27.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Søren Gade tror ikke på finanslovsforslag

Direktøren i Landbrug & Fødevarer kritiserer regeringens finanslovsforslag om 800 millioner til grøn omstilling.

I dagens finanslovsforslag fremgår det, at regeringen vil afsætte 800 millioner frem til 2017 til at fremme den grønne omstilling. Men ifølge direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade er det blot en omfordeling af pengene, og ikke et reelt økonomisk bidrag til miljø og klima. 

Læs også: Søren Gade vil have bæredygtig sojaproduktion

”Det er uhensigtsmæssigt, at man samtidig skærer omtrent det samme beløb i landdistriktsmidlerne, som jo også i dag er rettet til grøn omstilling og miljøteknologi mv. Der er derfor reelt ikke tale om en stigning i midlerne, men en næsten uændret nettoeffekt. Man flytter bare rundt på pengene”, siger Søren Gade.

Landbrug & Fødevarer vurderer, at dansk landbrug har reduceret udledningen af CO2 med 23 procent siden 1990. Men i går kunne Dagbladet Information fortælle, at nye tal fra Energistyrelsen viste, at der kun er tale om 14 procent. Alligevel mener Søren Gade, at der i højere grad bør satses på vækstforslag i finansloven. Han mener, at der sagtens kan være miljøfordele ved at fokusere på væksttiltag. 

Læs også: Regeringsforslag gavner vinduesproducenter

Generelt har Landbrug & Fødevarer ikke lagt særligt vægt på miljøet i den seneste tid. For organisationen er det vigtigt, at råvaregrundlaget i landbruget bliver øget for at maksimere eksporten. Så kommer miljøet i anden række. Det kan blandt andet skyldes, at organisationen ifølge Information mener, at Danmark stadig har det laveste klimaaftryk pr. produceret fødevare. Derfor betyder de lave tal i undersøgelsen fra Energistyrelsen ikke det store. 

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere