11.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Skanska udvikler og udlejer nyt domicil til Sweco Danmark

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det samlede projekt bliver på i alt ca. 24.500 m2 kontor og første etape bliver et 11.500 m2 nyt hovedsæde til Sweco Danmark i Ørestad, som vil indeholde ca. 800 aktivitetsbaserede arbejdspladser samt parkering i kælder. Domicilet er klar til indflytning i april 2018.

Grønt samlingspunkt
Domicilet bliver det første hus af to søsterbygninger, hvoraf den nordligste opføres som Sweco Danmarks domicil. Den anden bygning, som ligeledes kan rumme en eller flere virksomheder, forventes påbegyndt et til to år senere.

”De to bygninger får et arkitektonisk slægtsskab, deler en fælles parkeringskælder og opføres omkring et centralt, indbydende adgangsareal. Sweco Danmarks hovedsæde får et stort fælles atrium, der bliver bygningens samlingspunkt, og fra den store tagterrasse bliver der udsigt til både indre by og Amagers grønne områder”, udtaler arkitekten bag byggeriet, adm. direktør og partner hos Holscher Nordberg, Mikkel Nordberg.

Der arbejdes mod en DGNB Gold miljøcertificering af projektet og solceller på taget er med til at sikre et lavt energiforbrug.

Helt tæt på København, Sverige og resten af Danmark
Projektets beliggenhed er meget central i Ørestad City med metrostationen ”Bella Center” lige uden for døren, hvorfra det tager 10 minutter at komme til Nørreport Station. Få hundrede meter borte ligger motorvejsnettet og regionaltoget, der forbinder Ørestad til lufthavnen, Sverige og resten af Danmark.

Skanska:
”Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund og netop af den grund, er det en stor fornøjelse at udvikle deres nye hovedkontor. Vi ved, at de har været på markedet i en årrække for at finde et domicil, der matchede deres behov og ønsker, det er nu sket og vi er meget glade for, at de har valgt vores seneste projekt,” udtaler Ole Samsøe Teilmann, Projektudviklingschef i Skanska Danmark A/S.

Sweco:
“I Sweco gør vi meget ud af at være en imødekommende og engageret forretningspartner med anerkendt ekspertise. Vi er gode til det, vi laver, og med denne flytning kommer vi nu endnu tættere på vores kunder med metro, tog og lufthavn lige i nærheden. Vores nye domicil afspejler, at vi er Europas største rådgivende ingeniørvirksomhed og støtter vores vision om at blive den mest respekterede. Vi tror på, at denne flytning er en hjørnesten i at vækste vores danske forretning – med et mere bæredygtig domicil og adgang til flere dygtige ingeniører i hovedstadsområdet,” siger John Chubb, Country Managing Director for Sweco Danmark.

By og Havn:
”Sweco er endnu en spændende vidensvirksomhed, der vil bidrage til Ørestads profil. Det er ingen hemmelighed, at oven på finanskrisen har der primært været gang i salget af boligjord i København, men dette grundsalg til Skanska og Swecos indflytning sætter en tyk streg under dét, vi har kunnet mærke i et stykke tid – at erhvervsejendomsmarkedet er på vej op. Det er særligt Ørestads beliggenhed mellem lufthavnen og City, der gør bydelen til et begavet valg for internationale virksomheder,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Fakta:

Fase 1: Sweco Danmark A/S

  • Antal arbejdspladser: 800
  • Ejendommens størrelse: Cirka 11.500 m2 kontor. Parkering: 1 plads pr. 100 m2 / mange ekstra pladser i nærområdet
  • Certificering: DGNB Gold
  • Byggefase: April 2016 - april 2018
  • Arkitekter: Holscher Nordberg Architects Placering: Ørestad City, Ørestad Boulevard 41, 2300 København S

Fase 2: Forventes opdelt til 2-3 større kunder

  • Antal arbejdspladser: 650-850
  • Ejendommens størrelse: Cirka 13.000 m2 Parkering: 1 plads pr. 100 m2 / mange ekstra pladser i nærområdet
  • Certificering: Minimum DGNB Gold
  • Indflytning: Fra oktober 2018
  • Arkitekter: Holscher Nordberg Architects Placering: Ørestad City, Ørestad Boulevard 41, 2300 København S

Skanska:
Skanska har udviklet mere end 300.000 kvadratmeter erhvervs- og boligprojekter i Storkøbenhavn og har blandt andet stået bag områdeudviklingen af Kalvebod Brygge, Havneholmen, Øresund Park og det igangværende projektudviklingsområde i Scanport ved Københavns Lufthavne i Kastrup.

Skanska-koncernen er en af verdens førende projektudviklings- og entreprenørkoncerner med hjemmemarkeder i Europa og USA med over 58.000 medarbejdere på verdensplan og en omsætning i 2015 på cirka 155 mia. SEK. (se mere på: www.skanska.dk)

Sweco Danmark A/S:
Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund. Vores arbejde resulterer i bæredygtige bygninger, effektiv infrastruktur og adgang til elektricitet og rent drikkevand. Med 14.500 medarbejdere i Europa kan vi tilbyde vores kunder de rette kompetencer til ethvert projekt. Vi løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden. Sweco er den største virksomhed inden for arkitektur- og ingeniørrådgivning i Europa med en omsætning på omkring 15,2 milliarder svenske kroner (1,7 milliarder euro). Virksomheden er noteret på NASDAQ OMX Stockholm.

Læs mere på www.sweco.dk

Activity Based Working:
Activity Based Working-konceptet (ABW) tager udgangspunkt i studier, der viser at medarbejderne i de fleste virksomheder, kun er til stede ved sin arbejdsstation op til 50% af tiden. Derfor kan antallet af standardpladser skæres væsentligt ned, og den overskydende plads kan udnyttes til at lave tilpassede arbejdszoner, så medarbejdere kan vælge at arbejde i en atmosfære der passer dem bedst.

Ud over muligheden for at optimere de fysiske rammer for medarbejderne, giver ABW-indretningen en mere effektiv anvendelse af arealerne - og med den rigtige tilpasning til den enkelte virksomhed vil ABW øge produktiviteten.

DGNB bæredygtigscertificering
DGNB er en certificeringsordning der gør det muligt at sammenligne individuelle bygninger ud fra et fælles sæt kriterier og samtidig sikre en entydig, målbar standard for alle bygninger, der certificeres efter ordningen. DGNB-ordningen er særlig karakteriseret ved, at systemet ser på alle bæredygtighedsaspekter i analysen - både det sociale, det økonomiske og det miljømæssige. Der certificeres i 3 grader: platin, guld eller sølv.

Tags: Skanska A/S

Mere fra Skanska A/S

Skanska A/S

www.skanska.dk

Skanska i Danmark er repræsenteret ved Skanska A/S, hvis formål det er at udvikle, udleje, administrere og sælge ejendomsprojekter i primært Storkøbenhavn inden for kontorsegmentet, detailhandel samt boliger til investeringsmarkedet.Skanska skaber bæredygtige kontorer og vil være ledende indenfor grønt byggeri.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere