Event

Selskabsgørelse af kommunale aktiviteter på affaldsområdet

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 13.06.2022
Start tidspunkt: 09.30
Sted: DAKOFA, Vesterbrogade 149, 1620 København V
Tilmeld  

På dette kursus bliver du klædt på, så du ved, hvad der lægges op til af nye rammer for selskabsgørelse af kommunale/fælleskommunale aktiviteter samt få et indblik i, hvordan man forbereder og gennemfører en selskabsgørelse.

Der vil i fremtiden gælde helt andre rammer for kommunale/fælleskommunale aktiviteter, end vi har været vant til. Ikke mindst kravene vedrørende selskabsgørelse af kommunalt/fælleskommunalt ejede anlæg, vil ændre fundamentalt på den nuværende organisering af affaldsområdet. Ændringerne sker ikke mindst som følge af ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi” fra juni 2020, hvoraf det blandt andet fremgår, at ”eksisterende kommunale anlæg til behandling og sortering af genanvendeligt husholdningsaffald kan i en overgangsperiode fortsat ejes af kommuner, men skal selskabsgøres for at sikre økonomisk gennemsigtighed om selskabernes aktiviteter og adskillelse af kommunale myndigheds- og driftsopgaver. Kommunerne vil derudover ikke have mulighed for at investere i nye kommunale genanvendelsesanlæg.”

Der kan dog gives dispensation fra forbuddet mod at investere eller reinvestere i kommunale anlæg for enkelte fraktioner, såfremt det viser sig, at der efter en udbudsrunde og en efterfølgende markedsdialog med potentielle bydere om justeringer af udbudsvilkår og udbudte fraktioner, ikke er private bydere på håndteringen af de enkelte fraktioner. Såfremt dette eksekveres, vil det kræve efterlevelse af en lang række vilkår. Af Klimaplanen fremgår det, at det kun er kommunale anlæg, der er etableret eller har foretaget væsentlige, irreversible investeringer i etablering af nye selskaber på tidspunktet for indgåelse af den politiske aftale, der vil have mulighed for at fortsætte i en overgangsordning.

Intentionerne i Klimaplanen vedrørende selskabsgørelse er fulgt op af de seneste høringsudkast til revideret affaldsaktørbekendtgørelse, revideret miljøbeskyttelseslov samt Lov om Forsyningstilsynet.

Deltag, og bliv klar til at eksekvere kravet om selskabsgørelse af kommunale/fælleskommunale aktiviteter på affaldsområdet.

Kurset afholdes i samarbejde mellem HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB OG DAKOFA.

Læs mere og tilmeld dig kurset her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere