Event

Skab værdi gennem diversitet i byggebranchen

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

 • info@byggerietssamfundsansvar.dk
 • 7020 1271
 • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Type: Seminar
Start dato: 10.11.2022
Start tidspunkt: 09:00
Sted: BLOX Bryghuspladsen 1473 København K
Tilmeld  

Hvordan kan vi hver især og sammen øge kønsdiversiteten både kulturelt og strukturelt? Og hvordan kan bygherrerne i branchen sætte turbo på diversiteten i deres projekter, i samarbejde med de forskellige led i værdikæden?

Billede: Bygherreforeningen Arkiv

Hvordan kan vi hver især, og i fællesskab, øge diversiteten i byggeriet - både kulturelt og strukturelt? Og hvordan kan bygherre tage de nødvendige skridt til at få sikret diversiteten i deres projekter, i samarbejde med de forskellige led i værdikæden?

På denne seminardag giver vi inspiration og diskuterer konkrete værktøjer til, hvordan virksomheder bedst muligt kan indlede initiativer for styrket diversitet.

Det gør vi gennem et to-delt program. Om formiddagen sætter vi fokus på kulturen i byggeriet. Her får du bl.a. indblik i inklusion og diversitet som konkurrenceparameter for virksomheder samt lovgivning og Best Practise på området. I eftermiddagens program laver vi nedslag i bl.a. problematikkerne omkring den nye øremærkede barsel og giver inspiration til metoder til bredere rekruttering i en branche, der skriger på arbejdskraft.

Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Tilmeld dig her

Er du medlem af Bygherreforeningen? Så får du samme medlemspris som FBSA's medlemmer, 2.900 kr. ex. moms. Alt du skal gøre er at tilmelde dig via linket, så fratrækkes din rabat ved faktureringen.

Program

 • 09:00-09:30 Morgenkaffe
   
 • 09:30-09:40 Velkomst
  Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) og Bygherreforeningen
   
 • 09:40-10:20 Vi undersøger byggeriets kultur – om rapporten ‘Vejen til større kønsdiversitet i byggeriet, kultur i byggeriet og virksomhedernes målsætninger for diversitetsarbejdet’
  I en rapport, som Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar udarbejdede i 2021 i samarbejde med PotentialCo og Daregender, ser vi på, hvad der kendetegner kulturen i byggeriet, på tværs af hele værdikæden, og hvordan denne kultur påvirker muligheden for at styrke diversiteten i branchen. Oplægget byder desuden på et indblik i  erfaringer fra FBSA’s  arbejde med diversitet i branchen.
   - Indblik i rapporten ‘Vejen til større kønsdiversitet i byggeriet’
   - Rundspørge til byggeriets virksomheder om diversitetsindsatser
   - FBSA’s anbefalinger til handling

  Christina Schultz, sekretariatschef, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar
   
 • 10:20-11:00 Lovgivning og Best Practise – hvad siger lovgivningen om diversitet, og hvad skal man som virksomhed være opmærksom på?
  Diversitet og inklusion er ikke længere bare ’nice to have’, men bliver i stadigt højere grad et afgørende konkurrenceparameter for virksomheder. Men hvad siger lovgivningen egentlig om diversitet i ledelser og medarbejderskarer, og hvordan skal virksomheder forholde sig til krænkelser på arbejdspladsen? Vær med, når vi får indblik i den eksisterende lovgivning, som virksomheder skal leve op til samt gråzoner for, hvor problemerne typisk opstår, når det kommer til at udarbejde politikker for diversitet og sexisme.
  Rikke Søgaard Berth & Finn Schwarz, partnere i Horten Advokatpartnerskab
   
 • 11:00-11:40 Hvordan forebygger du som virksomhed seksuel chikane og fremmer diversitet?
  Virksomhedspolitikker mod seksuel chikane og diversitet på arbejdspladsen løser ikke noget i sig selv. Men processen bag udviklingen af politikkerne er vigtig, ligesom synlighed af virksomhedens kultur i politikken spiller en rolle for medarbejdernes velvære. Få indblik i erfaringer fra en arkitektvirksomhed, der med afsæt i medarbejderstaben, har arbejdet med både målsætninger for diversitet og med at skabe rum for handling, hvis man som medarbejder føler sig ekskluderet eller oplever grænseoverskridende adfærd på arbejdspladsen.
  Nadia Sander Strange, Christensen & Co Arkitekter
   
 • 11:40-12:00 Workshop-øvelse
   
 • 12:00-13:00 Frokost
   
 • 13:00-13:10 Stemmer fra Byggebranchen
   
 • 13:10-13:50 Om diversitet og familieliv – ”Mor er omsorgsgiver og far er skaffer – eller hvad?” Hvordan skaber vi økonomisk ligestilling i en presset virksomhedsøkonomi?
  Det er som oftest mændene, der arbejder, og kvinderne, der tager barslen, når familien udvides hos virksomhedernes medarbejdere. Ny lovgivning, der giver mænd ni ugers øremærket barsel vender om på den dynamik – men hvordan kan virksomheder skabe en bæredygtig økonomi, når tingene ændrer sig, og vi går mod en mere ligestillet fremtid? Det skal vi høre mere om i dette oplæg ved Lisbeth Odgaard Madsen, som har mange års erfaring med at rådgive virksomheder om forandringsledelse, diversitet og inklusion.
  Lisbeth Odgaard Madsen, PotentialCo
   
 • 13:50-14:15 Eftermiddagskaffe
   
 • 14:15-14:25 Stemmer fra Byggebranchen
   
 • 14:25-15:05 Case: At rekruttere bredt gennem neutrale rekrutteringsopslag
  I Danmark har Bettina Lange, Regional Director for Castellum Danmark, taget den miljømæssige bæredygtighed skridtet videre i arbejdet med social bæredygtighed. Her kan du høre  hvordan Castellum har arbejdet med erfaringer og udfordringer inden for social bæredygtighed.
  Konkret måler virksomheden på kønskvotering samt ansatte med international baggrund. For at kunne være operationel i arbejdet mod disse mål, har virksomheden søgt hjælp i lovgivningen indenfor, hvad der reelt kan og må gøres. I Danmark er virksomheden derfor begyndt at arbejde med en ansættelsesproces, hvor ansøgerne bliver anonyme, og virksomheden har mulighed for at være objektive og så fair som muligt mod alle ansøgere.
  Bettina Lange, Regional Director, Castellum
   
 • 15:05-15:45 Hvilke udfordringer ser lærlingene for øget diversitet?
  Der er kun 4% kvindelige håndværkere i Danmark, og det er meget ulige fordelt på de forskellige fag. Malerfaget har 37% kvinder, mens de fleste andre fag har meget få kvinder (murerfaget 0,7%, tømrerfaget 0,9 % og elektrikerfaget 1,4%). Så hvordan kan vi skabe bedre forudsætninger for at tiltrække og fastholde lærlinge i branchen, for at få skabt en øget diversitet og dermed også innovationskraft? Med udgangspunkt i sine erfaringer fra arbejdsmiljøarbejde i byggebranchen og arbejdet med lærlingeindsats i Bygherreforeningen giver Karin Parbst indblik i kulturen omring lærlinge som de absolut nederste i hierarkiet, og hvordan denne har betydning for, hvorvidt lærlinge finder sig til rette i branchen, eller søger videre til andre brancher.
  Karin Parbst, seniorkonsulent, Bygherreforeningens ‘Byg med unge – alliance’
   
 • 15:45-16:00 Opsamling og diskussion
   
 • 16:00 Tak for i dag

Ret til ændringer forbeholdes

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere