15.11.2018  |  Kommunikation

Tjeklister til § 99 b: Reglerne om den kønsmæssige sammensætning af ledelsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gør brug af FSR - danske revisorers tjeklister til at sikre overholdelse af reglerne om den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Redegørelsen for den kønsmæssige sammensætninger af ledelsen er omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningen.

FSR – danske revisorers tjeklister er målrettet virksomheder og revisorer og sætter fokus på reglerne for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Formålet er at bistå efterlevelsen af reglerne i Selskabslovens § 139 a vedrørende opstilling af måltal for andelen af det underrepræsenterede køn i det øverste ledelsesorgan henholdsvis udarbejdelse af politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på virksomhedens øvrige ledelsesniveauer, samt reglerne i Årsregnskabslovens § 99 b om redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen i ledelsesberetningen. Publikationen gennemgår reglerne, som de generelt er gældende for de af Selskabslovens § 139 a og Årsregnskabslovens § 99 b omfattede virksomheder, og består af to tjeklister:

• TJEKLISTE 1 behandler lovkravet om måltal og rapportering herom.
• TJEKLISTE 2 behandler lovkravet om politik og rapportering herom.

Efter tjeklisterne er der en kort opsummering af reglernes formål, hvad der menes med ligelig kønsfordeling, måltal og politik, samt en række særlige forhold i forhold til typen af virksomhed og reglernes implementering jf. Erhvervsstyrelsens vejledning.

Informationerne i publikationen følger gældende lovgivning og den seneste vejledning udgivet af Erhvervsstyrelsen vedrørende den kønsmæssige sammensætning af ledelsen.

Læs FSR - danske revisorers opdaterede tjeklister her.

Læs Erhvervsstyrelsens vejledning om reglerne her.

Læs Erhvervsstyrelsens 10 cases om danske erhvervslederes arbejde med kvinder i ledelse her.

Læs Erhvervsstyrelsens seneste undersøgelse her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere