22.03.2021  |  Medarbejder

Ryk naturen indenfor – til glæde for medarbejderne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi er på flere måder rykket tættere på naturen det seneste år. Og her kan du med fordel lære en ny trend at kende: Biophilic design. Når du integrerer planter og elementer fra naturen i bygninger, gør du nemlig medarbejderne gladere og mere effektive.

Det seneste år har vi med en forbløffende intensitet skiftet kontorgangene ud med gåture i parker og om søer. Det har ført et fornyet fokus på naturen med sig, hvilket flytter vores opmærksomhed og ansvarlighed til miljøet omkring os. En ændring man under genåbningen kan tage ved lære af. 

For mens tal i en årlig ESG-rapport kan synes fjerne for den enkelte medarbejder, så påvirker træer og planter både vores mentalitet og engagement. Det er en nøgle, der er værd at tage i brug, når vi skal have medarbejdere og forbrugere med på den grønne bundlinje.

”Ud over ​​indendørs planter og grønne områder kan arkitektoniske træk og endda gulve, fittings og designtilbehør også bidrage til et biophilic design, der skaber en følelse af at være i ét med naturen og den store verden. Det har vi brug for, hvis vi fremover fortsat vil engagere medarbejdere og forbrugere,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark.

90 procent af tiden er vi indenfor
Biophillic design bygger på teorien om, at mennesket som udganspunkt er forbundet med naturen. Det er en iboende tendens, vi automatisk bliver tiltrukket mod, men som vi gennem evolutionen og med tiden har bevæget os væk fra, så vi i dag befinder os indendørs 90 procent af tiden – og dermed har risiko for at miste en medfødt og vigtig forbindelse. 

Forskning viser, at vores medfødte forbindelse til naturen har stor effekt på vores sundhed, produktivitet og velvære. Studier fra arbejdspladser har desuden vist at fysiske og mentale forbedringer stiger med medarbejdernes eksponering af natur og biophilic design i bygninger. 

Små ændringer med stor effekt
Biophilic design kan integreres på mange niveauer. Det kan være store plantevægge, men også indtænke naturligt lys fra vinduer i arkitekturen, eller gulve der er baseret på naturens egne materialer og pigmenteret af naturlige farver, hvilket tilfører lysreflektionen i rummet kvalitet. 

”Selv om det unægtelig ikke er det samme som direkte udsigt over et englandskab, så kan omhyggeligt kurateret kunst, der skildrer natur, stadig fremkalde en lignende følelse af ro – på samme måde som immitering af trægulve kan efterligne den rigtige ting og bidrage til et bedre arbejdsmiljø,” siger Christian Iversen. 

Læs mere om Forbos løsninger til biohilic design her.

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere