Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Forskerhold peger på effektiv løsning på verdens klimaudfordringer

Ændringer i den måde hvorpå vi behandler landbrugsjord vil kunne spille en vigtig rolle i nedbringelsen af CO2 i atmosfæren, mener forskergruppe.

Klima, miljø og energi

De første storskala Power-to-X anlæg bør kunne stå klar i 2030

Ingeniørforeningen IDA er klar med strategi for, hvordan Power-to-X kan udvikles i Danmark.

Samfund

Tæt på halvdelen af danskerne er indstillet på at betale klimaafgifter

Danskerne er efterhånden ved at være klar til klimaafgifter. Så længe de ikke er for høje, viser undersøgelser.

Klima, miljø og energi

Carlsbergs arbejde med vand rammer virkeligheden

Bryggerikoncernen fremviste i denne uge et innovationspartnerskab, som skal skaffe rent vand og arbejde til kvinder i et særligt vandtrængt område i Indien. Strategien for vand strækker sig dog meget længere end det.

Klima, miljø og energi

Nu køber IKEA kundernes brugte møbler tilbage i Danmark

Som led i IKEA Danmarks bæredygtige omstilling lancerer møbelkæden servicen Gensalg på det danske marked. Gensalg giver kunderne mulighed for at tilbagesælge deres brugte møbler til IKEA, der vil videresælge møblerne som genbrug. Den nye service er endnu et skridt, der skal bringe virksomheden frem mod målet om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030.

Klima, miljø og energi

Cirkularitet i modebranchen er gået fra at være et nærmest ukendt fænomen til noget mange virksomheder arbejder målrettet med

Rapport fra Global Fashion Agenda kan berette om branchens dedikerede arbejde med tekstil-genanvendelse trods de hårde odds 2020 har budt på.

Klima, miljø og energi

Udspil til grøn skattereform møder kritik fra klimaeksperter og økonomer

Regeringen præsenterer i dag udspil til en grøn skattereform. Udspillet møder dog allerede bred kritik – særligt effekten af reformen lever ikke op til forventningerne, mener mange eksperter.

Strategi & ledelse

'Der findes mange gode og praktiske måder at tage ansvar på’

Arbejdsgiverforeningen KA arbejder på et SMV-manifest. Fordi de synes, deres medlemmer ikke altid får den anerkendelse, de fortjener, for de mange måder, de tager ansvar for samfundet. Du kan være med til at forme indholdet.

Klima, miljø og energi

En mere plantebaseret kost vil være nødvendig for at nå Parisaftalen, mener professor

For nyligt præsenterede finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde, at regeringen har besluttet at udskyde udarbejdelsen af en klimaplan for landbruget. Ikke en beslutning der falder i god jord blandt eksperter.

Samfund

Auderødlejren skal omdannes til et Silicon Valley for bæredygtighed i miniformat, mener tænketanken Sustainia

En gruppe af eksperter arbejder på at kunne omdanne Auderødlejren til et digitalt og fysisk eksperimentarium for en bæredygtig levevis.

Klima, miljø og energi

Folketinget vil have bedre kontrol af påstande om CO2-neutralitet

Mange virksomheder vælger at benytte CO2-kompensation for at komme i mål med deres klimaambitioner. Politisk flertal uden om regeringen foreslår øget kontrol på området.

Medarbejder

Regeringen vil have sat en stopper for seksuel chikane på arbejdspladserne

Regeringen vil tage et opgør med seksuel chikane på arbejdspladserne og indkalder derfor til trepartsforhandlinger for at skabe en kulturændring på danske arbejdspladser. Arbejdspladserne skal være bedre til at forebygge seksuel chikane og sikre en mere konsekvent håndtering af sager om seksuel chikane.

Klima, miljø og energi

Landbruget splittet i spørgsmålet om grønne afgifter

Fra ris til ros – den nye grønne skattereform mødes med vidt forskellige holdninger, imens enkelte ser de øgede afgifter som decideret ødelæggende for dansk landbrug.

Klima, miljø og energi

Norden tager temperaturen på den grønne omstilling

På debatarrangementet Choosing Green mødtes over halvtreds repræsentanter fra ungdomsorganisationer, industrien, sociale organisationer, NGO’er, forskere, klimaaktivister og politikere for at diskutere grøn omstilling i coronaens skygge. Alle perspektiver frembragt på dagen vil indgå i Nordisk Ministerråds forberedelse til klimaforhandlingerne på COP26 i Glasgow.

Menneskerettigheder

Kommende pandemier skal håndteres anderledes lyder det fra menneskerettigheds-ekspert

Da corona brød ud i Wuhan dækkede man over udbruddet i ugevis. Det er et brud på de basale menneskerettigheder, mener menneskeretsorganisationen Human Rights Watch.

Klima, miljø og energi

Vedvarende energi vinder frem trods af corona

Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.

Klima, miljø og energi

Arla klimakompenserer 90 millioner liter økomælk

Arla er i fuld gang med at reducere sin klimapåvirkning med initiativer hele vejen fra gård til forbruger. Og nu bliver Arla ØKO CO2e-neutral ved hjælp af klimakompensation. Det betyder i praksis, at udledningen fra 90 millioner liter mælk udlignes gennem investeringer i skovprojekter.

Samfund

Kvindelige iværksættere skal hjælpes igennem inkubator-program

Danske kvinder er bedre uddannet end nogensinde, men bidrager alligevel ufrivilligt langt mindre til samfundsøkonomien end mænd. Det skal der laves om på, mener Kate Maria Vinther.

Klima, miljø og energi

JBS lancerer undertøjslinje i FCS-certificeret bambusviskose

Hos JBS har man opnået én samlet FSC-certificering, der dækker hele processen fra bambusplantage og udvinding af viskose, til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet.

Medarbejder

Amazon-ansatte strejkede for ansvarlighed på Black Friday

Dårlige arbejdsforhold, skatteunddragelse og miljøsvineri er nogle af de beskyldninger ansatte i internetgiganten Amazon gik til strejke på i fredags.

Klima, miljø og energi

Vestas lancerer strategisk venture-investeringsprogram for at fremskynde udviklingen af bæredygtige energiløsninger

Vestas ønsker at kombinere deres mangeårige erfaring indenfor vedvarende energi med fordelagtige partnerskaber med start-up virksomheder.

Strategi & ledelse

Pensionsselskabet ATP lægger en kontroversiel strategi for dagen

Mindre grønne investeringer lyder måske ikke umiddelbart som en oplagt strategi, men for pensionsselskabet ATP er der en mening med galskaben.

Samfund

EU vil dreje bestyrelserne mod bæredygtighed

Der er ting, som end ikke de modigste bæredygtighedsfolk taler med deres ledelse om. Men van der Leyen-kommissionen i EU tør godt.

Klima, miljø og energi

Det virker lovende at placere sine pensionsopsparing bæredygtigt

En undersøgelse viser at de grønne investeringer giver bedre afkast end de traditionelle investeringer.

Klima, miljø og energi

Ny banebrydende teknologi kan skille polyester og bomuld ad

Et årelangt research-samarbejde anført af H&M Foundation har resulteret i en ny løsning indenfor adskillelse af tekstilfibre, som efterfølgende nu kan genanvendes til nye tekstiler.

Samfund

Danmark kan se frem til mange nye jobs fra grøn omstilling

Alene produktion og opsættelse af elstationer til fremtidens elbiler vil skabe 3.500 ekstra jobs frem imod 2030, vurderer Dansk Energi.

Klima, miljø og energi

Vedvarende energi vinder frem, imens den sorte energi stadig får milliardstøtte

Selvom den vedvarende energi er i sprudlende vækst, investeres der fortsat milliarder af kroner i energi lavet ved hjælp af afbrænding af kul og olie.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere