Event

Plastdagen 2021

Plastindustrien

plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 20.05.2021
Start tidspunkt: 12:30
Sted: Industriens Hus & Online
Tilmeld  

Årets højdepunkt for den danske plastbranche – Plastdagen 2021 – finder sted den 20. maj. Arrangementet bliver et kombineret arrangement med mulighed for både fysisk og digital deltagelse.

Plastdagen 2021 afholdes som et hybridarrangement d. 20. maj 2021

20. maj er det tid til det årlige højdepunkt i plastbranchen: Plastdagen!

Traditionelt set er det et arrangement i Industriens Hus, der hvert år tiltrækker flere hundrede repræsentanter fra branchen, men coronasituationen gør naturligvis, at arrangementet bliver anderledes i år.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

– Vi krydser fingre for, at coronasituationen ser mere lys ud den 20. maj i takt med, at flere og flere bliver vaccineret. Derfor regner vi med at kunne åbne for et begrænset antal fysiske deltagere, såfremt restriktionerne tillader det. Industriens Hus har stor erfaring med at gennemføre sikre arrangementer med fokus på god afstand, håndsprit osv.

Han fortsætter:

– Derudover sender vi også live fra det faglige program, så alle kan følge med digitalt hjemmefra. På den måde kan vi forhåbentlig stadigvæk nå ud til en bred deltagerkreds, selvom coronavirussen medfører en del benspænd. Jeg håber, at vores medlemmer og samarbejdspartnere tager godt imod denne løsning.

Plastdagen vil igen i år bestå af blanding af inspirerende oplæg, konkrete cases fra branchen og debat om forskellige temaer såsom grøn omstilling, nye teknologier og produktionsoptimering.

Program:

12.30-13.30: Ordinær generalforsamling i Plastindustrien (kun for medlemmer)

Plastdagen 2021 – Danmark som foregangsland for fremtidens plastindustri:

13.45: Velkomst
v/Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien og moderator Mikkel Frey

14.00: Grøn omstilling får større betydning for investorer 
v/Kent Damsgaard, adm. dir. Forsikring & Pension

Hvis danske (plast)virksomheder skal gøre sig mere attraktive over for investorer, skal de i højere grad igangsætte klimatiltag, der reducerer CO2-udledningen. Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension, uddyber i sit oplæg, hvorfor grøn omstilling er mere afgørende for virksomhederne end nogensinde før.

14.25: Introduktion til inspirationsoplæg fra Plastindustriens medlemmer
v/Mikkel Frey, moderator

14.30: Inspirationsoplæg 1: Verdens første svanemærkede legetøj er fra Danmark
v/Marck Højberg Matthiasen, CEO hos dantoy A/S

Dantoy A/S fra Hobro, er kendt for at lave svanemærket kvalitetslegetøj, og for deres lange og ihærdige indsats for skabe bæredygtige produkter. Tilbage i 2010 fik Dantoy licens til at producere verdens første svanemærkede legetøj, og har siden da fortsat deres arbejdet inden for området, hvor der blandt andet er kommet en legetøjsserie i biobaseret plast. Dantoy’s CEO Marck Matthiasen giver i sit oplæg et indblik i,  hvordan man når i mål en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden.

15.00: Debat: Hvordan kommer Danmark i den grønne plastførertrøje? 
Deltagere:

15.30: PAUSE

15.55: Inspirationsoplægs 2: Agilitet førte til hurtig visirproduktion
v/Morten Nors, adm. direktør i Idé-Pro

Da coronavirussen ramte var Idé-Pro yderst hurtige til at stable en imponerende produktion af visirer på benene. I løbet af relativt kort tid er Idé-Pro vokset markant, og det skyldes ikke mindst virksomhedens evne til at være omstillingsparat. Hør Morten Nors, CEO i Idé-Pro, hvordan virksomheden i praksis arbejder med agilitet, energibesparelser og kundefokus for at fastholde produktionen i Danmark.

16.20: Inspirationsoplæg 3: Hvordan 3D-printede støbeforme skaber bæredygtig konkurrenceevne?
v/Lasse G. Staal, CEO i AddiFab og blandt Årets Ejerledere 2020

Danmark har haft nogle af klodens stærkeste sprøjtestøbemiljøer, men branchen er under forandring. Stigende krav om individualisering, koblet med øget fokus på bæredygtig produktion og forbrug, rummer udfordringer og potentialer for danske sprøjtestøbere. Lasse Staal, direktør hos virksomheden AddiFab, fortæller hvordan 3D-printede værktøjer kan øge virksomheders konkurrenceevne ved at forkorte udviklingstid, reducere udviklingsomkostninger og give ny designfrihed. Og så er der en del, der tyder på, at også klimaet vinder ved øget anvendelse af 3D-printede støbeforme.

16.45: PAUSE

17:10: Inspirationsinterview: Succes og vækst de næste 100 år
Interview med Stig Krogh Pedersen, CEO hos Elektro-Isola

Tidligere i år kunne kompositvirksomheden Elektro-Isola A/S fejre sit 100 års jubilæum. Virksomhedens produkter er en afgørende del af maskineriet i blandt andet vindmøller, hospitalsscannere og luft- og rumfartsindustrien. Plastdagens moderator Mikkel Frey får CEO Stig Krogh Pedersen på scenen til et interview om de næste 100 år. Virksomheden har lagt en ambitiøs fremtidsstrategi, hvor der er fokus på ’digitalisering’, ’energieffektivisering’ og ’Zero-Waste’.

17.35: Uddeling af Plastprisen 2021
v/Jury for Plastprisen og Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien

18.00: Afslutning på fagligt program
v/Thomas Drustrup, adm. direktør for Plastindustrien

18.30: Netværksmiddag (kun for medlemmer af Plastindustrien)

Tilmelding:

Tilmelding sker via dette link.
Du modtager efterfølgende en mail, der bekræfter din deltagelse.

Bemærk: Indtil videre vil der kun være åben for tilmelding til den fysiske del af arrangementet, såfremt man er medlem af Plastindustrien.

Evt. afbud til aftenens netværksmiddag skal sendes til pd@plast.dk senest den 13. maj 2021, såfremt man ønsker at få refunderet deltagergebyret.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere