Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Modevirksomheder skal selv tjene pengene på gensalg af tøj

Gensalg af tøj har længe været en stærk business case. Nu skal virksomhederne selv til at høste den økonomiske frugt af salget, mener ekspert. Med Ganni som case viser et nyt forskningsprojekt det kæmpestore potentiale, der ligger i gensalgsmarkedet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Elretur skruer op for reperatørnetværket

For at øge andelen af elektronik, der genbruges, har Elretur indgået en række aftaler med lokale og landsdækkende samarbejdspartnere i form af kommercielle reparatører.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Danish Crown stopper klimakampagne efter omfattende kritik

Danish Crown har valgt at indstille sin klimakampagne og klimamærket ”klimakontrolleret gris” efter omfattende kritik fra en række klimaorganisationer, og efter de danske supermarkeder takker nej til at sælge svinekødet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Storbritannien vil stoppe regnskovsrydning med ny klimaaftale

Storbritannien har netop meldt ud, at de gennem en aftale med flere verdensledere til COP26, vil forpligte relevante aktører og forbrugere til at stoppe skovrydning.

0 kommentarer

Kommunikation

Entreprenør inviterer til et indblik i plastuniverset

I forbindelse med Global Entrepreneurship Week åbner Aage Vestergaard Larsen fabriksdørene op og inviterer til en introduktion i genanvendelse af plast.

0 kommentarer

Medarbejder

Forskningsprojekt skal mindske migranters arbejdsulykker i dansk landbrug

Med en bevilling på 2,5 millioner kroner skal Moesgårds Antropologiske Analyseenhed på Aarhus Universitet, i samarbejde med Seges, undersøge migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

IMF: Langt flere bæredygtige investeringer er altafgørende

En ny rapport fra Den Internationale Valutafond (IMF) konkluderer at de grønne investeringer bør mangedobles over de næste to årtier.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

’Vi står i overgangen til en ny æra’

De seneste år har budt på meget snak om affald som ressourcer og cirkulære modeller. Snak, der nu er ved at blive til handling. Nu skal der bare skala i både udbud og efterspørgsel.

0 kommentarer

Kommunikation

Verdens første brintanlæg vinder hi-messens bæredygtighedspris

Projektet Brande Brint med Siemens Gamesa Renewable Energy i spidsen blev d. 6. oktober 2021 udpeget som vinder af 'hi Sustainable Development Award 2021'. Projektet vinder for sin indsats med at omstille den tunge transport til bæredygtig brint og blev overrakt i forbindelse med åbningen af Technomania på hi-messen i Herning.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Flere store virksomheder kræver CO2-neutral søfragt inden 2040

Mastodonter som Ikea, Amazon og Unilever strammer nu garnet om shippingindustrien. "Vi hilser presset velkommen" lyder det fra flere af de store rederier.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Pandora er på en kompleks klimarejse

Gennem et anerkendt klimaprogram har Pandora sat konkrete mål for, hvordan forretningen kan blive grønnere. Men det er en kompliceret proces, der også kræver aktion fra eksterne samarbejdspartnere, mener bæredygtighedschef.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Vinder af bæredygtighedspris: Vil kun arbejde med klimafokuserede virksomheder

Ved Årets Rambuk 2021 kunne landets bureauter for første gang finde en pris for deres klimafokuserede kampagner. Geelmuyden Kiese fik debutprisen for en kampagne, der foruden øget kendskab, også har givet virksomheden forventninger til fremtidige samarbejdspartnere.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimakrav i offentlige udbud skal være mere standardiserede

Der er for stor variation i de grønne krav i de offentlige udbud. Dansk Erhverv og Dansk Industri savner fælles standarder.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimarådet: El kan drive fremtidens lastbiler

I en ny analyse vurderer Klimarådet de klimavenlige teknologiske løsninger i lastbiltransporten og kommer med en række anbefalinger til regeringen om den tunge transport i fremtidens klimaneutrale samfund.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Nye tider i vente for Danish Crown

Plantebaserede fødevarers stigende popularitet blandt danske forbrugere og en spritny klimafokuseret klimaaftale, er nogle af de udfordringer danske Danish Crown lige nu skal tage stilling til, hvis koncernen vil overleve. Topchef lover selv ændringer og større gennemsigtighed i forretningen fremover.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Kemikalie-indhold i brugte tekstiler kan hæmme genanvendelse

H&M og IKEA har foretaget en undersøgelse, der skal øge viden om kemisk indhold i genanvendte tekstiler og påvirke lovgivningen omkring cirkulær økonomi.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Dansk møbelvirksomhed i rivende cirkulær udvikling

Mater ser ikke længere sig selv udelukkende som leverandør af møbler, men som en partner der på en gang kan løse dele af virksomheders affaldsproblem og levere designløsninger. Det er der tilsyneladende stort perspektiv i.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil organisere oprydnings-events på land og til vands

Dansk Surf & Rafting Forbund har netop modtaget støttekroner fra Miljøstyrelsen. Pengene skal blandt andet bruges til lokale og nationale oprydnings-events.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Tendens: Fuld sporbarhed spreder sig til forbrugsvarer

At kende til oprindelsen af en vare har længe været en del af fødevareindustrien. Nu spreder det sig med hastige skridt til forbrugsvarer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Grøn startup sætter spørgsmålstegn ved patent-konceptet

“Man vil gerne hjælpe verden og gøre en forskel, og det fordrer jo at lade være med at tage patent, så løsningen kommer ud til flest muligt", udtaler grøn iværksætter

0 kommentarer

Samfund

Undersøgelse: Danskerne ser banksektoren som en relevant klimaaktør

Ny undersøgelse viser, at man i Danmark tror mere på, at bæredygtige, finansielle produkter kan bidrage til den grønne omstilling, sammenlignet med andre europæiske lande. Dette er også på trods af, at danskerne har fået øjnene op for produkternes effekt.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Grønne byggematerialer findes, men ingen køber dem

Byggebranchen er rig på muligheder inden for bæredygtigt parcelhusbyggeri. Alligevel er der stort set ingen efterspørgsel at hente fra kunderne.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Røde Kors vil være en del af løsningen på klimakrisen

En ny rapport udarbejdet af Røde Kors stiller skarpt på klimagevinsterne ved indsamling og salg af genbrugsprodukter

0 kommentarer

Samfund

Topchef i energiopråb: Vi har brug politisk handling nu

Gigantiske elpriser er beviset på, at vi i Danmark har brug en hurtigere opsætning af grøn strøm fra vindmøller og solceller. Det mener administrerende direktør i Vestas, Henrik Andersen, i hvert fald. Han kræver at politikerne tager aktion, så man ikke risikerer, at de danske klimaambitioner ender som varm luft.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Fødevaremastodont retter blikket mod plantebaserede fødevarer

Plantebaserede fødevarer er kommet for at blive. Og nu kommer Nestlé også på banen med alternative versioner af æg og rejer – produkter, der skal give konkurrenterne kamp til stregen.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Zalando rykker tættere på en cirkulær forretningsmodel

Nye cirkulære initiativer skal føre Zalando tættere på målet om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter inden udgangen af 2023.

0 kommentarer

Medarbejder

Manglende diversitet kan nu koste advokater på indtjeningen

Store virksomheder tager nu skrappe midler i brug for at fremme diversitet i advokatbranchen. De er efter den øgede kreativitet, det giver.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere