Event

Online-konference: Hvordan får vi bedst de 10 affaldsfraktioner indsamlet og afsat?

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 08.12.2020
Start tidspunkt: 09.30
Sted: Online via Zoom/YouTube
Tilmeld  

Spande, fællesløsninger, sorteringsanlæg, transport, priser, udenlandske erfaringer - og meget andet.

De 10 fraktioner skal husstandsindsamles, og vi skal have etableret løsninger, der spiller sammen med modtageanlæg til behandling og genanvendelse af de indsamlede mængder. Hvordan kan de løsninger se ud, og kan de fungere såvel nu som fremover?

Høringsfristen for den reviderede affaldsbekendtgørelse vil være overstået. Alle ved, hvad der er på vej og har haft mulighed for at kommentere på rammerne. Medarbejdere i kommuner og affaldsselskaber er i fuld sving med at orientere sig om mulige løsninger til at husstandsindsamle de 10 affaldsfraktioner som krævet i affaldsbekendtgørelsen.

For flertallet af kommuner betyder det husstandsindsamling af flere nye fraktioner, og for mange er der ønske om kombineret indsamling i videst mulige omfang. Samtidig overvejes nye samarbejder og løsninger – men hvilke og hvordan?

Konferencen vil give konkrete input til det videre arbejde med etablering og udrulning. Vi skal høre om spandeløsninger, indsamlingsmateriel både over og under jorden, særskilt og kombineret indsamling, biler, afsætning og samarbejder.

På dagen inddrager vi både udenlandske og danske erfaringer og undersøgelser. Hvad kan vi lære af Sverige, som i mange år har indsamlet flere kildesorterede affaldsfraktioner end Danmark? Hvad er erfaringerne med blandinger af pap og papir? Hvad siger de velkendte sorteringsanlæg i Holland, Belgien og Tyskland, som i flere år har håndteret blandinger af plast, metal og drikkevarekartoner? Og hvor og hvordan afsættes kombineret indsamlet affald, indtil der eventuelt står danske sorteringsanlæg klar? Hvad koster denne, måske midlertidige, afsætning? Endelig vil konferencen give et bud på den mulige klimaeffekt af løsningerne - og hvordan kan denne effekt optimeres?

Se program og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere