16.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Nyt register skal oplyse om emissioner fra europæiske industrielle anlæg.

Et register der indeholder oplysninger om forurening fra industrielle anlæg i hele Europa bliver nu tilgængeligt for offentligheden via en hjemmeside.

Europa-Kommissionen og Det Europæiske Miljøagentur lancerer et omfattende nyt europæisk drivhusgasudlednings- og overførselsregister - E-PRTR. Registret indeholder oplysninger om mængder og placeringer af forurenende stoffer, der frigives til luft, vand og jord af industrielle anlæg i hele Europa. Registret indeholder årlige data for 91 stoffer og dækker mere end 24.000 anlæg i 65 økonomiske aktiviteter. Det giver desuden oplysninger som størrelse og typer af affald, der håndteres både inden- og udenfor hvert land. Professor Jacqueline McGlade, der er administrerende direktør for Det Europæiske Miljøagentur, siger om registret:
"For at opnå offentlig deltagelse er folk først nødt til at vide, hvad der sker med deres omgivelser, og hvad der er på spil. Med dette nye register tages et vigtigt skridt mod at give borgere adgang til miljømæssige informationer. Alle kan nu se, hvor meget forurening, der frigives til luft og vand fra faciliteter i deres kvarter eller region."
Man kan få adgang til registret på websiden prtr.ec.europa.eu. Websiden har en søgemaskine, der giver besøgende mulighed for at søge på en eller flere kriterier ved hjælp af et kort-værktøj. For eksempel kan besøgende søge på mængden af farligt og ikke-farligt affald overført fra anlæg i et land (affaldssøgning), eller på udslip fra en bestemt industrigrund ud fra navn eller sted (facilitetssøgning).
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere