30.11.2015  |  Kommunikation

Tjekliste til årsregnskabslovens §§ 99 a og b

Indhold fra partner Hvad er dette?

Brug FSR - danske revisorers tjekliste for henholdsvis § 99 a og § 99 b for at sikre overholdelse af årsregnskabslovens krav.

For regnskabsåret 2015 skal de største virksomheder jf. årsregnskabslovens § 99 a redegøre for virksomhedens politikker inden for samfundsansvar inkl. politikker for at respektere menneskerettighederne og for at reducere klimapåvirkningen ved virksomhedens aktiviteter. Samtidig skal der jf. årsregnskabslovens § 99 b redegøres for måltal for bestyrelsens kønsmæssige sammensætning, samt politik for øge andelen af det underrepræsenterede køn på virksomhedens øvrige ledelsesniveauer.

FSR - danske revisorer har opdateret revisorernes tjeklister for henholdsvis § 99 a og § 99 b. hvor du både kan se hvad virksomhedens og revisors pligter er jf. lovgivningen. Vær opmærksom på, at begge redegørelser er omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningen.

Find § 99 a tjeklisten her.

Find § 99 b tjeklisten her.

Vær desuden opmærksom på, at der er nye krav til redegørelse for samfundsansvar fra regnskabsåret startende 1. januar, 2016 eller senere. Ændringerne bygger på lovkrav fra EU og inkluderer bl.a. et øget fokus miljø i forbindelse med afskaffelsen af de grønne regnskaber.

Læs mere om skærpelserne her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere