29.01.2014  |  Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde øger eksporten for danske virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

I dag indviede Danfoss deres nye videncenter på SDU, som skal øge den globale handel og give loyale kunder. Samtidig underskrev Lean Energy Cluster en banebrydende aftale med Udenrigsministeriet, der skal tiltrække investering til Danmark, sikre nye

Dagen i dag var stor for både Danfoss, SDU og Lean Energy Cluster. Handels- og europaminister Nick Hækkerup indviede Danfoss Center of Global Business og underskrev en strategisk samarbejdsaftale med Lean Energy Cluster, for at danske virksomheder får større muligheder på eksportmarkedet.

Danfoss Center of Global Business og Lean Energy Cluster arbejder tæt sammen for at nå det samme mål – bedre betingelser for de danske virksomheder og mere vidensamarbejde på tværs af grænser. Det nye center skal bl.a. forske i, hvordan virksomheder ikke kun skaber tilfredse kunder men også loyale kunder. Tilfredse kunder kan nemt skifte til en konkurrent, hvorimod loyale kunder bliver i virksomheden. Ifølge Direktør i Danfoss, Kim Christensen, køber ægte ambassadører for 30 % mere end en ganske almindelig kunde. Guldægget er at kunne kende forskel på en ambassadør og en tilfreds kunde.

Centret er et ’Living Lab’, der har fokus på at forbedre forståelsen for den kompleksitet og indbyrdes afhængighed, der eksisterer mellem forretningsmuligheder og virksomheder på det globale marked. Det sker bl.a. ved at etablere en unik forskningsplatform, der skal udvælge, teste og implementere high-impact forretningsidéer på et globalt niveau.

'Vi ser store synergimuligheder mellem det nye Danfoss center og vores strategiske samarbejde med Udenrigsministeriet. Vi har alle et fælles mål om få danske løsninger ud på eksportmarkedet og sikre, at de danske virksomheder hele tiden er konkurrencedygtige'. Lean Energy Clusters primære fokus i arbejdet vil være at fremme samarbejdet om eksport og sikre vækst inden for de danske styrkepositioner energieffektivitet og intelligente energisystemer', siger Preben Birr-Pedersen, CEO Lean Energy Cluster.

Handels- og europaminister Nick Hækkerup underskrev den nye samarbejdsaftale mellem Lean Energy Cluster og Udenrigsministeriet. Parternes fælles indsats skal understøtte og supplere regeringens energistrategi 2050 og vækstplanen for energi og klima. Han udtrykte store forventninger til det fremtidige samarbejde.

Ministeren har store forventninger
’Denne aftale er et vigtigt skridt til både at løse klimaproblemerne men også til at generere jobs i Danmark inden for cleantech området. Aftalen skal sikre, at danske virksomheder får flere ordrer på det globale marked’, siger handels- og europaminister Nick Hækkerup.

New York er første mål
Allerede i december måned sidste år tog Lean Energy Cluster forskud på samarbejdet med Udenrigsministeriet. Her rejste klyngens afdeling for systemeksport til New York for at kigge på mulighederne for nye fjernvarmeløsninger til hospitaler og universiteter. Turen afdækkede mulighederne for markante energibesparelser i bygningerne ved at installere danske totalløsninger inden for både fjernvarme- og fjernkøling. Next step er videokonferencer med potentielle kunder og et nyt møde i marts måned i år.

Tags: CLEAN

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere