22.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Sundhedsekspert Christian Bitz vil hjælpe fejlernærede familier i Zimbabwe

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sultkatastrofe: Halvdelen af befolkningen i Zimbabwe sulter, og endnu flere er fejlernærede. Det vil sundhedsekspert Christian Bitz gøre noget ved.

Christian Bitz har i årevis sat sund mad og ernæring på den danske dagsorden. Nu er tiden kommet til at hjælpe uden for landets grænser, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp vil han bekæmpe sult og fejlernæring hos 650 familier i Zimbabwe. Pengene skal komme fra salget af hans ’KUSINTHA’- glasprodukter, der sælges i både danske og udenlandske butikker gennem F&H Group, og hvor der til maj 2021 kommer nye produkter til salg i serien.

”Zimbabwe står over for rigtig mange udfordringer, og der er akut brug for hjælp. Derfor er jeg rigtig stolt af, at jeg har indgået et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, ” siger Christian Bitz.

Han har de sidste to år støttet vandprojekter i Malawi, og på sine rejser har han set og oplevet, hvordan klimaforandringerne bremser den gode udvikling på det afrikanske kontinent.

”Tørkeperioderne bliver desværre længere og længere, og varmen stiger. Det betyder, at når regnsæsonen endelig rammer, vælter det ned med regn, som skylder alting væk - i stedet for at sive ned i jorden og gøre nytte. Derfor er der stadig brug for effektive vandprojekter, men jeg har lært, at hvis man virkelig skal gøre forskel, skal man gribe det anderledes og mere ambitiøst an,” siger Christian Bitz.

Han har derfor valgt at støtte landsbyprojekter i Zimbabwe, hvor der udover nye brønde og adgang til vand også bliver bygget solcelledrevne vandingsanlæg til markerne, lavet opsamlingssøer, der kan rumme store regnmængder, og hvor indbyggerne får mulighed for at omlægge deres majsmarker til et mere klimavenligt landbrug med tørkeresistente afgrøder og større variation.

”Det giver et stærkere og mere bæredygtigt samfund, hvor høsten ikke slår fejl, og hvor familierne både kan få rent vand, en varieret kost og sælge ud af deres afgrøder på markedet og tjene penge. Som forretningsmand og som ernæringsekspert giver det så meget mening,” siger Christian Bitz.

Projektet er planlagt til at vare i tre år og skal i første omgang sikre bedre forhold i to landsbyer. Det glæder generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

”Zimbabwe står over for historiske store udfordringer, og som om en sultkatastrofe ikke er nok, raser corona-pandemien også i Zimbabwe. Derudover har landet været ramt af store politiske uroligheder de seneste år, som er gået hårdt ud over civilbefolkningen. Som generalsekretær har jeg oplevet mange katastrofer, der har påvirket mig. Men særligt situationen i Zimbabwe gør stort indtryk. Jeg er derfor så glad for, at vi sammen med Christian Bitz og de mange danskere, der vil bakke op om projektet, kan være med til at gøre en kæmpe forskel for rigtig mange familier,” siger hun.

Læs mere her

For yderligere information kontakt: Christina Pedersen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, E: chpe@dca.dk, M: 28744669.

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere