13.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Saint-Gobain ruster op på bæredygtig rådgivning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtigt byggeri kræver tætte samarbejder og samlede pakker – fremfor fokus på det enkelte produkt. Nogle gange kommer bæredygtighed og indeklima for sent i spil, og netop derfor er er partnerskaber og samarbejder helt fra den spæde begyndelse, hvor et byggeri kun eksisterer på tegnebrættet, meget vigtig,” siger Per Stabell Monby.

Han er oprindeligt uddannet blikkenslager og VVS-montør. Siden supplerede han håndværker-uddannelsen med flere boglige uddannelser; merkonom, en MBA på handelshøjskolen og en Master i miljøledelse (Master of Environmental Management) på DTU. Det førte til ansættelse hos Alectia, hvor Per Stabell Monby bl.a. var markeds- og udviklingschef og fungerede som bæredygtighedsspecialist – samtidigt med, at hans passion for at udvikle hele byggeriets værdikæde i en bæredygtig retning voksede støt dag for dag. I 2015 blev han ansat hos COWI, hvor han bl.a. var sektionsleder og projektdirektør med speciale i indeklima- og bæredygtighedsydelser og fik ansvaret for COWIs Green Building to-go-market strategi for Skandinavien. Derefter var det et oplagt karrieremæssige spring videre til stillingen som Business Director med ansvar for en målrettet indsats mod bl.a. bygherrer og arkitekter - og ikke mindst udviklingen af Saint-Gobain Denmarks bæredygtighedsprofil:

”Bæredygtighed betaler sig på den lange bane både for bygningens økonomi, for miljøet og af hensyn til vores fremtidige generationer. De unge kræver faktisk allerede i dag mere bæredygtighed i ejendomme, så sammenholdt med indeklimaforbedringen og energibesparelsen på den bæredygtige bygning, er en bæredygtig tilgang typisk en rigtigt god forretning for bygherren,” fortæller Per Stabell Monby.

Produktion med grøn energi

Saint-Gobains dagsorden på klima- og miljøfronten er i forvejen noget, man til dagligt beskæftiger sig med i koncernens danske fabrikker – både i forhold til at udlede så lidt CO2 som muligt, anvende grøn elektricitet, genanvende materialer og producere materialer, der bidrager til mere energieffektive bygninger. Fra årsskiftet 2017/18 overgik fabrikkerne i Danmark, sammen med Nordiske søsterselskaber, til 100 procent grøn elektricitet, svarende til 40.000 returfly fra KBH til New York i sparet CO2-udslip for regionen pr. år. Og det er den dagsorden, Per Stabell Monby skal være med til at sætte turbo under på salgssiden – med udvikling af bæredygtigt byggeri med et godt indeklima som kernen i strategien:

”Per Stabell Monby er et etableret og respekteret navn, når det gælder rådgivning og viden om bæredygtigt byggeri. Det er et mange-facetteret og komplekst emne, og det kræver en ildsjæl med sans for både detaljen i det enkelte byggeri og de samfundsmæssige konsekvenser. Hans talent for både at italesætte og udvikle bæredygtighedsydelser gør ham til den perfekte kandidat til at videreudvikle Saint-Gobains bæredygtighedsstrategi på salgssiden. Vi glæder os til at få ham med om bord,” siger Klavs Eske, Chief Commercial Officer hos Saint-Gobain Denmark A/S.

Bæredygtighed i hjertet af virksomheden

Den globale opvarmning og nyeste forskning sætter streg under vigtigheden af at fortsætte og intensivere indsatsen på bæredygtigheds-fronten. Saint-Gobain-koncernens topledelse i Paris har med hele Saint-Gobain koncernens CEO og bestyrelsesformand, Pierre-André de Chalendar, i spidsen et erklæret mål om at arbejde på at finde løsninger til at reducere industriens aftryk på klodens klima og miljø. Pierre-André de Chalendar har blandt andet skrevet bogen ”Vores kamp for klimaet” i 2016 og på hans LinkedIn profil udtaler han bl.a.:

”Byggeindustrien står for omkring 35 procent af udslippet af drivhusgasser i Europa, så vi er bestemt i frontlinjen og der er kun én mulighed; vi er nødt til at engagere os fuldt ud i kampen for vores fremtid. Det engagement skal placeres i hjertet af vores virksomhed … Det er ikke bare tomme ord. Det er noget vi tror på som virksomhed og som borgere. Det er er en position, jeg forsvarer hvor som helst mine pligter tillader det. Virksomheder, der ignorerer dette kollektive ansvar, sætter deres økonomiske fremtid over styr.”

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere