Event

Online Seminar: Bæredygtige byggematerialer

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

 • info@byggerietssamfundsansvar.dk
 • 7020 1271
 • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 01.02.2021
Start tidspunkt: 09:00
Sted: Online via Teams/Youtube
Tilmeld  

Et øget fokus på cirkulær økonomi og den bæredygtige dagsorden stiller store krav til bygherrens materialevalg. Men hvad er egentligt bæredygtigt, og hvilke nye tiltag findes på byggematerialeområdet? På dette online seminar får du en introduktion til forskellige materialer, og bliver klogere på fremtidens bæredygtige byggerier

På dette online seminar ser vi nærmere på konkrete, bæredygtige byggematerialer og du kan blive klogere på bl.a. tang-isolering og bæredygtigt cement, ligesom du kan høre om et byggemarked, der beskæftiger sig udelukkende med bæredygtige materialer. Vær desuden med, når vi diskuterer hvordan en reduktion af byggebranchens CO2-udledning ser ud i fremtiden.

Seminaret er for alle, der gerne vil bygge mere bæredygtigt, og som er interesseret i at høre om udvalgte, miljørigtige byggematerialer.

Program

 • 09:00-09:15 Velkomst: Introduktion til dagen og Microsoft Teams
  Christina Schultz, sekretariatsleder, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og Graves Simonsen, projektchef, Bygherreforeningen
 • 09:15-09:30 Havnens Hænder
  Bliv klogere på det bæredygtige byggemarked, der bestræber sig på at levere miljørigtige byggematerialer. Havnens Hænder vil gerne bidrage til fortællingen om en langt mere bæredygtig og klimavenlig dagsorden for et sundere byggeri.
  Magnus Henriques, murer og konsulent, Havnens Hænder
 • 09:30-10:00 Cement og beton: En positiv bæredygtig indvirkning på dit projekt?
  Aalborg Portland er en af verdens mest avancerede og ressourceeffektive cementkoncerner, som konstant søger at booste den grønne omstillingsproces. Vi hører hvordan nye cementtyper som FUTURECEM kan bidrage til CO2 reduktioner. Desuden fortæller Thomas hvorfor det er afgørende at bygherrer tilpasser deres udbud med CO2-krav og hvordan de kan forholde sig til eventuelle ekstraomkostninger.
  Thomas Uhd, Head of Sustainability & External Relations, Aalborg Portland / Cementir Nordic & Baltic
 • 10:00-10:30 Er tang-isolering fremtidens byggemateriale?
  Advance Nonwoven A/S har i samarbejde med Teknologisk Institut og Læsø Tangbank udviklet to nye byggeprodukter af ålegræs. Produkterne har opnået Cradle to Cradle-certificeringer på guldniveau, og de har samme isoleringsværdi som traditionelle isoleringsmaterialer af mineraluld. Desuden har det nærmest uendelig holdbarhed og kan genanvendes. Efterspørgslen på tangisolering er stor, og firmaet måtte melde udsolgt kort efter lanceringen. Flemming fortæller desuden om den igangværende udvikling af isoleringsbatts og en mønning til tækkede huse.
  Flemming Hynkemejer, CEO, Convert A/S
 • 10:30-10:50 Pause
 • 10:50-11:20 Gamle mursten får nyt liv
  Virksomheden Gamle Mursten kan som den eneste på markedet rense mursten og genbruge dem. Dermed sparer de miljøet for tonsvis af CO2, gennem en patenteret rensemetode som sikrer at byggematerialet bliver genbrugt. 2000 rensede mursten kan spare miljøet for et ton CO2. Mød Claus og hør om virksomhedens arbejde, mål og visioner.
  Claus Juul Nielsen, direktør, Gamle Mursten
 • 11:20-11:50 Hvad siger forskningen om cirkulær økonomi – og hvordan ser fremtiden ud?
  Leonora er uddannet bygningsingeniør ved DTU og har netop afsluttet en erhvervs-ph.d. om Cirkulær Økonomi. Hun arbejder bl.a. med at udvikle design- og dokumentationsværktøjer, der skal hjælpe byggebranchen med at arbejde mere målrettet med at reducere CO2-udledningen i fremtiden.
  Leonora Eberhardt, Research Assistant, Civil engineer, BUILD og medlem af FBSAs Unge Advisory Board
 • 11:50-12:15 Debat – hvad er jeres udfordringer når I skal vælge materialer?
  Graves Simonsen, projektchef, Bygherreforeningen
 • 12:15 Tak for i dag

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere