser, som svarer til 65,8 millioner kroner, i planeten ved at give pengene til græsrodsorganisationer. Samtidig kritiserer selskabets CEO den amerikanske regerings beslutning om, at give skattelettelser overhovedet.

Klima, miljø og energi

Sustainable Build inviterer til innovationskonkurrence

I forbindelse med Building Green konferencen inviterer Sustainable Build netværket til en innovationskonkurrence. Den skal sætte fokus på- og fremme indendørsmiljøet i byggebranchen.

Samfund

Finansbranchens nye task force skal hjælpe med at opdage og bekæmpe hvidvask

Finans Danmark lancerer en arbejdsgruppe med juraprofessor Linda Nielsen i spidsen, der skal hjælpe sektoren med at finde løsninger på, hvordan indsatsen imod hvidvask fremadrettet styrkes i den finansielle sektor.

Samfund

Nyt partnerskab sætter fokus på unge fodboldspilleres mentale trivsel

Energiselskabet Total og Det Obelske Familiefond støtter børnerådgivningsnetværket Headspaces nye initiativ ”Brug Bolden”, der skal fremme mental trivsel blandt unge fodboldspillere.

Supply chain

Bæredygtige offentlige indkøb skal drives af innovation og samarbejde

Med udbudsreglernes muligheder for at gå i dialog med leverandørerne og med en indkøbsmuskel på over 300 mia. om året spiller de offentlige indkøbere en helt central rolle i den grønne omstilling. Nu handler det bare om at ”komme ud over stepperne”, mener erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Kommunikation

PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger

Ifølge en ny rapport fra PwC er antallet af virksomheder, der inddrager Verdensmålene i sin rapportering stigende, men konkrete målsætninger og egentlig integration af målene er fortsat en mangelvare.

Klima, miljø og energi

Modegiganter går sammen i FN-klimaaftale

En stribe af verdens største modebrands, bl.a. H&M, Adidas, Puma og Hugo Boss samt aktører som Maersk og WWF har slået sig sammen i en aftale under FN, der stiler efter nuludledning i 2050. Aftalen blev præsenteret på COP24 mandag den 10. december.

Samfund

CSR Agendaen #3: Fremtiden for bæredygtigt byggeri

Hør den tredje udgave af CSR Agendaen her og bliv klogere på fremtidsudsigterne når det gælder bæredygtighed i den danske byggebranche, både i forhold til materialer, genanvendelse, cirkulær økonomi, de politiske aspekter og meget andet.

Medarbejder

Regeringen vil tvinge virksomheder til åbenhed om ligeløn

I Island risikerer virksomhederne bøder, hvis de ikke kan fremvise et certifikat for at have gennemført ligeløn. Den danske regering undersøger samme model.

Klima, miljø og energi

Nyt dansk forum for havplast officielt lanceret

Tirsdag d. 4. december blev Ocean Plastic Forum officielt sat i søen af bl.a. udviklingsminister Ulla Tørnæs. Bag initiativet står en række partnere, der i høj grad vil skabe samarbejde og ikke mindst handling ved at gøre markedsmulighederne tydelige.

Medarbejder

Bangladesh vil selv kontrollere tøjfabrikker

Efter fem år har regeringen i Bangladesh besluttet at sende internationale inspektører ud af landet, og det skaber bekymringer.

Klima, miljø og energi

COP24 er i gang – der skal liv i Parisaftalen

Årets udgave af FN’s store klimakonference, COP24, startede i går i polske Katowice. Mødets centrale punkt den tre år gamle aftale fra Paris, som nye regler skal få gang i. Et åbent brev fra bl.a. Carlsberg, Unilever, Vestas, DHL, Danfoss og Ørsted opfordrer til høje ambitioner.

Strategi & ledelse

To modebrands' veje til bæredygtighed

Hvordan kommer man i gang med at blive et bæredygtigt tøjmærke? Danske Soulland og svenske Filippa K går to veje

Samfund

Ny formand for Klimarådet – ingen fyring, understreger minister

Få dage efter offentliggørelsen af en kritisk rapport om regeringens klimapolitik, har selvsamme regering meldt ud, at Klimarådet skal have ny formand. Oppositionen er kritisk, men klimaministeren afviser enhver sammenhæng.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere