07.08.2014  |  Klima, miljø og energi

Salget af elbiler vokser

Elbilsalget er vokset siden 2013. Sammenlignes der med samme periode sidste år, er der tale om en firedobling af salget.

Der er kommet flere elbiler på vejene i 2014, skriver danskenergi.dk.

Tal fra De Danske Bilimportørers statistik viser, at der siden starten af 2014 og frem til udgangen af juli måned er blevet indregistreret 670 nye elbiler. Dette tal er højere end tallet for hele 2013, hvor der blev solgt 511 elbiler. Der er tale om en firedobling af salget, hvis der sammenlignes med samme tidspunkt sidste år.

Læs også: Nu får elbiler ladestandere langs motorvejen

”"Vi ser for alvor, at danskernes interesse for elbiler begynder at tage til. Årsagerne skal findes i, at vi i dag har en bredere vifte af modeller på markedet, som Tesla Model S, BMW i3, Volkswagen E-up Renault Zoe og Nissan Leaf. Desuden ser vi, at større flådeejere som AVIS samt Aarhus og Københavns Kommuner satser stort på elbiler i deres bilflåder, fordi elbilen passer godt ind deres kørselsbehov. Det anser vi som positive skridt for den videre udvikling i markedet"”, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, til Dansk Energi.

Salget af elbiler har de seneste år ligget stabilt på omkring 500 biler, et tal der er steget i 2014. Alligevel er en kommende stigning i salget truet af den planlagte afskaffelse af elbilernes afgiftsfritagelse i 2015. Et tiltag som elbilbranchen frygter vil påvirke væksten af elbiler og udviklingsmulighederne for en grøn transport.

Læs også: Godstog og elbiler samarbejder for miljøet

”"For os handler det om at gå forrest i den grønne omstilling af transportsektoren. Der er i vores øjne store gevinster at hente for Danmark i forhold til at udvikle teknologi og nye forretningsmodeller. Derudover ligger det nærmest i kortene, at regeringens store satsning på vindenergi til dels skal udnyttes til el i transporten. Derfor sætter vi vores lid til, at man når et politisk flertal om en forlængelse af afgiftsfritagelsen for elbiler i efterårets finanslovsforhandlinger”", siger Lærke Flader til Dansk Energi og fortsætter:

”"Hvis regeringen virkelig vil sætte handling bag den grønne omstilling, så bør den forlænge afgiftsfritagelsen, indtil regeringens store bebudede reform af registreringsafgiften er endelig på plads”".

- SSM

Tags: Klima, El

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere