21.11.2017  |  Kommunikation

Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

Den amerikanske medicinalvirksomhed Merck inddrager 11 specifikke SDG-targets i sin seneste CSR-rapport og bruger dem til kvantitativt at vurdere sit eget arbejde mere præcist end med de overordnede mål.

Mange virksomheder og organisationer er efterhånden begyndt at planlægge deres arbejde med ansvarlig forretningsførelse ud fra FN’s 17 mål om bæredygtig udvikling, SDG’erne. Knap så meget fokus er der derimod på de i alt 169 targets, der ligger under målene, men det er måske ved at ændre sig.

Læs også: Rapport rangerer amerikanske byer efter SDG-præstationer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I hvert fald har medicinalvirksomheden Merck i sin seneste CSR-rapport valgt at gå et skridt i dybden, fra de overordnede mål ned til et udvalg af de mange undermål, nærmere bestemt 11 forskellige targets fordelt på otte mål, skriver IISD SDG Knowledge Hub.

Merck har prioriteret de otte mål, der ligger tættest på virksomhedens mission, og under disse pinpointet targets til kvantitativ rapportering. Eksempelvis under SDG 3 (Sundhed og trivsel), hvor man har fokuseret på target 3.1, der handler om at reducere den globale mødredødelighed til under 70 dødsfald pr. 100.000 levendefødte børn.

Det stiller Merck så op mod sit eget målepunkt om antallet af kvinder med adgang til kvalitetspleje i de lande, hvor virksomhedens MSD for Mothers-program er aktivt. Ifølge rapporten var dette antal 5,7 millioner i 2016, sammenlignet med 3,5 mio. i 2014 og 4,9 mio. i 2015.

Udover mål 3 arbejder Merck indgående med mål 5, 6, 7, 8, 12, 13 og 17, som alle er grundigt beskrevet i rapporten. I tillæg hertil har man et indeks, der gør status på Mercks aktiviteter omkring alle 17 mål. Det omfatter bl.a. det opdaterede sæt miljømål, man offentliggjorde tidligere i år, der skal understøtte en ansvarlig håndtering af selskabets drift, forsyningskæde, produkter og emballageforbrug.

Flere skal rapportere om SDG’erne
På den måde udstikker Merck den kurs, FN gerne ser flere virksomheder følge. James Zhan fra FN-organisationen Conference on Trade and Development (UNCTAD) ser i følge IISD frem til at flere virksomheder rapporterer om deres arbejde med SDG’erne, ligesom han påpeger behovet for bedre og mere sammenlignelig rapportering på området.

Det vil ”gøre lande i stand til at indsamle denne type information fra virksomhederne på en konsistent og omkostningseffektiv måde, for på den måde at kunne bedømme den private sektors bidrag i forhold til at implementere SDG’erne”, siger han.

I september introducerede UN Global Compact en mekanisme, der skal simplificere SDG-rapporteringen for virksomhederne. Data herfra viser at de fleste firmaer stadig læner sig op af gamle rapporteringsstandarder, der er ældre end SDG’erne.

Læs også: Dansk rapportering fortæller rigeligt, forklarer for lidt

I januar 2018 vil organisationen derfor udgive et opfølgende dokument i form af en praktisk guide til at definere prioriterer og rapportering. Guiden skal give en struktureret tilgang, der kan hjælpe virksomhederne med at udvælge og rapportere om relevante mål og targets.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere