Event

Sådan håndterer fonde og NGOer deres klimaaftryk

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 24.06.2021
Start tidspunkt: 08:30
Sted: Online / Overgaden oven vandet 10
Tilmeld  

Hør om det konkrete arbejde med klimapolitik og omstilling i Folkekirkens Nødhjælp og Investeringsfonden for Udviklingslande der netop har lanceret deres første Sustainability and Impact 2020 rapport.

Mange danske virksomheder har udarbejdet ambitiøse klimapolitikker og beregner klimaaftryk, men også andre organisationer som blandt andet Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og Folkekirkens Nødhjælp er igang.

Bevidsthed, politikker, målsætninger og beregning af klimaaftryk er blandt de første skridt mod at mindske CO2-udledninger. Det er afgørende for den grønne omstilling og for at nå målsætningerne i Paris-aftalen, samt opfylde Verdensmål 13 om klimaindsats.

Vær med online d. 24. juni kl. 8.30-10.00, når Dansk Initiativ for Etisk Handel sammen med IFU og Folkekirkens Nødhjælp dykker ned i læringsprocesserne bag den måde de arbejder med beregning af klimaaftryk samt beslutningen om at mindske CO2-udledninger.

Rikke Carlsen, Sustainability Director, og Mikkel Kallesøe, Vice President, Sustainability and Impact, fra IFU vil fortælle om den rejse, fonden har været på, i kortlægningen af deres investeringers impact i udviklingslande. Resultatet er samlet i den første opgørelse over den samlede GHG udledning fra IFUs investeringsportefølje. Dette overblik gør, at IFU nu kan følge udviklingen i klimaaftrykket på tværs af deres investeringsportefølje. Målet er en samlet netto-udledning på 0 i 2050. Læs mere her.

Mattias Söderberg, Chefrådgiver, fra Folkekirkens Nødhjælp vil fortælle om, hvordan deres klimapolitik er baseret på internt ejerskab og engagement i organisationen. Da beslutningen om at blive grøn er en stor opgave, behøver man ikke nødvendigvis have alle svar fra starten, men ambitionen til læring og udvikling er vigtig. Læs mere her.

 

Morgenbriefingen er gratis og åben for alle, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Spørgsmål vedrørende arrangementet kan sendes til Malene Skensved, mas@dieh.dk.

 

Program:
8.30-8.40:
 Velkomst v/ Sarah Dieckmann, projektleder, Dansk Initiativ for Etisk Handel

8.40-9.00: Case 1: Investeringsfonden for Udviklingslande v/ Rikke Carlsen, Sustainability Director, og Mikkel Kallesøe, Vice President, Sustainability and Impact

9.00-9.05: Spørgsmål

9.05-9.25: Case 2: Folkekirkens Nødhjælp v/ Mattias Söderberg, Chefrådgiver

9.25-9.50: Spørgsmål og debat

9.50-10.00: Tak for i dag

 

Tilmeld dig webinaret her.

 

Morgenbriefingen er åben for alle og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til kontakte Malene Autencio Skensved, mas@dieh.dk.

 

PRAKTISK INFORMATION

Dato: 24. juni
Tid: 8.30-10
Sted: Online

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere