Nyhedsarkiv

Samfund

Mindre larm og mere lys i den bæredygtige by

Trafikstøj, luftforurening og voksende affaldsmængder er nogle af de fysiske udfordringer, den moderne by står overfor, og som kan give social ulighed. Ved hjælp af data kan – og skal – virksomheder og myndigheder afhjælpe problemerne. Gate 21 samlede forskellige løsninger på årets Nordic Edge.

Klima, miljø og energi

Danmark får verdenspris for økologipolitik

Dansk økologipolitik tildeles FN’s Future Policy Award i sølv. Prisen hylder politik, der sikrer en bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion – knyttet til FN’s verdensmål.

Samfund

Partnerskaber skal gøre Danmark bedst til bæredygtig forretning

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen skal Danmark blive rigere på at have gode løsninger på verdens problemer. Det kræver partnerskaber og at alle virksomheder deltager. Manglende finansiering og risikodeling til mindre projekter udfordrer især mindre spillere.

Samfund

Nyt råd skal gøre danske virksomheder førende inden for bæredygtig og ansvarlig virksomhedsdrift

En pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet meddeler i dag at afløseren for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst er på plads.

Samfund

Den smarte by skal have hjertet med

Smart teknologi er over det hele i den moderne, bæredygtige by, men hjertet – det sociale ansvar – skal også med i ligningen, ellers kan det være lige meget. Temaet for årets Nordic Edge-konference viste vejen.

Samfund

Soja i dansk svinefoder kommer fra ryddede skovområder

Den globale sojaproduktion breder sig og forårsager afskovning og intern fordrivelse af lokale i Sydamerika. Men trods politiske løfter om det modsatte afslører ny rapport ifølge Information en direkte forbindelse til den danske landbrugsindustris import af soja.

Klima, miljø og energi

Grønne organisationer sætter Lars Løkke under pres inden klimaudspil

På dagen for Folketingets åbning lagde en stribe grønne organisationer i Berlingske et massivt pres på statsministeren for at levere i den klimaplan, som regeringen er på vej med.

Klima, miljø og energi

Volkswagen præsenterer nye løsninger for bæredygtig transport

En stribe nye løsninger fra tyske Volkswagen indebærer til alt fra elcykler til elektriske varevogne, der skal sikre bæredygtig mobilitet til både godstransport og til folk i byområder.

Klima, miljø og energi

Soldrevne mikro-køkkener skal hjælpe flygtninge og fattige

Nyt innovations-samarbejde skal hjælpe flygtninge i Uganda og fattige i Myanmar med at lave mad ved brug af solenergi.

Klima, miljø og energi

Klimapris: Sønderborg på EU-kortet

Sønderborg kommune vinder EU-pris for sine klimaplaner med ProjectZero-visionen, der bl.a. inkluderer at man er CO2-neutral i 2029.

Samfund

Ministerium overtager Danmark mod Madspild-partnerskabet

Et sjældent godt match af formål og behov har gjort, at to madspildsinitiativer, som begge blev lanceret i august, nu kommer under samme hat.

Medarbejder

CEO-guide skal få virksomheder til at tage stilling til #MeToo

En ny forening og en CEO-guide skal hjælpe ledere i gang med at skabe et arbejdsmiljø uden seksuel krænkende adfærd ved at gå aktivt ind i at ændre kulturen på arbejdspladsen.

Klima, miljø og energi

Klimaudspil: Godt med transport i fokus, men der skal mere til

Regeringens klimaudspil kommer med gode bud på grøn omstilling i transportsektoren. Men det kunne omfavne bredere, lyder det fra branchen.

Medarbejder

Efter skarp kritik: Amazon hæver sin mindsteløn

Amazon meldte i tirsdags ud, at selskabet vil hæve mindstelønnen for sine amerikanske ansatte til 15 dollars i timen. Det sker efter længere tids hård kritik af løn- og arbejdsforholdene i netgigantens lagerbygninger. Fremadrettet vil man også arbejde for en højere mindsteløn på landsplan. Bernie Sanders er tilfreds.

Klima, miljø og energi

Berlin opnår CO2-mål tre år tidligere end planlagt

Det er allerede lykkedes Berlin at opnå sit 2020-mål for udledning af CO2 fra byens kraftvarmeværker i slutningen af 2017.

Klima, miljø og energi

Apple kommer til at fyre for gråspurvene ved Viborg – nordmænd tænker anderledes

Ifølge en ny rapport kommer Viborg og omegn ikke til at få gavn af overskudsvarmen fra Apples kommende datacenter ved byen. Det norske initiativ SparkCity vil tænke datacentre ind i byerne på en helt anden måde, for at kunne udnytte energien optimalt.

Strategi & ledelse

København tilslutter sig kampen mod skattely

Kommunen har besluttet at underskrive et charter mod skattely og tilslutter sig dermed 3 andre hovedstadsområdekommuner.

Samfund

CSR-priser til Logistikkompagniet, NCC og Jens Romundstad

Cabi uddelte i går en jubilæumsudgave af sin CSR People Price, og her var der hæder til Logistikkompagniet, entreprenøren NCC og salgsdirektør i Fakta, Jens Romundstad.

Klima, miljø og energi

KLM: Vi er så store, at vi skal støtte en grønnere industri

Flyselskabet KLM har afviklet en større CSR-informationskampagne omkring sin indsats for at gøre flyindustrien mere bæredygtig. ”Vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef Anita Wagner Feddersen om kampagnen, som i høj grad sigter efter selskabets erhvervskunder.

Strategi & ledelse

CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation

Lyt til CSR.dk's podcast om innvation og bæredygtighed her, og forstå fordelene ved innovation i partnerskaber, og hvordan det kan gøres - helt konkret.

Klima, miljø og energi

Ikea Danmarks varehuse er nu 100 procent selvforsynende med grøn strøm

Energiforbruget i Ikea Danmarks fem varehuse, lagerfaciliteter og hovedkontor er nu dækket ind af vedvarende energi, som kæden selv producerer.

Samfund

CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

Efter bankens store hvidvasksag, mener CBS’s direktion ikke, at Danske Bank er det rigtige forbillede for de studerende.

Klima, miljø og energi

Kun 1,5 graders opvarmning kræver handling nu

FN’s klimapanels nye rapport fremhæver tre afgørende områder til at holde den globale opvarmning under 1,5 grader og understreger, at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang.

Klima, miljø og energi

Regeringen vil afsætte 90 mio. til klimaforskning i landbruget

Der er brug for ny og bedre viden, hvis dansk landbrug skal udbygge sin førerposition og bidrage endnu mere til at løse klimaudfordringerne. Det mener regeringen, der nu vil give 90 mio. kroner til forskning på løsninger for dansk landbrug.

Klima, miljø og energi

DI: Nyt initiativ skal inspirere New York til bæredygtighed

Danske virksomheder skal de kommende år bidrage med idéer til at få newyorkerne til at tænke cirkulært, mindske mængden af affald og øge genanvendelsen, mener Dansk Industri.

Klima, miljø og energi

H&M med på moden: Vil reducere forbruget af plasticposer

Den internationale modevirksomhed H&M vil tage op til 3 kroner for plasticposer i kædens butikker. Overskuddet skal gå til den nye samarbejdspartner WWF Verdensnaturfonden.

Strategi & ledelse

Unleash 2018: Den svære toer lykkedes

Den anden udgave af innovationseventen Unleash blev afviklet i Singapore i forsommeren, og med direktør Henrik Skovbys ord gik det rigtig godt. Fra facilitatoren Deloitte fremhæver man både netværk og lærdom, og så er der enighed om Unleashs styrke som bæredygtighedsbrand.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere