21.09.2015  |  Samfund

Postejkæmpe går i flæsket på madspild

Danskernes foretrukne leverpostejsproducent, Stryhns, har omlagt produktionen til at mindske madspild og CO2-udslip. Det mærkes nu på pengepungen.

Danskernes foretrukne leverpostej fra producenten Stryhns har gjort en række tiltag for at blive både grønnere og mindske madspild. Det skriver Finans.dk.

Selskabet har således lanceret fem punkter, der skal gøre produktionen mere bæredygtig – uden at produkterne bliver dyrere.

Læs også: Dansk madspilds-reduktion vækker opsigt i USA

”Det største af dem er Spild Projektet, som er startet på den store fabrik i Graasten, og som skal reducere madspildet gennem produktionen. Førhen var det lidt tilfældigt, hvor længe råvarerne blev drænet. Men dræner man for længe, løber der for meget mad ud i kloakken”, siger adm. direktør i Stryhn, sKristian Kornerup Jensen. Han forklarer, at der derfor er faste standarder for, hvor lang tid råvarerne skal drænes i dag.

Det er ikke kun på klimakontoen at tiltagene kan mærkes:

”Vi har også sparet en hulens bunke penge på at reducere spildet - og så har det også været godt for miljøet”, siger Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns fabrikker er tilmed gået i gang med at sortere og genanvende affald, samt gået fra olie til naturgas. De tiltag har hjulpet til at Stryhnsallerede  kan sælge CO2-kvoter og derved spare penge.

Læs også: Ny emballage skal mindske madspild

Det sidste projekt for Stryhns har handlet om vandudledning. For fødevareproduktion kræver meget vand, og her har koncernen forsøgt sig med rensning af vandudledning. Det har dog været et fordyrende element, forklarer direktøren.

Alligevel understreger han, at de mange store projekter er økonomisk besparende.  

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere