22.11.2018  |  Klima, miljø og energi

PLASTIK OG BÆREDYGTIGE SLEEVES

Indhold fra partner Hvad er dette?

Miljøstyrelsens emballagepulje har finansieret udarbejdelsen af projektet ’Dogmeregler for plastemballage til fødevarer’, som skal vise vejen til, hvordan vi kan skabe en cirkulær økonomi i tråd med den bæredygtige omstilling.

Udfordringen med at få omstillet til genanvendelige emballager påkræver samarbejde om fælles målsætninger for design og genanvendelse. Det er vigtigt at få skabt emballagedesigns, der reducerer antallet af forskellige materialer for at øge genanvendelsesmulighederne. Det handler om fremstilling og forbrug af emballager, som både styrker forretningen og gavner miljøet.

Det er et konsortie bestående af Hatch and Bloom, ARC, Salling Group, GS1, Plus Pack og Dansk Erhverv som står bag lanceringen af de nye dogmeregler. Resultatet er blevet en designguide og dogmeregler for bæredygtige emballager.

Sleeves og genanvendelse
Et centralt formål for designguiden og dogmereglerne er, at bidrage til at løfte genanvendelsesprocenten for plast i Danmark. Den politiske målsætning er, at vi skal op på 50 % inden 2030, og detailhandlen kan opnå konkurrencemæssige og økonomiske fordele, hvis man omstiller sine emballager til høj genanvendelse inden 2024, når EU’s regler om producentansvar for emballager træder i kraft.

Et af grundprincipperne i dogmereglerne er, at plasten der indsamles er så ren som muligt, så muligheden for genanvendelse optimeres. Består emballagen af flere dele, skal disse kunne skilles ad og sorteres, hvilket giver den reneste fraktion til genanvendelse.

Det er her æsker eller sleeves af bæredygtig karton kommer ind i billedet. En del af overvejelserne er nemlig, om ”branding” påvirker genanvendelsesmulighederne negativt, ved at der f.eks. trykkes logo og informationer på plastic emballagen, så der ikke efterlades et rent plastprodukt.

Dogmeregel nr. 6 siger bl.a.: Tilstræb pap- eller papiromslag, der nemt efterlader en ren emballage.

KLS PurePrint kan tilbyde bæredygtige karton sleeves, produceret helt uden skadelige kemikalier og tungmetaller.

Læs mere og se dogmereglerne på http://rethinkplastic.dk/

Mere fra KLS PurePrint A/S

KLS PurePrint A/S

www.kls.dk

  • kls@kls.dk
  • 36 34 29 00
  • Jernholmen 42 A, 2650 Hvidovre

KLS PurePrint har som mål at være verdens grønneste trykkeri. Vi producerer tryksager og emballage, produceret helt uden skadelige kemikalier og tungmetaller.Virksomheden har som et af kun tre selskaber i verden blevet certificeret i henhold til den skrappeste miljøcertificering, Cradle to Cradle certificering. Som det eneste trykkeri i Skandinavien er virksomheden 100% CO2 neutral.Produktet…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere