08.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Paulig Group skifter til CHEP’s CO2-neutrale paller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den globale forsyningskædeekspert CHEP har indgået et samarbejde med den internationale, familieejede fødevarevirksomhed Paulig, som blandt andet ejer Santa Maria og Risenta. Fremover vil alle Pauligs varer – blandt andet kaffe, krydderier og madvarer – blive transporteret på CHEP’s CO2-neutrale paller.

CHEP’s platforme er baseret på en bæredygtig, cirkulær model, hvor pallerne bliver delt og genbrugt gennem hele forsyningskæden. Og så er pallerne lavet af 100 procent bæredygtigt træ, og intet træ eller plastik går til spilde i produktionen af pallerne.  

CHEP’s CO2-neutrale paller giver CHEP’s kunder mulighed for at kompensere deres årlige CO2-aftryk ved at købe CO2-aflad af Natural Capital Partners, som bruger kompensationen til at støtte et udvalgt miljøprojekt. Paulig bruger deres CO2-kredit til et projekt, der bygger vandinfrastruktur i subsaharisk Afrika.  

Paulig er en næsten 145-år gammel familieejet og finsk virksomhed, som i dag har produktion i Finland, Sverige, Belgien, Rusland, Estland og Storbritannien. Paulig opererer i 13 forskellige lande, og deres kaffe, krydderier og andre madvarer bliver eksporteret til mere end 70 lande. Paulig transporterer i omegnen af 1,5 millioner paller om året i Europa, ud af hvilke 70 procent fremover vil være blå CHEP-paller.  

“Nu har vi én palle-aftale, der gælder for alle lande. Det giver os mulighed for at bruge vores tid og ressourcer mere effektivt og strømline vores processer,” siger Terhi Liukkonen, Head of Indirect Sourcing i Paulig.  

Samarbejde skal mindske udledninger, spild og træ-forbrug Paulig og CHEP vil sammen arbejde for at mindske udledninger, spild og brugen af træ. Sammenlignet med andre hvide Euro-paller sparer CHEP’s genbrugsplatforme i Europa mere end 1400 træer om året og reducerer udledninger med cirka 2.000 tons CO2 – svarende til 1,86 millioner kørte lastvogns-kilometer. Paulig forventer at kunne reducere sit affald med cirka 145.000 kilo, hvilket svarer til cirka 13,2 millioner plastikkopper om året1.  

”Vi vil gerne flytte vores paller på den smartest tænkelige måde. Vi har fået nogle gode forslag fra CHEP i forhold til, hvad vi kan gøre for at forbedre vores forsyningskæder. Vi er ivrige efter at blive klogere og udvikle os, og det er fantastisk, at vi i dette samarbejde også konstant bliver udfordret på, hvordan vi kan forbedre os på bæredygtighedsfronten,” siger Liukkonen. 

Tags: CHEP Denmark

Mere fra CHEP Denmark

CHEP Denmark

www.chep.com

CHEP er global markedsleder inden for bæredygtige palleløsninger. Vi servicerer produktions- og detailbranchen i mere end 60 lande og ejer mere end 300 millioner paller. Vi arbejder målrettet på at forbedre vores bæredygtighed, både når det kommer til miljø og mennesker. Vi arbejder med en cirkulær forretningsmodel, som vi kalder pal…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere