Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Børsnoteret virksomhed planter kæmpeskov

Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100. Det bidrager Solar nu med en investering til skovrejsningen, som kan bidrage til at øge biodiversiteten i nærmiljøet.

Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering

En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.

Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet

15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.

Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening

Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.

Medarbejder

Undersøgelse: Bureaubiz’ læsere mangler kompetenceløft indenfor ESG hos bureauer

Hos onlinemediet Bureaubiz’ bureauarbejdende læsere oplever en tredjedel, at de mangler vigtige kompetencer for at kunne rådgive kunder om ESG og bæredygtighed.

Klima, miljø og energi

Jysk er nu GRS-certificeret som virksomhed

Jysk har gennem flere år solgt GRS-certificerede produkter med genanvendte materialer, og med en GRS-certificering som virksomhed sætter boligkæden nu øget fokus på arbejdet.

Medarbejder

Flere og flere seniorer oplever diskrimination på det danske arbejdsmarked

Det er ikke så nemt at blive ældre på det danske arbejdsmarked. Alder er nemlig den faktor, der diskrimineres allermest på, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere.

Klima, miljø og energi

Fordele ved at købe brugt elektronik er overraskende store

Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny.

Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil forbedre genanvendelse af udtjente bildæk

Internationalt partnerskab vil bane vej for dæk-til-dæk genanvendelse af fyld- og farvestoffet carbon black, der udgør en fjerdedel af materialet i bildæk. Materialet vil også kunne bruges i andre produkter, der i dag indeholder fossilbaseret carbon black.

Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.

Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet

Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.

Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu

Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.

Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool

Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.

Klima, miljø og energi

Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens 2025-mål. Den nuværende politik mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra den grønne tænketank CONCITO.

Klima, miljø og energi

Virksomheder tester nye science based targets for natur

Science Based Targets Network lancerer i dag muligheden for at få sin indsats i forhold til naturen. De skal hjælpe virksomheder med at få en mere holistisk indsats for biodiversitet end at lade græsset gro.

Klima, miljø og energi

Ny EU-forordning: Virksomheder skal bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning

Det skal være slut med kaffe, kakao og træ, der har været årsag til rydning eller forringelse af skov. Et vigtigt skridt i kampen mod global skovrydning, siger miljøministeren.

Kommunikation

Første finansvirksomhed med i mærkningordning for dataetik

Den første finansielle virksomhed og anden store virksomhed har nu opnået D-mærket, som dokumenterer ansvarlig og transparent håndtering af medlemmernes data.

Strategi & ledelse

Pumpegigant er i fuld sving med klimaarbejdet

Tilbagetagningsløsninger og solceller er en del af Grundsfos’ mål om nuludledning i 2050.

Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger

EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.

Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur

Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.

Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie

Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.

Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem

I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.

Strategi & ledelse

If siger farvel til kunder med dårlig ESG-rating

Forsikringsselskabet If vælger nu at sige farvel til kunder, som ikke kan efterleve principperne for bæredygtig adfærd i FN's Global Compact. Samtidig viser en opgørelse, at langt størstedelen af Ifs erhvervskunder performer rigtig godt inden for ESG.

Klima, miljø og energi

Ny EU-forordning: Virksomheder skal bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning

Det skal være slut med kaffe, kakao og træ, der har været årsag til rydning eller forringelse af skov. Et nyt tiltag gør nemlig, at virksomheder skal bevise, at deres produktion ikke medvirker skovrydning. Et vigtigt skridt i kampen mod global skovrydning, siger miljøministeren.

Klima, miljø og energi

Miljøstyrelsen miljøgodkender det første fuldskala PtX-anlæg i Danmark

Fra 2024 vil Solar Park Kassø producere og sælge e-metanol fra Danmarks første fuldskala PtX-anlæg i Kassø, Aabenraa. Miljøstyrelsen har nemlig netop miljøgodkendt projektet.

Medarbejder

Undersøgelse: Meget svært at få anerkendt en psykisk arbejdsskade

Kun omkring fem procent af anmeldelser om en arbejdsskade får medhold, viser nye tal.

Klima, miljø og energi

To elforhandlere får næse for vildledende markedsføring

To elhandlere har markedsført produkter med, at CO2-udledningen ved kundernes elforbrug kompenseres gennem skovrejsningsprojekter. Projekternes klimaeffekt var dog utilstrækkelig og markedsføringen derfor vildledende, vurderer Forbrugerombudsmanden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere