24.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Psykologi og Bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kan du sælge flere varer hvis dine produkter er bæredygtige? Kan du tiltrække flere medarbejdere hvis din virksomhed er bæredygtig? Hør interviewet med Simon Elsborg, den første og eneste i Danmark som har en ph.d. i "bæredygtighedspsykologi".

Er der noget Steffen Max Høgh brænder for, så er det at vise, at virksomheder godt kan tjene penge på bæredygtighed, og at den grønne omstilling er fremtiden. Sammen med Simon Elsborg fra Psykologisk Institut i Aarhus, gennemgår han i denne podcast løsninger og muligheder.

De fleste af os er godt klar over, at vi står på en brændende platform, og at vi er nødt til at gøre noget, hvis vi skal have en jordklode at leve på. Men tankerne om fremtidens klima får en del af os til enten at blive opgivende og tænke: ”Vi kan ikke klare denne udfordring, så jeg gør som jeg plejer”. Og det får andre til at tænke: ”Du skal ikke fucke med min bilkørsel eller mit røde kød”.

Men hvad er det der får folk helt op i det røde felt, når man foreslår dem at køre mindre i bil eller spise mindre kød? Forklaringen ligger i psykologien. Man rammer nemlig folk lige midt i deres ret til at bestemme over sig selv.

Så hvordan bruger vi psykologi til at få vendt menneskers holdning og se den grønne omstilling som en mulighed og ikke som en indskrænkning af deres ret til at bestemme over sig selv? Det handler om at skabe noget, der giver mening. For vi mennesker har brug for at føle os meningsfulde.

Flere og flere synes, at miljø, klima og bæredygtighed er vigtigt. Og det er netop virksomhedernes store chance for at koble deres grønne profil til det, vi har brug for. At vi kan se meningen med en bæredygtig fremtid.

Hvis virksomheder har en bæredygtig profil og samtidig sælger noget, der giver mening for mennesker, er vi mere tilbøjelige til at købe deres produkter eller arbejde der.

Lyt til denne spændende episode, hvor vi også taler om Greta Thunberg, Donald Trump,  Greenwashing – og så får du svaret på, om vi mennesker bliver mere lykkelige af at forbruge fire gange så meget som vi bør.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere