05.12.2018  |  Klima, miljø og energi

Plastindustrien roser forslag om at ensrette plastindsamling i kommunerne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Plastindustrien glæder sig over, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen nu vil gøre op med kommunernes store metodefrihed, når det handler om at indsamle og sortere husholdningsplast. Det vil være med til at øge den danske plastgenanvendelse

Som en del af udspillet til den kommende plasthandlingsplan foreslår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i dag at indføre fælles ordninger for sortering og indsamling af plastaffald på tværs af kommuner. 

De mange nuværende ordninger af forskellig karakter betyder, at det bl.a. er svært at opnå en tilfredsstillende kvalitet i det indsamlede materiale.

Hos Plastindustrien bliver forslaget meget positivt modtaget, da brancheorganisationen længe har peget på, at det er nødvendigt at ensarte affaldsindsamlingen på tværs af kommunegrænserne for at øge plastgenanvendelsen.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, udtaler:

"Det er en udfordring for den cirkulære økonomi, at de 98 kommuner i dag har mulighed for selv indrette affaldsindsamlingen. I nogle kommuner har forbrugeren mulighed for at sortere forskellige plasttyper, mens det andre steder slet ikke er muligt at sortere plast. Det resulterer nemlig i, at mængderne bliver for forskellige og for små. Derfor er det godt, når Jakob Ellemann-Jensen (V) nu vil fremme en mere ensartet indsamling af husholdningsaffald". 

Han bliver suppleret af Christina Busk, der er miljøpolitisk chef i Plastindustrien: 

"Det duer ikke, at vi i et geografisk lille land som Danmark har alt for meget metodefrihed på det her område, hvis vi for alvor skal have mere cirkulær økonomi. Danske plastvirksomheder vil gerne bruge mere genanvendt plast, og en helt naturlig forudsætning for den udvikling, at der er nok genanvendt materiale til rådighed i en tilpas høj kvalitet. Derfor er det her udspil umiddelbart et skridt i den rigtige retning, og nu glæder vi os til at nærstudere detaljerne".

Plastindustrien lancerede i foråret – i regi af Forum for cirkulær plastemballage – et konkret bud på, hvordan kommunerne med fordel kan indrette sorteringen af plastaffald fra husholdningerne: https://plast.dk/vi-vil-oege-kvaliteten-i-genanvendelsen-af-plastemballage-fra-husholdninger/.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere