Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Sign up for our webinar: Keeping sustainability on your company's agenda post corona

Get insights and inputs from four high-level experts on how to secure sustainability's place on your company's agenda in the coming months and years.

Klima, miljø og energi

Rapport afslører massiv plastikforurening fra Coca-Cola og Pepsi

En ny rapport fra NGO’en Tearfund afslører, at plastikaffald fra fire drikkevaregiganter forurener massivt i fattige områder i udviklingslande. Det er både skadeligt for klimaet og for beboerne i områderne.

Strategi & ledelse

I fremtiden kan dit tøj være lavet af CO2 eller vandmands-DNA

For femte gang deler H&M Foundation 1 million euro ud til fem startups. Målet er en cirkulær modebranche, og vinder-ideerne bliver stadig mere avancerede.

Samfund

EU vil have grøn vækst efter corona

Bæredygtighed og den grønne omstilling skal være i centrum, når Europas lande skal til at rejse sig igen efter coronavirussen er kommet under kontrol. Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra EU’s ledere, der også taler om ’investeringer uden sidestykke’ på den anden side af krisen.

Strategi & ledelse

Klimaneutral mælk tages af hylderne

Naturmælks nyligt lancerede CO2-neutrale minimælk bliver nu droppet af flere butikskæder. Det sker på baggrund af klager, der kalder det for vildledende markedsføring. Selskabet synes ikke, man har gjort noget forkert, og overvejer en relancering.

Klima, miljø og energi

Ny teknologi skal opnå cirkulær tekstiløkonomi

En svensk virksomhed mener at have knækket koden til kemisk genanvendelse af tekstil, uden at kvaliteten af stoffet falder.

Supply chain

H&M Group stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Fast fashion bliver for en stund afløst af personlige værnemidler til sundhedssektoren hos en del af H&M Groups leverandører. Der planlægges lige nu på højtryk. Men coronakrisen tvinger også virksomheden til at lægge andre og knap så motiverende planer.

Strategi & ledelse

Større kønsdiversitet kræver nyt fokus hos topledelsen

Hvis kvinder skal besætte flere lederpositioner i finansverdenen, skal der helt andre løsninger og tilgange til, end der forhen er tænkt. Det fastslår en ny rapport fra Living Institute om kvinder i ledelse i finanssektoren.

Kommunikation

Forbrugere er trætte af bæredygtighedsbudskaber

Den årlige konkurrence om titlen som Danmarks mest bæredygtige brand er netop overstået. Resultatet tyder på træthed og skepsis hos forbrugerne.

Samfund

Ugens corona-overblik: Det går langsomt og nænsomt den rigtige vej

Der er god grund til at tro, at klima vil blive tænkt ind de øgende offentlige investeringer. God grund til at tro at virksomhederne er begyndt at overveje, hvordan de kan bruge bæredygtighed i genopretningen. Men knap så god grund til at tro, at det internationale samarbejde kan lægge fortidens sammenstød bag sig.

Menneskerettigheder

PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

PKA har netop skrevet under på den såkaldte Investor Alliance for Human Rights. Dermed slutter pensionskassen sig til en kreds af 176 internationale investorer med samlet 30 billioner under administration, der kræver større fokus på menneskerettigheder fra en række af verdens største selskaber.

Samfund

Novo Nordisk klar til at hjælpe med testning af COVID19

Rigshospitalet og Novo Nordisk har netop indgået samarbejde i at teste for coronavirus i Novo Nordisks laboratorier.

Klima, miljø og energi

Rederi vil teste bæredygtig biobrændsel

De kommende uger planlægger Stena Bulk at iværksætte en test med containerskibe, der skal køre på 100 procent bæredygtig biobrændstof.

Samfund

Ugens overblik: En plan for fremtiden, tak

I corona-krisens tredje uge handler samtalen om, hvordan en plan for fremtiden skal se ud, men også hvad det er for en fremtid, der tegner sig. Ændrer krisen vores måde at leve på efter den er slut?

Samfund

Danske destillerier starter produktion af håndsprit

Store mængder af danske destillerier forsøger ivrigt at komme i gang med at omstille deres produktion til fremstilling af håndsprit for at imødekomme den store efterspørgsel.

Klima, miljø og energi

Panda-pølser, myrer og snegle kan være nøglen til fremtidens bæredygtige brændstof

Et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet vil bruge millioner af års evolution til udvikling af grøn biobrændsel. Løsningen kommer blandt andet fra pandaers fordøjelsessystem.

Samfund

Ny podcast udstiller et presset Zanzibar

Der er en bagside af medaljen, når tusindvis af turister hvert år strømmer til øen Zanzibar. En ny podcast fra Københavns Universitet undersøger de problemer, der opstår i forbindelse med den massive turisme.

Samfund

Fonde og rådgivere imponerede af Unleash

Aktører som Hempel Fonden, Rambøll og Deloitte i Danmark deltog i Unleash 2019 for at støtte op om de mange idéer. Engagement omkring verdensmålene og eventens enorme potentiale bliver fremhævet, og alle regner med at vende tilbage i år.

Kommunikation

”Det skal være nemmere at finde Holger”

FSR – danske revisorer vil have nem adgang til data for samfundsansvar, bæredygtighed og klima, som desuden skal være nemmere at sammenligne. Det er en vigtig del af opskriften på en vinder-rapport i konkurrencen om CSR-prisen 2020.

Kommunikation

Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Virksomheder i offentlighedens søgelys skal tænke godt og grundigt over deres adfærd i disse dage. Et skridt i den forkerte retning kan koste virksomheden dyrt.

Strategi & ledelse

MSC forlænger alle certifikatfrister

Med coronavirussen, der lægger en lang skygge over flere industrier, tager MSC også konsekvensen og er nødsaget til at forlænge certificeringsprocessen for fiskeribranchen.

Klima, miljø og energi

Avanceret robotteknologi skal gøre landbruget mere bæredygtigt

Et internationalt team vil transformere sundheds-, fødevare-, og landbrugsteknologi i retning af mere bæredygtighed ved hjælp af en open-source kunstig intelligens til brug i moderne og fremtidige robotter.

Klima, miljø og energi

Eksperter til regeringen: Klimaløsninger bør ikke sektoropdeles

Når politikerne skal til at forhandle klimaløsninger, sker det gradvist og opdelt i sektorer. Det er den forkerte rækkefølge at gøre det i, mener eksperter.

Klima, miljø og energi

Klimapartnerskabernes anbefalinger: Mange gode ideer, men ikke de mest effektive

365 konkrete anbefalinger indgår nu i arbejdet med en klimahandlingsplan for Danmark. Der er kritik for ikke at tage fat på de sværeste spørgsmål, men også ros for de mange ideer.

Klima, miljø og energi

Unilever: Vi skal hjælpe de klimavenlige kødelskere

Med det plantebaserede koncept ”The Vegetarian Butcher” vil Unilever i samarbejde med professionelle køkkener nu give kødspisere såvel som veganere og vegetagerer mulighed for at spise klimavenligt.

Samfund

Klart mønster, pengeposer og ikke som klimakrise

CSR.dk’s udvalgte coronatendenser for den seneste uge handler om en klar linje i analyserne af bæredygtighedsindsatser og corona, om fondsmidler og om sammenligninger med klimakrisen.

Samfund

Dagligvarebranchen holder sammen under coronakrisen

Dagligvarebranchen, der under normale omstændigheder kendes ved spidse albuer og benhård konkurrence, har under coronakrisen valgt at arbejde sammen om at hjælpe danskerne.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere