Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Ny cementinvestering i Ghana reducerer CO2-udledning med op til 20 procent

IFU og Norfund har investeret USD 27.9m i Continental Blue Investments Ghana Limited (CBI). Investeringen skal øge den lokale produktion af cement i Ghana og finansiere verdens hidtil største anlæg til kalcineret ler, hvilket vil reducere CO2-udledningen med op til 20 procent per ton cement produceret.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Energistyrelsen og IFU styrker samarbejde om grøn energi i udviklings- og vækstlande

Der er et stort behov for grøn energi i udviklings- og vækstlande, og mange danske virksomheder har de rigtige løsninger. En aftale mellem Energistyrelsen og IFU skal bidrage til at øge udbredelsen af danske erfaringer og finansiere løsninger indenfor grøn energi i en række lande som bl.a. Indien, Egypten, Etiopien, Mexico og Vietnam.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Africa Greenco skal øge private investeringer i vedvarende energi i Afrika

Høj finansiel risiko er en af de største hindringer for at øge private investeringer i vedvarende energi i Afrika syd for Sahara. Africa GreenCo er en ny innovativ forretningsmodel, som skal bidrage til at minimere risiciene ved at fungere som en betalingsdygtig aftager for private energiproducenter. IFU har givet et tilsagn på 6 millioner kroner, der skal finansiere en del af Africa GreenCos udviklingsomkostninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny investering skal bidrage til 800 megawatt grøn energi

IFU har via Danish SDG Investment Fund investeret 170 millioner kr. i JCM Power, der er et canadisk selskab, som udvikler og drifter vedvarende energianlæg i udviklingslande i Afrika, Asien og Latinamerika. Målsætningen er at bidrage til installeringen af 800 megawatt sol- og vindenergi.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

SDG FUND SUPPORTS EXPANSION OF BLUEBERRY PRODUCTION

The Danish SDG Investment Fund, IFC and FMO has decided to invest in Africa’s leading blueberry producer Mbiza enabling the company to expand its production sites by additional 180 hectare and upgrade packing house infrastructure. The expansion will create 200 – 250 new permanent jobs.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Første Lake Turkana-vindmøller forbundet til el-net

Lake Turkana-projektet på 310 MW er begyndt at producere bæredygtig elektricitet og forsyne det nationale el-net i Kenya. 39 af de 365 vindmøller er i drift, og processen fortsætter de næste par måneder, indtil projektet er fuldt implementeret.

Indhold fra partner

Kommunikation

NEW 4BN FUND CONTRIBUTES TO UN SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Today, six pension funds and IFU signed an agreement to establish the Danish SDG Investment Fund, which will contribute to meeting the UN Sustainable Development Goals in developing countries and promote the sale of Danish know-how and technology. The current capital commitment is DKK 4.1bn, and it is expected that the fund will contribute to investments worth approximately DKK 30bn in developing countries.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

OSUDOKU WILL SUPPLY FIVE PER CENT OF GHANA’S ELECTRICITY

IFU and Emerging Markets Power (Holdings) Limited (EMP) have signed an investment and joint development agreement in relation to EMP’s 90MW hybrid wind and solar project in Osudoku, Accra, Ghana.

Indhold fra partner

Samfund

SMÅBØNDER VINDER PÅ LANDBRUGSINVESTERINGER

Solide partnerskaber mellem lokale bønder, investorer og civilsamfundsorganisationer kan sikre, at investeringer i bæredygtige landbrug i udviklingslande kommer både investorer og småbønder til gode. Det viser en ny rapport, udarbejdet for Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og Folkekirkens Nødhjælp.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IFU’s anden investering i solenergi i Malawi

Malawi er et af verdens fattigste lande. Da kun ti procent af befolkningen har adgang til elektricitet, er der et stort behov for at øge energiforsyningen. Med solpark nummer to under opførelse i Malawi giver IFU et vigtigt bidrag til at støtte den grønne omstilling og forbedre levevilkårene i landet. Finansieringen foregår gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IFU kan støtte energiprojekter i Ukraine og Georgien

Det er en politisk prioritet at støtte udviklingen i Ukraine og Georgien. Som en del af det danske Naboskabsprogram tilbyder IFU risikovillig kapital og tilskud til projekter inden for energieffektivisering og vedvarende energi.

Indhold fra partner

Samfund

IFU klar til at hjælpe coronaramte danske virksomheder med forretning i udviklingslande

Danske virksomheder, der er påvirket af Covid-19 krisen,og som har datterselskaber i udviklingslande, kan søge finansiering hos Investeringsfonden for Udviklingslande. IFU kan bl.a. bidrage med lån og aktiekapital til de danske virksomheders selskaber i udviklingslande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IFU stopper investeringer i fossil energi

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) stopper fra 2020 investeringer i nye kraftværksprojekter, der udelukkende er baseret på fossile brændstoffer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

SDG INVESTMENT FUND KICKS OFF WITH SOLAR PROJECT

The Danish SDG Investment Fund, which was launched in June 2018, has made its first investment in a 19.1 megawatt Ukrainian solar park developed by the Danish company Better Energy. The Danish SDG Investment Fund has committed DKK 37 million, representing close to one third of the total expected investment.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

TRE NYE SOLPARKER I UKRAINE

Tre nye solparker i Ukraine på i alt knap 35 MW skal bidrage til at øge lokal produktion af klimavenlig energi og reducere CO2-udledning. IFU bidrager med godt 40 mio. kr. i lånefinansiering til den samlede projektsum på 275 mio. kr. Solparkerne forventes at stå færdige ved udgangen af 2018.

Indhold fra partner

Kommunikation

IFU SÆTTER NY INVESTERINGSREKORD

I 2017 underskrev IFU investeringsaftaler for i alt 1,3 mia. kr., hvilket er ny rekord. Investeringerne har en bred indvirkning på FN’s 17 verdensmål og vil blandt andet føre til nye job, produktion af vedvarende energi og lokale skattebetalinger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

NYE SOLCELLEANLÆG SKAL PRODUCERE GRØN STRØM I EGYPTEN

IFU bidrager til finansieringen af tre nye solcelleanlæg i Egypten, der tilsammen får en kapacitet på 150 MW. De nye anlæg er en del af Egyptens strategi, der skal øge den generelle elforsyning og bidrage til, at 20 procent af landets elforsyning i 2020 er baseret på vedvarende energi.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

NOMADERS RETTIGHEDER SIKRES I MONGOLIET

Ved opførelsen af et nyt vindkraftværk i Gobi-ørkenen blev der lagt særlig vægt på at forbedre levevilkårene for en række nomader og deres dyr, som holder til i området.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IFU investerer i bæredygtige og billige studieboliger i sydafrika

I Sydafrika har 90 % af de studerende på universiteter og erhvervsuddannelser brug for indkvartering for at få adgang til og fuldføre deres uddannelse. Det stigende antal studerende har ført til et underskud på 500.000 sengepladser, hvilket især begrænser adgangen for studerende fra lavindkomstfamilier. IFU har på vegne af Danish SDG Investment Fund investeret EUR 13 mio. i SASAII, som skal udvikle og drive billige studieboliger for op til 15.000 studerende.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk millionlån til brasiliansk vindpark er grøn fremtidsfonds første aftale

130 mio. kroner sikrer dansk vindprojekt på 94 megawatt i Brasilien. Det er den første låneaftale, som IFU har gennemført i regi af Danmarks Grønne Fremtidsfond. Projektet er udviklet af Nordic Power Partners og består af tre individuelle vindparker, der benytter vindmøller fra Vestas.

Indhold fra partner

Samfund

Ny investering skal reducere massivt tab af fødevarer i Indien

I Indien er manglende lagerfaciliteter årsag til et betydeligt kornspild ved hver høst. Det medvirker til underernæring til trods for, at landet har en tilstrækkelig kornproduktion til at brødføde hele befolkningen. Derfor investerer IFU - via Danish SDG Investment Fund - 95 mio. kr. i Leap India Food & Logistics, som vil opføre 700.000 tons lagerkapacitet til korn. Investeringen kombinerer et attraktivt økonomisk afkast med bæredygtig udvikling.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Den ukrainske finansminister og Danmarks ambassadør i Ukraine har underskrevet en rammeaftale, som betyder, at Danida Business Finance nu kan støtte infrastrukturprojekter i Ukraine. Investeringerne skal fokusere på vand og spildevand samt energiprojekter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MONGOLIAN WIND PARK IS ONLINE

Sainshand Salkhin Park LCC has been connected to the national grid in Mongolia. The 25 Vestas installed wind turbines have a total capacity of 55 MW and are now feeding in renewable energy equivalent to the consumption of 100,000 households. The potential reduction of CO2 emissions is more than 200,000 tons annually.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DANMARK BIDRAGER TIL ETABLERING AF VINDMØLLEPARKER I BOLIVIA

Vestas skal levere 30 vindmøller til tre nye vindparker i Bolivia med en samlet kapacitet på 108 MW. Vindparkerne, der vil firedoble den nuværende energiproduktion fra vind i Bolivia, er kommet i stand med godt 300 mio. kr. i støtte fra Danida Business Finance, der administreres af IFU.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

IFU INVESTERER I POWER CEMENT I PAKISTAN

IFU og FLSmidth har indgået en blandet finansieringsaftale om at investere i et brownfield udviklingsprojekt i Pakistan. IFU bidrager med 8,5 mio. EUR til projektet.

Indhold fra partner

Kommunikation

IFU MED I SDG-ACCELERATOR

UNDP, Deloitte og Industriens Fond har skabt et nyt innovationsprogram for mellemstore danske virksomheder, der skal forene forretning og realisering af FN’s verdensmål. IFU bidrager til programmet med konkret rådgivning til de virksomheder, der vil gøre forretning i udviklingslande.

Indhold fra partner

Kommunikation

NPP SÆLGER RETTIGHEDER TIL SOLCELLEPARK

Klimainvesteringsfondens første store investering, Nordic Power Partners, har solgt projektrettighederne til en solcellepark på 91 MW i Brasilien. Salget markerer samtidig en milepæl for Klimainvesteringsfondens virke.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere