23.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Tid til at holde øje med millionerne til grøn omstilling

Regeringen og Enhedslisten indgik i juli en aftale om udmøntning af midlerne til grøn omstilling. Virksomheder, der vil have del i puljen, har ansøgningsfrist 25. oktober.

Så er der tid for virksomhederne at overveje, om de skal søge nogle af de grønne midler, som Regeringen og Enhedslisten indgik aftale om at udmønte her i sommer.

Der er tale om de grønne erhvervsrettede initiativer for 2013-2016 på Erhvervs- og Vækstministeriets område. Ansøgninger skal mindst være på en halv million kroner, projektet må max løbe over to år og ansøgningsfristen er 25. oktober.

Aftalen indeholder fem initiativer
De fem initiativer er:

  • Grøn omstillingsfond, som skal ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi bl.a. gennem grøn produktudvikling.
  • Maritim omstillingspulje, som skal støtte konkrete demonstrationsprojekter, som bidrager til grøn omstilling af skibsfarten
  • Grønt iværksætterhus, som skal styrke kompetenceudvikling af eksisterende virksomheder og deres produktions omstilling efter vugge-til-vugge og den cirkulære tankegang
  • Alternative iværksætterforløb, der fremmer iværksættere, som har et grønt og socialt sigte
  • Økologiske iværksættere, som fremmer udvikling og afsætning af økologiske produkter.

Ressourceeffektive grønne løsninger
Grøn Omstillingsfond understøtter forretningsudvikling, produktion, salg og markedsføring af grønne produkter og har til formål at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi. Fonden bidrager til, at danske virksomheder kan levere ressourceeffektive grønne løsninger og skabe nye grønne arbejdspladser til gavn for produktivitet og konkurrenceevne i Danmark.

Fonden blev etableret med finanslov 2013 og første ansøgningsrunde blev gennemført i maj-juni 2013. Midlerne i den grønne omstillingsfond udmøntes gennem etablering af partnerskaber og pilotprojekter samt ansøgningsrunder, hvor virksomheder og andre primært kan søge støtte til produktinnovation inden for vugge-til-vugge konceptet, udvikling af nye forretningsmodeller samt fremme af bæredygtige materialer.

Grøn Omstillingsfond skal fremover også forestå den videre indsats med at sikre mindre spild gennem grønne industrisymbioser.

Ansøg fonden

Læs mere om bevillingerne fra den grønne omstillingsfond her

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere