Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Microsoft vil være vandpositive i 2030

Microsoft har netop annonceret det næste trin i virksomhedens bæredygtighedsstrategi med en forpligtelse til at være ”vandpositiv” for virksomhedens direkte drift inden 2030 ved at reducere vandforbruget og fylde op med rent vand i de regioner, hvor virksomheden opererer.

Klima, miljø og energi

Kina vil være CO2-neutral i 2060

Den kærkomne men uventede melding om klimaneutralitet kom fra Kinas præsident Xi Jinping ved FN’s generalforsamling tirsdag aften, og skaber bred begejstring iblandt førende klimaeksperter.

Supply chain

Novo Nordisks indkøb skal køre på grøn strøm

Efter 2030 kan man kun sælge til Novo Nordisk, hvis man har kan dokumentere, at man benytter 100 procent grøn energi til at producere deres produkter. Til gengæld kan man få hjælp af kæmpen fra Bagsværd til at komme derhen.

Strategi & ledelse

Lego sætter milliarder af til bæredygtighedsboost

Kongen af klodser er ikke helt tilfreds med, hvor hurtigt det går med at gøre virksomheden og dens aktiviteter bæredygtige. Breve fra børn har inspireret til nye tiltag.

Klima, miljø og energi

Fremtidens bomuld kan komme fra regenerativt landbrug

Anvendelse af areal til landbrug står i dag for 23 procent af alle menneskeskabte drivhusgasudledninger med tab af biodiversitet til følge. Det vil nogle virksomheder gerne lave om på.

Klima, miljø og energi

Power-to-x skal sikre vækst i Haldor Topsøe

Halsor Topsøes nye administrerende direktør Roeland Baan vil satse kraftigt på den grønne omstilling.

Samfund

Ny handlingsplan for verdensmål bringer alle ministerier i spil

Regeringen igangsætter arbejdet med en ny national handlingsplan for arbejdet med FN's 17 verdensmål. 197 nye målepunkter skal hjælpe arbejdet på vej.

Kommunikation

Danskerne vil inspireres til bæredygtig livsstil

Langt de fleste danskere er klar til at ændre livstil. Ønsket om at leve et mere bæredygtigt liv, tage hensyn til miljøet og genbruge klodens sparsomme ressourcer er stort - især blandt de yngre generationer.

Klima, miljø og energi

Velux vil udligne sine historiske CO2-udledninger

Gennem et partnerskab med WWF Verdensnaturfonden skal VELUX Gruppen frem mod 2041 binde 5,6 millioner tons CO2 i store skovprojekter

Medarbejder

Topchef beder medarbejdere komme til ham om sexisme

Mærsks Søren Skou stiller sig selv til rådighed for henvendelser fra de 70.000 ansatte i shipping- og logistikkoncernen.

Strategi & ledelse

Walmart vil være en regenerativ virksomhed

Verdens største detailhandelskæde skruer op for sin bæredygtighedsindsats og melder sig under de regenerative faner.

Samfund

Danske kommuner og regioner skriver international klimahistorie

Alle landets kommuner inviteres nu til at blive en del af projektet 'DK2020 – klimaplaner for hele Danmark', for at sætte skub i udviklingen af lokale klimaplaner.

Samfund

Google vil træne tidligere lufthavnspersonale

Google fotalte onsdag, at de nu indleder et samarbejde med Tårnby Kommune, så opsagte medarbejdere fra virksomheder i og omkring Københavns Lufthavn kan få et digitalt løft.

Samfund

Ny klimafond skal give 27.500 grønne arbejdspladser

Danmarks Grønne Investeringsfond, som er en del af finanslovsaftalen for 2020, er nu en realitet. 25 milliarder skal booste udviklingen af vedvarende energi, udbredelse af nye teknologier til energilagring samt øge eksporten af grøn energi til udlandet.

Klima, miljø og energi

Biobaseret plast vinder ikke frem som forudset

Biobaseret plast kræver store landarealer og er forbundet med en lang række udfordringer. Derfor har biobaseret plast ikke erstattet den del af plastmarkedet som tidligere forudset, mener forsker.

Klima, miljø og energi

Brødrene Dahl fjerner konventionel plastik

Brødrene Dahl løfter nu sløret for en grøn omstilling af sine lagre, som vil spare klimaet for, hvad der svarer til 2.800 lastbiler fyldt med CO2 om året.

Kommunikation

Ny guide om tekstilcertificeringer på vej

Mængden af certificeringer inden for modebranchen er forvirrende for forbrugerne. Tænketank udvikler i øjeblikket en ny guide.

Kommunikation

Kan SMV’er finde ud af at rapportere om samfundsansvar?

I dag offentliggør Global Compact Danmark og FSR - danske revisorer årets liste over SMV-rapportering om samfundsansvar, som andre i særligt grad kan lære noget af. Tillykke til....

Klima, miljø og energi

Grathwol sætter ambitiøse grønne mål

Emballagevirksomheden Grathwol vil i en grønnere retning via genanvendelse og målsætningerne er til at få øje på. I dag udgør virksomhedens brug af genanvendt PET (rPET) i deres produkter 7 procent. Det tal skal gradvist øges til 80 procent med udgangen af 2021.

Klima, miljø og energi

Norwegian og Airbus viser nye veje for flybranchens klimapåvirkning

Norwegian har lanceret en ny klima- og miljøstrategi, som forpligter dem til at nedbringe deres CO2-udledningen med 45 procent i 2030, og Airbus har tre typer klimaneutrale fly på tegnebrættet.

Strategi & ledelse

Deloitte står bag nyt innovationslaboratorium

Acacia er navnet på det nye innovationslaboratorium, som skal hjælpe organisationer og små og mellemstore virksomheder med at udvikle nye bæredygtige løsninger.

Klima, miljø og energi

Aalborg Portlands direktør: Deponering af CO2 kan blive nødvendigt

Hvis Danmark skal nå sit mål om at reducere CO2 udledningerne til 21 mio. tons i 2030 bliver det nødvendigt at satse på CO2-opsamling og –deponering.

Klima, miljø og energi

Fem virksomheder viser vejen til en klimavenlig fødevareindustri

Et fælles mål om at gå i en grønnere retning, har fået fem danske fødevarevirksomheder til at samarbejde om at nedbringe brugen af fossile brændsler. Det giver besparelser både økonomisk og i CO2-regnskabet.

Strategi & ledelse

Keflico vil passe på skovene og deres indbyggere

Keflico er en danskejet handelsvirksomhed, som i mere end 65 år har specialiseret sig i ét af verdens ældste men samtidig også mest moderne byggematerialer: træ. I de seneste år har de for alvor systematiseret arbejdet med bæredygtighed.

Klima, miljø og energi

Salling Group og Driscoll’s tester pap-emballage

Hvert år smider hver eneste dansker 27 kilo plastik direkte i affaldsspanden derhjemme. Det er de ikke glade for, og Danmark bliver derfor testland for ny emballage til bær.

Samfund

Nykredit har et godt tilbud til landmænd

Nu kan landbrugskunder i Nykredit låne gratis til grøn omstilling.

Klima, miljø og energi

Dove er på vej mod 100 procent genanvendt plast

Dove er i gang med at udskifte foreløbigt 60 procent af deres emballage til genbrugsplast. Det kan måske samtidig hjælpe frustrerede forbrugere, der synes plast er svært at sortere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere