08.11.2016  |  Strategi & ledelse

SØV’erne sidder med nøglerne til SDG’erne

Indhold fra partner Hvad er dette?

De socialøkonomiske virksomheder bør have en central placering i opfyldelsen af FN’s verdensmål, siger stiftende partner i CSR LINK. På en konference d. 26/1 stiller CSR LINK skarpt på socialøkonomiske partnerskaber som del af virksomhedernes CSR-indsats

Med FN’s vedtagelse af Verdensmålene for en bæredygtig fremtid, SDG’erne, i 2015 har de socialøkonomiske virksomheder - SØV’erne - fået det rygstød, de længe havde ventet på. For SDG’erne kalder på omstilling og nyskabelse, og som en voksende dimension i erhvervslivet sidder SØV’erne med forandringsnøglerne. Det bør virksomhederne udnytte i højere grad, lyder opfordringen fra Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK.

Læs mere og tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1664

”Som SØV har du lidt af det hele, og det bedste fra alle verdener,” fortæller Jens Prebensen og uddyber: ”Som virksomhed, der opererer på markedsvilkår og er konkurrenceorienteret, kan de private virksomheder spejle sig selv i dig. Som non-profit organisation agerer du på lige fod med NGO’er og taler samme sprog som dem. Og som virksomhed, der definerer sig selv i forhold til sociale formål, har du let ved at klikke ind med den offentlige sektor.”

Det er lige præcis de egenskaber, der for Jens Prebensen giver SØV’erne en særlig rolle i den bæredygtige omstilling, og som gør det muligt for dem at virke som katalysator for virksomhedernes arbejde med SDG’erne. På konferencen Responsible Entrepreneurs, som CSR LINK afholder for anden gang i 2017, belyses omfanget og mulighederne heri gennem gæstetaler, seminarer og en række konkrete cases på partnerskaber mellem SØV’er og ordinære virksomheder.

Gevinst på flere hylder
Jens Prebensen peger på, at virksomheder, der indgår i partnerskab med en SØV, får gevinst på flere hylder i forhold til SDG’erne: ”Vil du som virksomhed gerne markere dig som aktiv på Verdensmålene, giver det en ekstra styrke at samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed, for ikke alene arbejder de med mange af målene som del af deres hverdag, et partnerskab med dem er i sig selv med til at opfylde et af målene, nemlig nr. 17, som handler om at skabe forandring gennem partnerskaber.”

Responsible Entrepreneurs sigter mod at inspirere og motivere flere virksomheder til indgå i samarbejde med SØV’er, og med solide virksomhedscases som TDC, IKEA og Roskilde Festival på den ene side og på den anden SØV’erne Grennessminde, Kaffefair og Send Flere Krydderier er der rig mulighed for at trække på stærke erfaringer og indsigt, som er nyttig for alle med interesse for CSR. Derfor håber CSR LINK på et bredt fremmøde fra nøgleaktører og centrale spillere.

”Med valget af emne og sammensætningen af programmet vil vi gerne tiltrække mange af dem, der virkelig kan gøre en forskel i forhold til SØV’ernes rolle frem mod opfyldelsen af Verdensmålene, og som har en ægte interesse i at indgå i partnerskab med dem på den ene eller anden måde,” slår Jens Prebensen fast og sætter selv den primære målgruppe til at være erhvervsledere, CSR-ansatte og -eksperter og politikere såvel som ansatte i offentlige virksomheder og jobcentre – for ikke at glemme SØV’erne selv. Og alle er selvfølgelig velkomne, bemærker han.

Måske den første SØV?
Konferencen finder igen i år sted på Kofoeds Skole, og det er en lokalitet, som CSR LINK er stolt over at kunne trække på.

”Kofoeds Skole er velvalgt som ramme for Responsible Entrepreneurs, fordi den altid er gået foran på den sociale dagsorden, og skolens betydning for de socialt udsatte i Danmark kan kun underdrives. Oveni indgår skolen selv i partnerskaber med private erhvervsvirksomheder, som vil gøre en forskel for skolens elever, de socialt udsatte. Så vi er rigtig glade for, at vi igen i år kan samarbejde med dem om konferencen,” siger Jens Prebensen og skynder sig at tilføje: ”Ja, måske skolen endda er en af de første SØV’er i Danmark.”

På Responsible Entrepreneurs kan du bl.a. høre og møde:

  • Robert Olsen, forstander, Kofoeds Skole
  • Jon Kiellberg, direktør, Re cph
  • Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør, Vordingborg Kommune, og landsformand, Socialchefforeningen
  • Jesper Oldenburg, Vice President, TDC
  • Asta Zacho, HR specialist, IKEA
  • Hans Christian Nielsen, Head of Division, People and Administration, Roskilde Festival
  • Hanne Danielsen, adm. dir., Grennessminde
  • Charlotte Kragh, afdelingsleder, Kaffe Fair
  • Mirka Mozer, direktør, Send Flere Krydderier
  • Line Barfod, Advokat, Advokaterne Foldschack & Forchhammer, og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

Derudover byder konferencen på seminarer med I Tråd Med Verden, Kooperationen, Specialisterne og Matematikcenter. Her vil der ligeledes være masser af gode cases på værdiskabende partnerskaber mellem ordinære virksomheder og SØV’er.

Læs artiklerne fra sidste års konference her: http://www.csr-link.dk/?page_id=830

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere