Event

Seminarrække: Roadmap for verdensmål i praksis

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

  • info@byggerietssamfundsansvar.dk
  • 7020 1271
  • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Type: Seminar
Start dato: 11.02.2021
Start tidspunkt: 09:00
Sted: BLOX Bryghuspladsen 1473 København K
Tilmeld  

FN’s verdensmål er et populært værktøj for virksomheder, der arbejder med bæredygtighed. Men det kan være svært at vide præcis hvordan, de farverige mål kan implementeres i den konkrete byggeproces.

I en ny seminarrække samler vi en portefølje af redskaber, som du nemt kan tage i brug i din organisation for at fremme en bæredygtig fremtid – med afsæt i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars Roadmap for Verdensmål. Læs mere om de enkelte arrangementer herunder.

Seminarrækken udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Verdensmål 8: Den sociale bundlinje i FN’s verdensmål - om løn, arbejdsvilkår og uddannelse i byggeriet (11. februar)
I den danske ejendoms-, bygge- og anlægsbranche fokuseres der ofte på de grønne aspekter af bæredygtighed, mens potentialet i den sociale dimension i mange tilfælde undervurderes. Men løn, arbejdsvilkår og uddannelse er vigtige elementer at inddrage i byggeprocessen – for organisationen og for samfundet. På denne seminardag kan du få indblik i konkrete værktøjer til at arbejde med verdensmål 8, fx Paradigmer for Samfundsansvar, Roadmap for Verdensmål, Guide til Social Inklusion og mange flere.

Talere:

Den sociale bundlinje i FN’s verdensmål – hvorfor, hvem og hvordan?
Christina Schultz, sekretariatsleder, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar

Paradigmer for Samfundsansvar og klausuler
Andreas Christensen, partner i Horten Advokater

Arbejdsklausuler og kontrol: Hvordan sikres dialog og tidlig involvering af projektets aktører?
David Salomonsen, CSR-chef i Københavns Kommune

Hvordan hjælper vi udsatte ind på arbejdsmarkedet med sociale klausuler?
Anders Sørensen, forretningsudvikler hos Enemærke & Petersen

Byg med Unge – hvordan rekrutterer og fastholder vi lærlinge?
Lone Thrane, projektleder i Byg med Unge-Alliancen

Lærlinge som social drivkraft
Anette Vestergaard Grønbæk, Chefkonsulent i Arbejdsmarked og Erhverv, Metroselskabet

Safety First - sikkerhed som ledelsesparameter i bygherreorganisationer
Jakob Thomasen, konsulent og CEO i JBT Consult og tidligere CEO i Mærsk Oil

Bygherres erfaringer – hvordan implementerer man en sikkerhedskultur?
Ann Bergithe Trampe Broch, leder af Kvalitet og Udvikling i Gentofte Ejendomme

Verdensmål 12: Den grønne bundlinje i FN’s verdensmål – om bæredygtige byggematerialer og miljøvenlig afrapportering (9. marts)
Verdensmål 12 stiller skarpt på ansvarligt forbrug og produktion, og det er særligt de delmål, der beskæftiger sig med affaldshåndtering og byggematerialer, som er vigtige for byggebranchens aktører, da byggebranchen udleder en stor del af Danmarks samlede CO2-forbrug. Derfor er det nødvendigt, at branchen bevæger sig over i en cirkulær tankegang, hvor affald elimineres og ressourcerne indtænkes i et kredsløb. På dagen vil vi zoome ind på de forskellige processer fra et cirkulært perspektiv med fokus på bl. a. materialepas og LCA-analyser.

Talere: TBD

Verdensmål 17: Partnerskaber for handling - et opgør med silotænkning i byggeriet (5. maj)
Mål 17 om partnerskaber er essentielt for bygge- og anlægsbranchen, der i mange tilfælde oplever udfordringer i samarbejdet på tværs, hvor en mangel på tidlig involvering af partnere kan lede til manglende fokus på bæredygtighed, dyrere budgetter og forsinkelser i byggerierne. Partnerskaber på tværs – nationalt såvel som internationalt – er derfor afgørende for at styrke branchens samarbejde og skabe innovation mellem værdikædens aktører, der fremmer det bæredygtige byggeri. På denne seminardag får du bl. a. redskaber til at fremme dialogen mellem projektets parter og sikre involveringen af de rigtige aktører i de rette byggefaser.

Talere: TBD

Du kan allerede nu tilmelde dig arrangementsrækken. Vi opfordrer til at deltage i alle tre arrangementer, men du kan også tilmelde dig de enkelte seminardage.

Ønsker du at tilmelde dig hele rækken, så skriv en mail til info@bygherreforeningen.dk, og ellers kan du tilmelde dig de enkelte dage her:

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere