Event

Produktstandarder i indkøb - temagruppemøde

Forum for Bæredygtige Indkøb

www.ansvarligeindkob.dk

  • ansvarligeindkob@mst.dk
  • 72544000
  • Sekretariat for Grønne Indkøb v/Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, DK5000 Odense C
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 10.03.2021
Start tidspunkt: 12.30
Sted: Webinar
Tilmeld  

Kom med til opstart af årets første temagruppe, 'Produktstandarder i indkøb'. 3 timers webinar og oplæg vedr. Produktstandarder og hvordan vi kan hjælpe til at de bedre bruges i indkøb.

Formålet med temagruppens arbejde er at skabe et overblik over hvilke forskellige bæredygtige standarder og miljømærker, der kan være relevante at se på inden for forskellige produktområder. Det er tanken, at arbejdet skal ende med et opslagsværk eller en guide, der vil kunne bruges af både offentlige og private indkøbere. Vi er inspireret af Københavns Kommune, der har lavet en tilsvarende guide. I temagruppen vil vi arbejde på at lave en udvidet udgave, hvor der tilføjes standarder samt andre produktområder. Derudover forventes flere miljømærker at blive inddraget, siger Michael Terkelsen, udbudsjurist og CSR- og bæredygtighedskonsulent hos SKI.

Michael Terkelsen vil sammen med Jakob Zeuthen, der er miljøpolitisk chef hos Dansk Erhverv og næstformand for Forum for Bæredygtige Indkøb, være temagruppens tovholdere.

– Hvilke produktområder vi vil arbejde med, skal temagruppen være med til at identificere, men det vil give mening at gå efter områder, hvor der både er en vis indkøbsvolumen og miljøpåvirkning. Tekstilområdet er et godt eksempel, hvor der i dag er flere mærker at gå efter som for eksempel Svanen, Blomsten, GOTS, Oeko-Tex og FSC. Men for at kunne stille de rigtige krav, skal man vide, hvad mærkerne fokuserer på, og man skal have et overblik over, hvilke varer der findes på markedet. Det vil den nye guide kunne bidrage med, siger Jakob Zeuthen.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere