04.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Schenker sænker CO2-udledningen

Transportfirmaet DB Schenker har investeret i både nyt materiel og øget brug af jernbane. Sammenlagt kan det mindske virksomhedens CO2-udslip med op til 60 procent.

”At flytte gods med mindst mulig miljøbelastning er en hjørnesten i vores strategi,”

Sådan siger adm. direktør i DB Schenker, Henrik Dam Larsen, om den investering, det store transportfirma har foretaget i dels nyt materiel til vejgodstransporten og dels et øget brug af gods på jernbane, der skal medvirke til kraftigt at reducere virksomhedens CO2-fodaftryk.

Læs også: Ny rapport: CO2-reduktion i transporten er ikke så dyr endda

Schenker har således smidt et ikke nærmere defineret millionbeløb efter en stribe nye såkaldte veksellad, der med en længde på små otte meter er længere end de oprindelige og ydermere kan fungere som dobbeltdæk. Kombineret med banegodsstrategien kan det mindske Schenkers udledning af kuldioxid med op til 60 procent.

”Vi kører derfor med mere gods ad gangen, og er dermed mere effektive og mere miljørigtige. Brugen af de nye lad hjælper både os og vores kunder med at nå vores miljømålsætninger”, siger kvalitets- og miljøchef i DB Schenker, Frank Heide.

Derudover sikrer Schenkers store netværk, at man kan køre færre kilometre, fordi bilerne kører mere direkte, hvilket sparer 130 kørte kilometre i gennemsnit pr. sending mellem Danmark og Tyskland, og mindsker dermed miljøbelastningen.

Læs også: Norden: Mere fokus på CO2 fra transport

”Vi kører dagligt til og fra alle destinationer i Europa – der køres 24/7 – bilerne er konstant i bevægelse. Ved hvert hub spares der rigtig meget tid ved bytning, hvorfor varerne er hurtigere fremme. Chaufføren får bare et nyt lad på og er på farten igen med det samme”, slutter Henrik Dam Larsen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere