03.12.2014  |  Kommunikation

Superligaen slår Premier League

Når det kommer til CSR, banker Superligaen Premier League og alle de øvrige europæiske topligaer. På et år er Superligaen gået fra en trist 11. plads til en imponerende førsteplads på ranglisten over, hvilke ligaer, der er bedst til CSR.

De fem bedste fodboldligaer til CSR

1. Den danske Superliga 
2. Den hollandske Æresdivision 
3. Den tyske Bundesliga
4. Den engelske Premier League
5. Den italienske Serie A 
 

Den danske Superliga scorer flere point end den engelske Premier League og den tyske Bundesliga på organisationen Responsiballs årlige rangliste over, hvilke 16 af de øverste europæiske fodboldligaer, der har den bedste CSR-indsats.

Læs også: FC Midtjylland lancerer ambitiøs CSR-strategi

Dermed erobrer Superligaen en imponerende førsteplads på ranglisten for 2014, hvilket betyder, at de danske fodboldklubber er stormet op ad listen fra en 11. plads sidste år.  

Den danske topplacering er ifølge Kenneth Holm Cortsen, forsker i sportsøkonomi og sportsbranding ved University College Nordjylland, helt fortjent.

”Den generelle anerkendelse af vigtigheden af CSR er stigende i Danmark på tværs af brancher. Derfor er det ikke overraskende, at CSR-agendaen i et land med ry for progressiv og innovativ tænkning har slået rod og endda begyndt at få godt fat i fodboldens verden”, siger Kenneth Holm Cortsen.

Læs også: Superligaklubbers CSR-arbejde skraber bunden i Europa

Responsiball har vurderet de enkelte fodboldklubbers CSR-indsatser inden for tre hovedområder: ledelse, samfundsansvar og miljøhensyn.   

Se hele ranglisten samt rapporten bag

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere