Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Sådan går det med de grønne indkøb

Stadigt flere kommuner arbejder aktivt med at få indarbejdet grønne krav i udbud, men det kan være svært at omsætte et ønske om en grønnere profil til udbudskrav.

Indhold fra partner

Medarbejder

Ansvar for arbejdsskader

Hvem har ansvaret, når medarbejderne kommer til skade på jobbet? Managing partner i Horten Finn Schwarz og senioradvokat Signe Werming stiller skarpt på vurderingen af arbejdsgiverens ansvar for arbejdsskader og giver syv vigtige huskeregler.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Sådan forebygger og håndterer du seksuel chikane

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et chikanefrit arbejdsmiljø for sine medarbejdere og til i rimeligt omfang at sikre sine ansatte mod chikane, herunder seksuel chikane og anden krænkende adfærd.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ledelsens ansvar under corona-krisen

Corona-krisen er ved at få sit tag i de danske virksomheder. Nu er det vigtigt, at ledelsen udviser rettidig omhu og sikrer dokumentation for de beslutninger, der træffes.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Videndeling og innovation i vandsektoren: klimatorium

Det nye Klimatorium i Lemvig er en forening og et klimavenligt og bæredygtigt byggeri i ét. Som en del af det seksårige klimaprojekt Coast to Coast Climate Challenge skal Klimatorium arbejde på at finde løsninger mod ødelæggelser forårsaget af kraftige klimaforandringer samt understøtte videndeling inden for området til både erhvervsliv og befolkningen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Affaldssektorens rolle i den cirkulære økonomi

Udviklingen imod en cirkulær økonomi kræver en stor omstilling i affaldssektoren med fokus på direkte genbrug, genanvendelse og på at få giftige materialer helt ud af cirkulationen. Det vurderer direktør i Dansk Affaldsforening, Jacob Hartvig Simonsen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye regler for varmeprojekter: Start den grønne omstilling nu

Fra 1. januar 2021 gælder nye regler for godkendelse af projekter om kollektiv varmeforsyning. Det er nu, vi skal sætte gang i varmepumpeprojekter samt konvertering af blokvarmecentraler og områder, der i dag har olie- og naturgasfyr.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny lov om klimatilpasning

Fra den 1. januar 2021 gælder der nye regler for spildevandsselskabers klimatilpasning. Reglerne afskaffer blandt andet de gældende regler om medfinansieringsprojekter. Få et overblik over reglerne og en række vigtige frister.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye krav om etablering af ladestandere til elbiler

Som led i den grønne omstilling af transportsektoren til el er der fastsat nye regler om, at der ved visse bygninger skal etableres ladestandere til elbiler. Her er et indblik i reglerne og i kommunernes muligheder for at fremme elbilismen.

Indhold fra partner

Samfund

10 gode råd til virksomheders håndtering af coronavirus

Få Hortens juridiske eksperters ti bedste råd til virksomheders håndtering af den krise, som coronavirus har medført.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lovforslag åbnede døre til at tale cirkulært byggeri

Fuldt flyvefærdige lovforslag er midlet til at få de politiske ordførere til at interessere sig for, hvordan man kan lave konkret lovgivning, der fremmer cirkulært byggeri, mener Tine Lange, der rådgiver i samfundsansvar. Hun er en af hovedkræfterne bag partnerskabet Circle House, der skal give byggebranchen ny viden om at bygge cirkulært.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere