Nyhedsarkiv

Medarbejder

Virksomheder mangler 10.000 hænder: ”Det hæmmer den grønne omstilling”

Krig og inflationskrise har fået mange virksomheder til at sætte ekstra skub på den grønne omstilling, men mangelfuld rekruttering er voksende hæmsko for både den grønne omstilling og energiuafhængighed fra Rusland.

0 kommentarer

Samfund

Kapitalforvalter med syngende opsang: ”Politikere har kortsigtede svar på langsigtede problemer”

En aktiv bæredygtig investeringsstrategi har fået Peter Harrison og hans selskab Schroders blacklistet på tværs af republikanske delstater i USA. ”Det er en æresmedalje,” siger han selv.

0 kommentarer

Medarbejder

Bingospil skubber medarbejdere til bæredygtige fremskridt

På kontorerne hos dentsu danmark har man introduceret bæredygtighedsbingo, som skal nudge medarbejderne til at tage det grønne valg i hverdagen – både på og udenfor arbejdspladsen.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Danske modevirksomheder opnår fælles sprog for bæredygtighed med ny certificering

B Corp-certificeringen er hurtigt ved at vinde indpas hos danske modevirksomheder, der mangler fælles rammer for bæredygtighed i form af politisk regulering, og som i stedet må forsøge at regulere sig selv.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Forbrugere giver supermarkeder klap på skulderen for madspildsindsats

Det er supermarkederne, der gør mest for at mindske madspild. Det mener en femtedel af danske forbrugere i hvert fald, ifølge nye tal fra Stop Spild af mad. Samtidig har forbrugerne højest forventninger til sig selv i kampen mod madspild.

0 kommentarer

Samfund

I Region Hovedstaden er nedrivning nu yt og renovering in

I hovedstadsområdet skal der andre boller på suppen. Bæredygtigheden skal i fokus, og det betyder, at regionen nu satser mere på at renovere sine gamle bygninger end bygge nyt.

0 kommentarer

Supply chain

Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked

Estiske Woola har udviklet en bæredygtig emballageløsning produceret af overskudsuld, som erstatter bobleplast og andre miljøtunge materialer. Bobleuld, der netop er på vej ind på det danske marked, har allerede vakt interesse hos flere virksomheder.

0 kommentarer

Supply chain

Bestseller-kunder kan nu klimakompensere deres fragt

Når kunderne shopper på Bestsellers webshops i store dele af Europa, kan de nu gennem udvalgte fragtfirmaer klimakompensere for det aftryk, fragten sætter på kloden.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ved at kortlægge usikkerheder vil nyt projekt fremme grønne byggematerialer

Omstillingen til bæredygtige byggematerialer er et must, hvis byggebranchen skal nå sine målsætninger for CO2-reduktion. Men de bæredygtige materialer kommer ikke uden en vis mængde risici. Det vil Realdania og Værdibyg nu lave om på.

0 kommentarer

Samfund

Sanistål i partnerskab til gavn for unge med autisme

Sanistål har indgået en partnerskabsaftale med den socialøkonomiske it-virksomhed NordVirk i Aalborg. Aftalen betyder, at Sanistål fremover donerer sit udtjente it-udstyr til NordVirk, som har succes med at hjælpe unge mennesker med autisme tættere på uddannelse og arbejde.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

’4 til 1 planet’ udfordrer danske bygherrer: ”Skær jeres klimaaftryk til en fjerdedel”

Et nyt initiativ Boligbyggeri fra 4 til 1 planet vil gøre netop det: bygge med et fire gange så lavt klimaaftryk. Nu søger initiativet progressive bygherrer, der er klar til at tage udfordringen op, med økonomisk støtte som belønning.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

AP slår fast: Vil være i pensionbranchens grønne elite

AP Pension har allerede lagt en grønnere investeringsstrategi. Nu sætter selskabet konkrete mål for CO2-udledningerne i sin investeringsportefølje, og med målsætningen om en 37 procent reduktion i 2025 stiller AP de hidtidig højeste krav til sig i pensionsbranchen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Regeringens nye klimaprogram kraftigt kritiseret for at være ude af takt med virkeligheden

Klimaprogrammet 2022 har undervurderet Danmarks reelle energibehov i en grøn omstilling, ligesom den ikke tager højde for mødet mellem politik og virkeligheden. Sådan lyder noget af kritikken af regeringens nye rapport, der udkom fredag

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Fremtidens bæredygtige byliv skal realiseres i nyt NREP-samarbejde

Gennem en ny partnerskabsaftale med et internationalt klimanetværk vil NREP skabe bæredygtigt bykoncept, der kan få borgere rundt på 15 minutter.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Regeringen søsætter international vindalliance, der skal sikre en fremtid uden olie og gas

Ved lanceringen af årets New York Climate Week kunne Danmark officielt præsentere en ny alliance indenfor havvvindenergi, som vil løfte den globale kapacitet for havvind til 2000 GW i 2050.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimaudfordringen står fortsat stærkt i danskernes bevidsthed

Trods krigen i Ukraine, inflation og stigende energipriser bakker danskerne stadig op om den grønne omstilling og ønsker en stærkere klimaindsats. Det gælder både politisk, forbrugsmæssigt og energimæssigt. Det viser den nyeste udgave af tænketanken Concitos klimabarometer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vismand: CO2-rabat har ikke noget med klimaet at gøre

Skatteministeriet har netop offentliggjort, hvor meget CO2-rabatten til Aalborg Portland og andre virksomheder konkret løber op i. Et trecifret millionbeløb, der ifølge økonomiske vismand i højere grad afspejler jobsikkerhed.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Rapport: Robotter skal også være bæredygtige

En ny rapport fremhæver otte anbefalinger til, hvordan virksomheder, der arbejder med robotter, kan implementere mere bæredygtighed i deres arbejde og produkter.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Turistorganisation: København skal være et bæredygtigt forbillede

For første gang samler turismeerhvervet sig om en fælles målsætning, der skal gøre København til samlingspunkt for gensidig bæredygtig inspiration.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Fra madspild til måltid: Nemlig.com donerer overskudsvarer til madkøkken for hjemløse

Nemlig.com og Junkfood er gået sammen om at sætte fokus på, hvordan man bedst muligt kan udnytte overskydende madvarer til godtgørende formål. Samarbejdet skydes i gang med en event, der serverer ellers udsmidte, men friske, madvarer til hjemløse.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vejen til et bæredygtigt fødevaresystem ligger i Kolding

Gennem et nyt fødevareråd skal fremtidens bæredygtige fødevareløsninger findes – i Kolding. Rådet skal arbejde på helt lokalt niveau for at finde frem til, hvordan vi har nok sund mad til alle i verden.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Ny rapport sætter Bestseller i en penibel situation

Omfattende brud på menneskerettigheder gør det uforsvarligt for tekstilbranchen at drive forretning i Myanmar. Det konkluderer en ny rapport, og presser virksomheder som Bestseller, der har stribevis af fabrikker i landet. Og valget er langt fra nemt, mener tøjgiganten.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Succes med partnerskaber kræver mere end en god projektleder

Arbejdet med partnerskaber skal systematiseres og professionaliseres, hvis de skal skabe værdi. Med tre rapporter har to konsulenthuse ydet et væsentligt bidrag til den mission – og opdaget menneskelighedens kolossale vigtighed.

0 kommentarer

Supply chain

GEUS-direktør: Vores behov for råstoffer bliver ikke dækket i en cirkulær økonomi

Moderne teknologi er nøglen til en grøn omstilling af vores samfund. Men selv hvis vi bliver bedre til at genanvende råstoffer, har vi brug for at udvinde nye materialer, hvis vi skal kunne implementere denne teknologi. Det vurderer Flemming Larsen, der er direktør i GEUS.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Store TV 2-produktioner får internationalt bæredygtighedsstempel

I sidste uge modtog ’Vild med dans’ den internationale bæredygtighedscertificering ’Green Film’ – og den kommende tid følger ’Go’morgen Danmark, ’Go’aften Live’ og ’X Factor’ trop.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Nyt EU-lovforslag får kritik for at være for svagt: ”Man burde efterligne amerikanerne”

I godt et år har en ny lov mod tvangsarbejde været på vej i EU. Nu ligger det første udkast klar, og selvom diverse organisationer glæder sig over at se handling på området, kritiserer de samtidig forslaget for at have få lidt gennemslagskraft.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Naturlig CO2-lagring kan give havgræs bærende rolle i den grønne omstilling

Indenfor de sidste 100 år er den danske bestand af ålegræs svundet betydeligt ind. Gør vi en indsats for at genoprette den, har vi meget positive klimaeffekter i sigte, vurderer Tænketanken Hav i en ny analyse.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere