29.11.2019  |  Strategi & ledelse

Indspark: PODCAST: Future Fit - et kritisk eftersyn

Future Fit gør op med de helt vilkårlige og individuelle bæredygtige mål og baselines, som virksomhederne opstiller ud fra egne præmisser. I stedet for vil Future Fit indføre nye metodikker. Jeg giver Future Fit et kritisk eftersyn.

Erhvervsminister Simon Kollerup har igangsat en undersøgelse og offentlig høringsrunde om den nuværende CSR praksis og tilhørende rapportering. Det er der god grund til – for en generel udtalt kritik er, at virksomhedernes samfundsansvarlige indsatser og rapporteringer er helt vilkårlige og usammenlignelige.

Et nyt bud på fremtidens CSR-praksis kommer fra den UK baseret non-profit organisation, Future Fit Foundation. Future Fit tilbyder et værktøj til virksomheder og investorer, der ønsker at benchmarke sig mod, og rapportere på de såkaldte ni planetariske grænser.

Grundlæggende er Future Fit konceptet et forsøg på at tranformere den nuværende CSR praksis og rapporteringslogik. Future Fit gør op med de helt vilkårlige og individuelle bæredygtige mål og baselines, som virksomhederne opstiller ud fra egne præmisser. I stedet for vil Future Fit indføre nye metodikker, hvor den bedst tilgængelige videnskab danner rammen for, hvor bæredygtig en virksomhed kan påstå den er.

Jeg giver Future Fit et kritisk eftersyn sammen lektor Martin Marchman Andersen (DTU/KU). Han uddannet filosof og arbejder med bæredygtighed. Med mig har jeg Ph.d. i filosofi og nuværende CSR ansvarlig i biotekvirksomheden Gubra, Claus Strue Frederiksen.

https://www.spreaker.com/episode/20285468

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mere fra Joachim

Joachim Kattrup

SUSTAINABLE FINANCE RESEARCHER

Sustainable Finance Researcher Mellemfolkeligt Samvirke -  Action Aid Danmark

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere