07.06.2018  |  Strategi & ledelse

PensionDanmark investerer 400 mio. kr. i ny dansk bæredygtighedsfond

Indhold fra partner Hvad er dette?

Seks pensionsselskaber og statens Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, har givet investeringstilsagn på 4,1 mia. kr. til den nye fond, Danish SDG Investment Fund, der skal investere i projekter, der støtter FNs bæredygtigheds-mål.

PensionDanmark har i dag givet tilsagn om at investere 400 mio. kr. i en ny fond: Danish SDG Investment Fund. Pensionsselskaberne PKA, PFA, JØP/DIP og PenSam har givet lignende investeringstilsagn, mens IFU bidrager med 1,65 mia. kr. Fonden ventes at rejse yderligere én mia. kr.

Den nye SDG-fond er et offentligt privat partnerskab (OPP), hvor statslige udviklingsmidler og kapital fra pensionssektoren går sammen om at investere i projekter og virksomheder, der kan bidrage til at realisere FNs verdensmål.

”Den nye fond er et konkret svar på, hvordan der kan mobiliseres privat kapital i stor skala til de investeringer, som er nødvendige, hvis verdenssamfundet skal lykkes med at opfylde FN’s verdensmål i årene frem til 2030. Det er de 4 B’er: Den bedste bistand er bæredygtig business,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark og fortsætter:

”SDG-fonden er den tredje såkaldt ”blended finance” fond, som PensionDanmark er med til at skyde i gang sammen med IFU. Vi forventer et godt afkast og er stolte over, at vi hermed både kan give vores bidrag til at løse nogle af de store udfordringer, verden står over for, og hjælpe danske virksomheder ud på nye markeder.”

De to tidligere investeringer sammen med IFU er Danish Agribusiness Fund (2016) og Danish Climate Investment Fund (2014).

Læs pressemeddelelsen fra IFU her.

Mere fra PensionDanmark

PensionDanmark

http://www.pensiondanmark.com/

  • info@pension.dk
  • 33748000
  • Langelinie Allé 43, 2100 København Ø, Danmark

PensionDanmark administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 700.000 medlemmer beskæftiget i over 25.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. I PensionDanmark arbejder vi på at understøtte et godt arbejds- og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere