Event

Skal fosfor have prioritet i affaldshierarkiet? Gødningslovgivningen, nye teknologier og et vejledende fosfor-affaldshierarki

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Seminar
Start dato: 18.12.2018
Start tidspunkt: 11.30
Sted: DAKOFAs lokaler, Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4.sal, 1620 København 
Tilmeld  

Nye teknikker til at udvinde fosfor fra affald er under hastig udvikling, og en ny tysk lovgivning, med krav om genanvendelse af fosfor fra større spildevandsrenseanlæg, forventes at speede markedsmodningen af de nye teknologier op.

Samtidig er EU’s Gødningsforordning under revision som en del af pakken om cirkulær økonomi. Fremover vil nye gødningstyper, som helt eller delvist er baseret på affald, derfor kunne handles frit som produkter på det indre marked.

Affaldshierarkiet er juridisk bindende indenfor den europæisk affaldslovning, men det drøftes i stigende grad, hvorvidt hierarkiet er operationelt i forhold til at prioritere en højværdi genanvendelse af bionedbrydeligt affald. Samtidig lægger affaldshierarkiet heller ikke vægt på kritiske råstoffer i forhold til øvrige bestanddele i affaldet, selvom EU's Liste over råstoffer af kritisk betydning gør opmærksom på behovet for at prioritere genanvendelsen af visse kritiske råstoffer. Listen omfatter bl.a. rå-fosfat, som ud over at være af kritisk betydning også er det mindst substituerbare af alle de omfattede råstoffer.

Seminaret giver indblik i den udvikling, der er i gang for at fremme genanvendelse af fosforholdigt affald, og du får mulighed for at bringe din viden og dine erfaringer i spil, særligt når vi diskuterer de mulige drivers for øget fosfor-genanvendelse. 

Se det fulde program for seminaret her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere