10.02.2015  |  Kommunikation

Rambøll kåret som årets grønne indkøber

Miljømærkning Danmark har kåret Rambøll som årets medlem 2014 i ’Netværk for Miljømærket indkøb’.

Om ’Netværk for Miljømærket indkøb’

Netværkets grundidé er at gøre professionelle indkøb til en stærk drivkraft mod et bæredygtigt samfund.

Målet er at gøre det nemmere for virksomheder at forbedre deres miljørigtige indkøb, synliggøre medlemmernes miljøindsats og øge efterspørgslen efter Svane- og EU-Blomst-mærkede produkter og services.

Titlen som årets grønne indkøber 2014 tilfalder konsulentfirmaet Rambøll, fordi virksomheden har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen efter miljømærkede varer og services, blandt andet ved at stille krav om miljømærkning til underleverandører.

Læs også: Titlen som årets grønne indkøber 2013 tilfalder Nykredit

I indkøbernetværket er Rambøll repræsenteret ved indkøber Helene Byskov Christiansen, som har været aktiv deltager i netværket, siden det blev stiftet i 2012.

”Som rådgiver på miljøområdet har Rambøll en målsætning om, at virksomhedens egne indkøb skal være miljøvenlige. Derfor betyder det også meget, at vi er blevet anerkendt af Miljømærkning Danmark som en virksomhed, der er med til at sætte miljø på dagsordenen og arbejder aktivt for at begrænse miljøbelastningen ved at stille krav til leverandørerne i indkøbsprocessen”, siger Helene Byskov Christiansen og tilføjer:

”Vi har visioner om at bruge netværket internationalt i det omfang, vi kan. Vi arbejder på at få større gennemsigtighed i alle vores markeder, og der er helt sikkert interesse for at købe miljøvenligt rundt omkring i vores organisation. Det er en kæmpe fordel, at Miljømærkning Danmark har et stærkt fællesskab med vores nordiske broderlande, og det kommer vi helt sikkert til at trække på i de kommende år”.

’Netværk for Miljømærket indkøb’ er initieret og faciliteres af Miljømærkning Danmark, hvor direktør Martin Fabiansen mener, at Rambøll har været stærkt medvirkende til at øge efterspørgslen på miljømærkede produkter.

Læs også: Rambøll køber stor amerikansk miljørådgiver

”Andelen af virksomhedens (Rambølls, red.) egne miljømærkede indkøb er steget betragteligt over de seneste år, både når det gælder kontorartikler og tryksager, men også serviceydelser som rengøring og hotelophold. Ved at stille krav til miljøhensyn hos sine underleverandører, spiller Rambøll en meget aktiv og vigtig rolle i forhold til at skubbe markedet i en mere miljøvenlig retning. Det gør det enklere for Rambøll at nå egne miljømål”, siger Martin Fabiansen.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere