PKA

Klima, miljø og energi

AP Pension og PKA skyder kæmpe millionbeløb i ny bæredygtig ejendomsfond

Pensionsselskaberne AP Pension og PKA har som de første netop investeret henholdsvis 50 millioner euro og 75 millioner euro i den nye bæredygtige ejendomsfond, PATRIZIA Sustainable Communities, som den internationale kapitalforvalter PATRIZIA har lanceret. Investeringerne fra de to selskaber gør det muligt for fonden at opføre billige bæredygtige boliger og social infrastruktur i boligområder i større byer i Nord- og Vesteuropa.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Her bliver din pensionsopsparing grønnest

Flere danske pensionsselskaber gør det muligt at investere pensionsopsparingen i grønne virksomheder. En ny analyse viser, hvor det bedst kan betale sig for klimaet, at du placerer dine penge. PFA, PKA og Danica Pension er bedst.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

PKA har netop skrevet under på den såkaldte Investor Alliance for Human Rights. Dermed slutter pensionskassen sig til en kreds af 176 internationale investorer med samlet 30 billioner under administration, der kræver større fokus på menneskerettigheder fra en række af verdens største selskaber.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Virksomheder, organisationer og fagforeninger er med på klimastrejker

Når de unge på fredag igen går i klimastrejke, tyder det på, at de ikke længere er alene. Flere organisationer og virksomheder opfordrer nu voksne til at tage del i strejkerne d. 20. og 27. september. Fagforeninger bakker også op, men peger samtidig på, at deltagelse uden tilladelse fra ens arbejdsgiver er lig ulovlig udeblivelse.

0 kommentarer

Samfund

Det halter med aktivt ejerskab i olieselskaber for danske pensionsselskaber

Danske pensionsselskaber siger, at de fastholder aktier i europæiske olieselskaber for at udøve aktivt ejerskab og præge dem i en grønnere retning. Men for få stemmer for de forslag, der reelt kunne få olieselskaberne til at leve op til Paris-aftalen. Det viser en ny undersøgelse fra ngo’en Ansvarlig Fremtid.

0 kommentarer

Samfund

PKA stiller klimakrav til verdens største bilproducenter

PKA stiller nu grønne krav til en række af verdens største bilproducenter. I første omgang ekskluderer PKA ét bilselskab fra sin portefølje på grund af manglende fokus på klima, mens fem selskaber bliver sat under observation.

0 kommentarer

Samfund

Danskerne ved ikke om deres pensionsformue investeres sort eller grønt

Næsten halvdelen af danskerne ønsker, at pensionsopsparingen investeres grønt. Hvad de ikke ved, er at pensionsselskaberne investerer betydelige beløb i kul-, gas- og olieselskaber.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny kommission skal styrke verdens evne til at tilpasse sig klimaforandringerne

Danmark bliver medarrangør af den nye Global Commission on Adaptation, som lanceres i Haag i Holland tirsdag. Det hollandske initiativ vil fungere i to år og har som formål at sætte øget fokus på global klimatilpasning.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere