16.10.2012  |  Kommunikation

Prisuddeling sætter spot på humanitære CSR-projekter

Vand- og madprisen WAF Award afholdes den 8. november på Københavns Rådhus, ved et arrangementet, som bliver sendt på landsdækkende TV. Grundlæggeren af prisen vil gerne integrere flere virksomheder i projektet, men savner opbakning fra erhvervslivet.

WAF Award, også kendt som The Humanitarian Water and Food Award, er en international pris, som har eksisteret siden 2008. Prisen er relativt ukendt for de fleste, men det vil grundlæggeren Tina Lindgreen nu ændre på. Derfor arbejder hun på skabe en stærkere profil frem mod uddelingen, som finder sted 8. november på Københavns Rådhus.

Hvad fik dig til at starte arbejdet med prisen?
Det var min erkendelse af og ønske om at skabe noget meningsfuldt. At hjælpe med til, at alle mennesker får adgang til rent vand og sund mad, virkede også dengang som et meningsfuldt område at beskæftige sig med. Så jeg gik i gang med at samle et team og formulere vores mission. Mange er enige, og på et tidspunkt får vi også flere virksomheder til at se de enorme forretningsmuligheder. Det burde jo være indlysende, men der skal skubbes lidt på.

Om WAF Award

  • WAF Award er en humanitær vand- og madpris, kommunikationsplatform og CSR-mulighed.
  • WAF belønner de mest bæredygtige og innovative vand- og madinitiativer, man kan finde globalt. De skal skabe resultater, der batter i virkeligheden.
  • WAF koordinerer Shared Value-partnerskaber mellem prisvinderne, virksomheder og forskningsinstitutioner for at skalere initiativerne op og opnå større udbredelse.
  • WAF's hold af frivillige består af højtuddannede akademikere og professionelle folk fra Uganda, Sierra Leone, Sydafrika, Malaysia, Kina, Serbien, Kroatien, Danmark, Sverige, England og Indien, hvor størstedelen kender den globale vand- og madudfordring indefra.

Kan du nævne et par eksempler på projekter, I har bidraget til?
Den socialøkonomiske virksomhed, Permaculture Research Institute, PRI, modtog prisen i 2010 for sin måde at omdanne ufrugtbar jord til frugtbar. WAF har udover prisen på 75.000 kr. hjulpet med at tilføre yderligere kompetence og materiel til projekter. 'Greening the desert' i Jordan er et eksempel på, hvordan PRI kan forvandle ørken til landbrugsjord. Et tilsvarende projekt er under projektering i Yemen. Til dette søges stadig partnere, som kan bidrage med landbrugsmaskiner og transport.  Interesserede skal endelig ikke holde sig tilbage.

Har WAF Award skabt opmærksomhed om projekterne?
I år har vi fået tilsagn fra en landsdækkende TV-station om at dække begivenheden. Det betyder forhåbenligt, at både vores vinder og de øvrige fire finalister får masser af opmærksomhed, så de kan knytte kontakter og få deres ideer og projekter udbredt flere steder. Udover de fem finalister har vi næsten 100 yderligere projekter i vores database, som vi kan bringe i spil over for interesserede samarbejdspartnere. 

Hvordan er det gået for de tidligere?
Alle finalister fra 2010 kører endnu. PRI under opbygning i Yemen i samarbejde med WAF. Solvatten har opnået stor udbredelse. Og IKO Toilet har vundet flere internationale priser og udvider deres aktiviteter i Afrika. Sadhana Forest har vundet øget anderkendelse alene qua sin 3. plads. Hunger Project ekspanderer også.

Hvordan får I kontakt med sponsorvirksomheder?
Vi får kontakt gennem vores personlige netværk, til konferencer, receptioner m.m. og gennem direkte kontakt til virksomheder. Vi kontakter primært virksomheder, hvor vi kan se, der er et strategisk 'fit' mellem vores vision og mission og deres forretningsstrategi. Virksomheder, der arbejder med vand og mad, eller har et stort forbrug af vand i produktionen. Det kan også være virksomheder, som mener, det er vigtigt, at alle har vand og mad og et bæredygtigt miljø for at vi fortsat kan være her og trives. En af vores sponsorer er indiske TATA.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er vanskeligt at finde samarbejdspartnere, som vil sponsorere økonomiske midler til belønning af de fantastiske løsninger og til driften af et mindre WAF-sekretariat. Vi kunne godt ønske os, at flere var mere rundhåndede eller kunne se de store forretningsmæssige muligheder, der ligger i at opdyrke bedre vand- og madløsninger til dem, der trænger.

Læs mere om WAF Award her.

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere