28.09.2010  |  Klima, miljø og energi

Siemens Wind Power og Vestas er de bedste jobskabere

Siemens Wind Power indtager førstepladsen som den mest jobskabende virksomhed set over de seneste fire år. Vestas er nummer to.

Siemens Wind Power indtager førstepladsen som den mest jobskabende virksomhed set over de seneste fire år. Vestas er nummer to. Det viser Dagbladet Børsens nye analyse af Danmarks gazellevirksomheder 2010.
En tredjedel af samtlige beskæftigede inden for energi og miljøområdet i Danmark er beskæftiget i Region Midtjylland. Tilsvarende skabes to tredjedele af den samlede danske omsætning og eksport indenfor energi- og miljøområdet i samme region.

”Vestas og Siemens er to af de mest betydningsfulde virksomheder i Region Midtjylland. Både når det drejer sig om beskæftigelse, omsætning og eksport. De giver samtidig grobund og vækstmuligheder for en række underleverandører til vindmølleindustrien,” siger regionsrådsformand Bent Hansen (A).

Region Midtjyllands Vækstforum har vedtaget en særlig indsats på hele energi- og miljøområdet. Vækstforum sætter således fokus på energisystemet, og på hvordan man kan integrere de forskellige former for vedvarende energi på den mest hensigtsmæssige måde. Målet er, at 50 pct. af energiforbruget i 2025 i Region Midtjylland skal komme fra vedvarende energi, hvor det i dag er 25 procent. - MS

Mere fra Mia

Mia Salling

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere