07.01.2010  |  Kommunikation

Sydjyske virksomheder satser på grønne netværk

Sydjyske virksomheder mere netværkssamarbejde om miljøspørgsmål. En øget dialog skal styrke både deltagernes miljøarbejde og deres bundlinie.

Miljønetværk Syd har formuleret en vision, hvis hovedindhold er, at alle virksomheder og miljømyndigheder i det sydvestjyske samarbejder om miljøspørgsmål, så der skabes resultater for både miljøet og virksomhedernes bundlinje. Derfor har bestyrelsen for netværket netop vedtaget en strategi, der bygger på fleksibilitet, nye samarbejder og dialog på tværs af virksomheder og miljømyndigheder.

”Vi mærker en stigende interesse for miljø, der viser sig over overalt i vores lokalområder. Som formand for Miljønetværk Syd har jeg derfor taget initiativ til at formulere en vision for netværket, der bygger på dialog og fleksibelt netværkssamarbejde. Og jeg er meget glad for at såvel afgående som nyvalgte medlemmer af vores bestyrelse bakker op om visionen.”

MiljøNetværk Syd er en forening på tværs af de fem kommuner Billund, Varde, Fanø, Esbjerg og Vejen kommune og en lang række private virksomheder. Miljø -netværket, der har ti år på bagen, oplever i disse uger at en række virksomheder skubber på for at forny eller erhverve netværkets grønne miljøflag og for at blive en del af grønne netværk.

”Vores virksomhedsmedlemmer efterspørger netværk og erfa-samarbejde på tværs, og de vil gerne i konkret dialog med deres lokale miljømyndigheder. Derfor ser jeg frem til at 2010 bliver et år, hvor vi tiltrækker en række nye medlemmer med spændende tværgående initiativer. Som det første initiativ inviterer vi i alle virksomheder til Åbent Miljøværksted i januar. Her kan virksomhederne få konkret hjælp til at få styr på miljøet og de kan drøfte miljø og netværke med andre virksomheder,” siger konstitueret sekretariatsleder Tine Nedergaard.
Som noget nyt og i forlængelse af visionen er det nu muligt at få en miljømedarbejder på besøg på virksomheder og institutioner til en præsentation af netværket, miljødiplom og kursusaktiviteter.
Du kan læse mere på netværkets hjemmeside www.milsyd.dk, hvor der løbende udbydes kurser samt tema - og inspirationsdage.

-KPE

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere