02.03.2021  |  Supply chain

Tør du kigge din leverandør dybt i øjnene?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vindmølleparker og energi-øer skyder op som tunge statussymboler på en bæredygtig verden. Men den grønne omstilling lykkes kun, hvis vi også kigger bag om processer på de produkter, vi altid har kendt - og tør stille krav til alle, vi handler med.

Forbrugere og samfund kræver i højere grad end nogensinde før, at produkter og sericeydelser er bæredygtige. De forventer den samme kvalitet og standard fra produkterne – og det placerer regningen, men også løsningerne hos virksomhederne. 

”For mange virksomheder er løsningen på den grønne omstilling en cirkulær forretningsmodel. Vi skal turde kigge på aftrykket fra vores egen produktion, men også på aftrykket fra vores leverandører og underleverandører,” 
siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark.

Ansvaret ligger i virksomhedernes forretning
Udfordringerne skal løses i processerne, i tankegangen og i forsyningskæden bag produkterne. Særligt den sidste kræver, at man som virksomhed tager ansvar uden for egne vægge og stiller krav til eksempelvis underleverandører.

”Forbo har længe været ombord på rejsen til en cirkulær forrentingsmodel. Linoleum er i sig selv et naturligt bio-produkt, hvilket betyder, at råmaterialet kan indgå som kompost og en resurse i naturen igen. Alligevel stopper det bæredygtige ansvar langtfra der. For cirkulær tænkning stiller skarpt på alt fra pallen, materialerne står på, til underleverandørerens ansvar for miljøet,” siger Christian Iversen.

Forbos cirkulære forretningsmodel
Forbo Flooring Systems ambition er at lukke hele livscyklussen for linoleumsgulvene Marmoleum. Eksempelvis har virksomheden i årevis genanvendt kakaoskaller, tallolie og genbrugsmaterialer i flagskibet inden for linoleumsgulve, Marmoleum. Forbo genanvender også linoleumsaffaldet på fabrikkerne til nye Marmoleum-produkter. Andre restprodukter som f.eks. bagepapir-rester fra produktionen af linoleumsmøbler bliver upcyclet til værdifuldt materiale eller socialt ansvarlige produkter. 

I forsyningskæden anvender Forbo desuden cirkulære principper og genbruger materialer som paller eller fornyer emballagen omkring Marmoleum til nye produkter som masker, beskyttelsespapir eller skabeloner under installationer. 

Men Forbo Danmarks ansvarlighed stopper ikke der. Senest er de blevet SA 8000-certificeret, hvilket betyder, at virksomheden nu aktivt stiller bæredygtige krav til egne leverandører og deres underleverandører. 

Læs mere om Forbos cirkulære forretningsmodel her.

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere